Sari la conținut

Grigore Dolghin

Membru
  • Număr conținut

    318
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Grigore Dolghin

  1. Pe la 10 seara am iesit din bloc (stau aproape vis-a-vis) impreuna cu un prieten, motociclist si el, si ne-am dus la locul accidentului. Motociclistul fusese luat de salvare demult, mai era un politist care nota datele unui baiat, motociclist si el. Baiatul respectiv are garaj la vreo 200 de metri de locul accidentului si s-a oferit sa tina motocicleta la adapost pana se rezolva ceva, in vreun fel (de-aia ii lua ala datele). In fine. Eu, prietenul meu, baiatul asta de care zic si inca trei motociclisti care au venit intre timp, am tras de motocicleta aia pana in garaj. E grea, avea semighidoanele rupte (ambele) si roata era blocata la 15 grade stanga, vira singura. Ne-a scos sufletul, dar s-a rezolvat.

    Acu' sa vedem cum si in cat timp scapa accidentatul. Multa sanatate.

  2. Salutare. Caut un posesor de GTL (preferabil 2018 dar merge si alt an) care sa ma lase sa dau o tura de un kilometru cu motocicleta lui. Eventual facem schimb de caluti si mergem un pic impreuna. GTL-ul meu e singurul pe care l-am calarit si as avea nevoie de un termen de comparatie.

    Treaba de jumatate de ora max, berea/cafeaua sunt incluse :)

  3. La 09.03.2021 la 8:02, Cihodaru Eugen a spus:

    Ce ciudat este sa vad topicul asta după 12 ani găsit din întâmplare. 

     

    Ce ciudat e simti nevoia sa dezgropi un thread in care nu s-a mai scris nimic de unsprezece ani....

     

  4. Salut.

     

    O intrebare de incepator: eu pana acum am avut un R 1200 RT pe care il spalam la spalatoria auto de langa mine. De putina vreme am un GTL si ma ingrijoreaza sa pun jetul pe difuzoare. E vreo problema cu asta? voi unde/cum le spalati?

  5. Acum 23 ore, Nguyen a spus:

     

    Nu e nici o exagerare, chiar si libidinosul de @Silver Arrow  iti poate confirma, chiar daca el e contra mea din principiu si nu pe baza de argumente. Depinde doar cat de mult abuzezi de frane pe coborare.

    Nu abuzez, in general. Nu mi s-a intamplat vreodata sa ma lase franele in zona aia, desi am trecut pe acolo de cel putin 10 ori pana acum. Daca stii drumul, probabil ca esti de acord cu mine - n-ai cum sa mergi prea sportiv in zona aia. In plus, eu am un RT 1200, e ditamai vaca, o am pe nevasta-mea pasager asa ca prefer sa nu ma dau in barci. Better safe than sorry, they say.

  6. Acum 5 ore, l.u.v a spus:

    Care este ratiunea pentru care opresti motorul?? In cazul in care ai nevoie iminenta de acceleratie ce faci, ceri o pauza si pornesti motorul?

     

    Acum 5 ore, Nguyen a spus:

     

    Asta e o greseala, risti sa incingi franele atat de tare incat ramai fara frane.

    #1. fiindca e misto la vale fara motor, zici ca te dai cu bicicleta. De accelerare iminenta n-ai cum sa ai nevoie acolo, sunt serpentine in ac de par, toate la vale. Viteza medie e de max 30 la ora, n-ai cum sa-i dai mai mult.

    #2. Ei, hai sa nu exageram ;))

     

  7. La 22.09.2019 la 16:09, bmwio a spus:

    Incercati traseul prin Saliste-Jina-Dobra, este si frumos si mai scurt.

    Subscriu. Eu pe-acolo merg de fiecare data, dinspre Saliste spre Dobra. Sunt doua puncte de interes pe drumul asta - primul e o zona de belvedere, cu o parcare amenajata pe dreapta, cu banci, etc. Daca e timp frumos vezi cel putin 50 de kilometri de jur imprejur.

     

    Al doilea punct de interes ar fi zona cu serpentine, inainte de Dobra. Eu acolo opresc motorul si merg asa vreo 7 kilometri, ca sunt doar viraje si e la vale. E superb.

  8. Frate-miu nu e motociclist. Locuieste in Constanta. M-am vazut ieri cu el si mi-a spus de accident - a fost unul dintre primii ajunsi acolo. A luat stingatorul si s-a dus sa stinga (mai erau cativa cu stingatoare de masina), dar nu au facut fata stingatoarele alea, asa ca au lasat sa arda.

