Sari la conținut

HWI

Membru
  • Număr conținut

    117
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de HWI

  1. Salutare,

     

    Dăm pe de-a moaca un cuptor cu microunde Samsung g2112n - ca ăsta din poză: http://www.onyougo.de/samsung-g2712n_iphw0316123.jpg

     

    Are toate calităţile şi toate defectele unui cuptor cu microunde normal, aflat în stare bună de funcţionare.

     

    Primul venit, primul servit.

     

    De luni după-amiază încolo, în Bucureşti, zona Cişmigiu. Contact la 0753 849 155.

     

    Cu bine!



    S-a dat. Nu mai avem microunde :)

  2. Pei daca biciclistul ar fi circulat cum spune legea (NUMAI pe, portiunea special destinata lui) accidentul nu ar fi avut loc.

    Cat de urate ar fi pistele bicicistii trebuie sa mearga NUMAI pe ele(cand mergi pe o sosea cu gauri pe sensul tau iar pe contra sens este proaspat asfaltata o faci pe barba ta).

    Nu te mira ca politistii nu stiu legea, mira-te ca au invatat sa scrie(unii dintre ei)

    Insanatosire grabnica BICICLISTULUI!!!

     

    "in timp ce rulam mi-a zburat o creanga,ceva din natura sub roata si ma dezechilibrat,m-am dus spre bordura ..in timp ce derapam cu gandu sa nu sar bordura ci sa merg pe langa ea cu crash cage din poza" - eu aș zice că accidentul era deja produs înainte de contactul dintre cei doi. Doar că, mergând pe șosea, biciclistul a făcut ca accidentul să aibă două victime, nu una. Mă rog, speculații...

  3. indiferent de circumstante, mi se pare trist sa te intereseze carnetul tau de conducere mai mult decat soarta unei fiinte umane, pentru ca din cate pare, nu te-ai mai interesat de atunci de soarta lui. ca avea voie sau nu sa circule pe acolo, singura certitudine pe care o avem este ca din indiferent ce cauza, tu ai dat peste el. drept urmare, in umila mea opinie, ai obligatia morala cel putin sa te interesezi de soarta lui. si sa-ti pese. oricine poate gresi din nestiinta, neatentie, oboseala, senilitate sau din prostie, iar maine tu sau cineva din familia ta puteti fi victimele cuiva din unul din aceste motive. important e sa ramanem oameni, inainte de toate.

     

    Încă ceva pentru inițiatorul topicului. Legal vorbind, nu avea ce să caute pe șosea, deci în mod normal ar trebui să scapi basma curată.

     

    Pe de altă parte, legea e tembelă. Nu fi atât de zgomotos cu biciclistul în cauză. Nu te-a șicanat, nu s-a dat pe-o roată, nu te-a incomodat. A mers pe șosea, nu pe pistă - și atât. Și eu fac la fel când merg pe bicicletă în București. "Pistele" sunt oribile, pietonii bezmetici, mașini parcate, toate astea te obligă să ai viteza melcului - în ritmul pe care ți-l impune mersul pe pistă ajungi la serviciu sau la gagică la paștele cailor.

     

    Și mai e ceva - vrei-nu vrei, de la furtună sau de la vreme bună, din neștiință sau de panică, tu l-ai lovit pe el, nu el pe tine. Și sincer, moale nu cred că i-a fost să se pomenească în cârcă cu o măgăoaie de nu știu câte ori mai grea decât țoacla lui.

  4. Salut,

     

    Prietena Ana, ea insasi motociclista, doneaza cui o vrea o bicicleta din aia pe care pedalezi in casa pana iti ies ochii si tot nu ajungi nicaeri (bicicleta ergometrica cred ca se cheama). Bicicleta e marca HMS w 7207 si merge. Ma rog, in sensul ca functioneaza, ca normal ca nu merge, daca e bicicleta de apartament.

     

    Instalatia se poate ridica de la domiciliul apropitarei, din strada Turda.

     

    Ana raspunde la telefon: 0722 252 150. Daca nu raspunde din prima, insistati.

     

    Biciclit placut va doresc!

  5. Si eu sunt donator de putina vreme (in Italia ... in Romania nu am cum) si stiu ca trebuie sa nu mananci sau sa bei nimic cu cel putin 8 ore inainte de a dona, dar nu mai mult de 12 ore (altfel devii prea slabit dupa donare - asa ne-au zis la AVIS). In teorie esti apt pentru donare maine ... dar vorbeste cu asistentele inainte de a dona, just in case ...

    @ motociclistului accidentat : Bafta multa omule si sa te faci bine.