     

    E vorba despre un tractor ceva mai mare,  care avea montata in fata o lama de buldozer. Baietii veneau dinspre soare. Varianta tractoristului era "i-am vazut de departe, am zis ca am timp sa trec da' veneau ca nebunii".  Nu era beat. Parerea lu' frate-miu e ca nu i-a vazut deloc. Acum, intre noi fie vorba, aia nu e motocicleta de "mers ca nebunii". Aparent baietii au incercat sa evite, fiindca accidentul s-a petrecut pe contrasens. Pasagerul a fost aruncat peste, iar pilotul s-a lovit cu capul de lama tractorului, va puteti inchipui care a fost rezultatul. Am vazut si poze, erau ogrish, le-am sters. Alea nu sunt poze de afisat pe nicaieri.

     

    Pacat de ei. Dumnezeu sa-i ierte.

  9. Acum 1 oră, Dan Cata a spus:

    Orice mobra trebuie sa porneasca cu ambreiajul tras, in orice treapta. Daca e lasat pe cricul lateral, nu o sa invarta (pt 850/1100) dar o sa invarta daca e la neutral (pt 1150/1200).

    Pentru contactul de la ambreiaj, poti fie sa:

     

    - il inlocuiesti, cel mai bine

    - il suntezi, bagi o lita in mufa de pe langa cadru central, partea stanga - nu iti recomand pt ca o sa poti da la automat si daca e mobra in viteza si ambreiajul nu e tras, adica o sa iti poti misca motorul din electromotor si asta nu e tocmai placut sa te surprinda :D

    Multumesc pentru informatii. Asa banuiam si eu, ca RT-ul de 1200 porneste cand e bagat in viteza si trag maneta de ambreiaj. Ala de 850 nu. (ca sa raspund si la cealalta intrebare, da, contactul de la cricul lateral functioneaza corect). Inseamna ca tre'sa ma ocup de treaba asta, ca e enervant sa fiu nevoit sa-l scot la neutral ca sa-l pornesc.

  10. 1 oră în urmă, iaco a spus:

    Cu maneta de ambreiaj trasa? 

    Si fara. Daca e scos din viteza, apas pe buton si porneste. Daca e in viteza, nu conteaza cum e ambreiajul, nu se invarte electromotorul.

    1 oră în urmă, Ribo a spus:

    cu contactu pus?

    Hahaha :) sigur ca da, contactul pus. Ca sa fiu foarte clar: daca becul verde de neutral e aprins, porneste, indiferent de maneta de ambreiaj. Daca neutralul e stins (adica e in orice treapta de viteza), nu se intampla nimic cand apas pe buton, indiferent de cum e abreiajul.

  11. Duminica (14 iulie) plec pentru 3 saptamani in concediu cu motorul si trec prin urmatoarele tari:

    1. Ungaria (doar in trecere)

    2. Austria (9 zile)

    3. Germania - sud, in Bavaria

    4. Lichtenstein (doar in trecere, tara aia are 8km est-vest si 22 km nord-sud, lol)

    5. Elvetia - vest

    6. Italia - nord (in Tirol) apoi Venetia

    7 Slovenia (doar in trecere)

    8 Croatia 2 zile

    9 Bosnia (doar in trecere)

    10. Muntenegru (2 zile)

    11. Albania (doar in trecere)

    12 Macedonia (doua zile)

    13 Serbia (doar in trecere)

     

    Eu mi-am facut un plan al traseului (Paso Stelvio si GrossGlockner sunt incluse), dar rugamintea e sa va sacrificati 3 minute si sa-mi spuneti ce credeti ca e util: unde platesc vigneta, ce alte drumuri imi recomandati, ce locuri de vazut, s.a.m.d. Orice informatie e buna.

     

    Cazare mi-am luat doar in Austria, langa Innsbruck, in rest e flexibil totul.

     

    Multumesc.

  12. La 24.04.2019 la 19:16, Fiziflash a spus:

    Off topic: ce camera ai de iti da toate acele statistici (viteza, directie deplasare etc) Banuiesc ca Go pro dar poate imi zici tu.

    E GoPro. Eu am un Hero 5 Black si are acelasi soft. Nu stiu de modelele mai vechi de GoPro, dar de la 5 in sus sigur au toate. Camera are un GPS incorporat si injecteaza informatiile alea in fisierul video generat. Pe site la GoPro e un soft free, GoPro Quik se numeste, cu care poti sa prelucrezi filmele din camera si sa afisezi informatiile alea in video. Pe langa ce se vede in filmare, camera mai poate afisa coordonatele x, y si z (latitudine, longitudine si altitudine).

  13. Confirm din postura patitului. Prin 2011 sau 2012, nu mai tin minte exact, am cazut pe Titulescu. Mi-a fugit fata pe ceva ramas de la dezapezire. Nisip, probabil. Nu conteaza.

     

    Ce conteaza e ca mergeam incet (eram in coloana, faceam stanga de pe Titulescu spre pasaj) dar am dat cu teasta de pamant. Cand mi-am revenit masinile se oprisera si un sofer iesise din masina si se indrepta spre mine. Motocicleta nu mai era in sosea, venise un baiat care mi-a spus ca e si el motociclist si a dus-o pe trotuar.

     

    Mi-au trebuit vreo 15 minute si trei tigari fumate sa-mi aduc aminte de unde veneam si unde naiba ma duceam. Nu puteam sa leg doua ganduri intre ele. Asa ca da, e adevarata treaba asta.

     

    Peascareasca sau nu, am si io o poveste. Eram la plimbare pe jos, doar ce trecusem de o intersectie destul de circulata si am auzit o bufnitura. Am intors capul, mi s-a parut ca e un motor pe jos si m-am dus spre locul ala. Un amic motociclist plecase la verde de la semafor si un taximetrist intarziat a intrat din dreapta pe rosu.S-au intalnit si au facut poc. Amicul perfect constient, in picioare cand am ajuns eu. Era in pantaloni scurti, avea aparatori la genunchi, geaca, manusi, casca. Nicio urma vizibila de la impact. Am vorbit cu el, m-am asigurat ca e ok, l-am trimis sa stea jos pana vine ambulanta. S-a asezat, pe urma a venit sa ma intrebe unde e telefonul lui. I-am raspuns si l-am trimis la loc. Dupa 30-45 secunde a venit iar si m-a intrebat de telefon. I-am raspuns din nou si l-am trimis la loc. Fara exagerare, scena s-a repetat de 8-10 ori pana a venit ambulanta. Dupa vreo 2-3 ore, dupa ce a trecut pe la spital, eram undeva la bere si povesteam. Stia perfect toate detallile premergatoare accidentului, stia ca s-a linistit cand a vazut o figura cunoscuta (eu) dupa accident, insa nu mai stia nimic de intrebarile legate de telefon si ce s-a intamplat pana la ambulanta/spital.
    Altcineva, nu dam nume, a avut nevoie doar de cateva (zeci de) secunde ca sa-si aminteasca de unde venea si unde se ducea. Astea se intamplau in timp ce se „odihnea“ in sant dupa un impact cu o masina in urma caruia motorul a fost dauna totala.
    Probabil partea cu memoria tine de felul de pescuit, daca dai la rapitor sa nu.

  14. Eu am avut una din '99. Modelul ala avea CBS - etrierul de pe dreapta fata avea doua pistoane, cel de pe stanga fata avea trei, unul din ele avea un circuit separat, si cand franezi cu spatele franeaza si fata, cu pistonul ala. Sa verifici daca functioneaza, ca e bun sistemul.

  15. Ce ai luat tu sunt cele din link-ul de a mine, Raiden. Sunt din neopren, cam fara protectii. dar perfecte pt oras vara.

    Am si Pursuit perforate, din piele. M-au tinut 4 ani dupa care s-a tocit pielea la varful degetelor, dar mai merg si asa, super ventilate:)). Nu degeaba sunt vreo 350 r parca.

     

    Asa este, sunt subtiri, si ai dreptate, sunt perfecte pentru oras, vara. Nici nu le simt.

     

    Intre timp au venit si celelalte. A durat ceva, in plus, erau prea mari, desi erau aceeasi marime ca si Raiden, le-am dat inapoi si am cerut un numar mai mic, au venit ieri.

    post-61130-0-60679400-1524129095_thumb.jpg

  16. Multumesc pentru sfaturi. Icon Pursuit ramane. Ma duc la Motodiscount acusica. ;)


    » Post actualizat in 15 Mar 2018 15:36
    Adjudecat.
    » Post actualizat in 15 Mar 2018 15:36

    Merg foarte bine pe touchscreen. Da' sunt subtiri rau, nu stiu cum rezista la o tavaleala ;)

    post-61130-0-71546500-1521128140_thumb.jpg

  17. Ai trei incercari sa ghicesti cam cati kilometri fac eu pe sezon cu un RT 1200 de-mi trebuie niste manusi cu care pot sa foloesc telefonul (waze + google maps) in timp ce merg.

     

    Felicitari, te-ai bagat in seama. Good job.

    Care mai de care mai echipat, mai pregatit ca un astronaut si merge 300 km pe sezon... ce probleme ineptice..

  18. la unele telefoane ai o setare de poti folosi cu orice manusa touchul telefonului, la sony Z1 si Z5 de exemplu este acesta setare, mod manusa se cheama daca nu gresesc

    Yeah, Lumia 625 avea setarea asta. Din pacate nu e la toate telefoanele - am un S6 si nu are.

    » Post actualizat in 15 Mar 2018 05:55

    Mersi man. Am gasit Icon Pursuit pe vreo trei site-uri de la noi (link-ul din post duce catre niste genunchiere).

     

    Icon Pursuit. Folosesc eu si merge perfect. Nu sunt originale dar calitatea este foarte buna. Exact pe ASTEA le am si le recomand

  19. Am cautat de-am capiat. Sunt 100% sigur ca am vazut undeva, la unul din site-urile care vand echipament moto, niste manusi care pe aratator au un material care-ti permite sa folosesti telefonul mobil. Stiti ceva de treaba asta? gasesc pe undeva?

×
×
  • Creează nouă...