     

    Noapte buna tuturor (asta pentru cine poate sa doarma ... :( )e

     

    Mulțumesc, Mario. Dar ești sigur că nu trebuie să mănânc NIMIC cu cel puțin 8 ore înainte de a dona? Întreb oricum și mâine la asistente, doar să nu mă duc degeaba.

     

    Încă ceva, se recomandă repaus ceva după donare? După am un antrenament destul de solicitant, să știu dacă îl amân. Mă rog, o să văd și cum mă simt după donare.

  6. eu am o banuiala insa n-as vrea sa speculez. printre cele mai nasoale faze, mai rau decat gropi si linii de tramvai, e sa dai in vreo denivelare (ridicatura, 'cocoasa') dintre benzi cum sunt alea pe marginea benzii pentru ratb.

     

    nu vreau sa incep nici o polemica, odihneasca-se in pace :(

     

    hmm... merg des pe traseul respectiv (ce-i drept, nu pe banda întâi) și nu țin minte să fie vreo denivelare atât de periculoasă. plus că bietul om avea un motor care nu preia denivelările chiar ca o bicicletă fără suspensii...

  7. "E pacat insa ca insasi inteligenta umana este hulita de habotnicii interesati in a tine omenirea in intuneric"

     

    Înțeleg că inteligența umană cea preaumilită și preahulită e aia care se manifestă ca tine - cu spume la gură, incapabil să te raportezi la cel cu care vorbești ca la un om și făcându-l albie de porci doar pentru că ți-a spus omenește că rațiunea e un instrument nepotrivit pentru un demers supra-rațional.

     

    Nu, domnule, Biblia nu e manual de chimie ca să o analizezi la microscop. Nu mai bate câmpii cu "cuvântul" ca izvor principal al dogmei. Pentru tine, nu există Cuvânt, pentru că aprioric exclus ipoteza unui Adevăr dincolo de perimetrul logicii.

     

    "De aÂş grăi în limbile oamenilor Âşi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare Âşi chimval răsunător." Hristos nu a scris decât o singură dată, cu degetul în nisip, când o femeie adulterină era fugărită de oameni deosebit de morali și de inteligenți ca tine. Geme istoria creștinismului de sfinți care nu știau scrie și citi și câți or mai fi neconsemnați de nici o istorie, însfințiți prin cine știe ce cătun sau pustietate.

     

    Dacă stai zeamă-lungă cu pixu' în mână, o să îți scape tocmai "subantelesurile" - cu î din i, fie vorba între noi ... Îți urez "succesuri".

  8. Asha, exact omul pe care-l asteptam. Te tine jupane sa expui cu biblia-n fata tulburelul asta pe care-l dati voi drept sampanie de cel mai bun soi? Sa dovedesti odata si pentru totdeauna ca la baza 'doctrinei' exista valoare adevarata , nu nonsens, viciu, perversiuni si ev mediu.

    Paragraf si discutie, paragraf si discutie. :wink: :wink:

     

    Domnu' Sholobanu, dincolo de tonul inchizitorial, vă băgați la un mare kamikaze epistemologic. Biblia (creștinismul oricum nu se rezumă numai la Biblie, cum vă tot fasoliți cu gura mare pe aici) nu e pentru oameni cu gândire liniară. Oricare verset, privit prin lentilele pătrățoase ale logicii, e pur și simplu de neînțeles, pentru că Biblia nu e scrisă de și pentru Bertrand Russell. E pentru niște oameni care admit că există un ceva dincolo de circumvoluțiunile/rațiunea/păsărelele fiecăruia. Așa că mi-e tare teamă că nici unul dintre noi nu e în stare să ducă până capăt carafa cu tulburel :wink:

     

    Cât despre utilizarea termenului "catilinară", citiți vă rog, cu grijă, paragraful al doilea:

     

    CATILINĂRĂ, catilinare, s. f. 1. (La pl.) Titlul celor patru discursuri ale lui Cicero împotriva lui Catilina.

    2. Fig. Apostrofă vehementă la adresa cuiva. – Din fr. catilinaire.

     

    Și ne mai băgăm la disecat Biblia "paragraf cu paragraf, cuvânt cu cuvânt, silabă cu silabă". Păi e frumos?

  9. Ar fi oricum hilar, ca din putul gandirii cre(s)tine - un adevarat pisuar proverbial - sa iasa o teorie care sa fie in stare sa zdruncine parul pubian al oricarui primat neaflat in coma alcoolica. Cu durere in suflet trebuie sa te anunt ca in tarile unde creierul copiilor nu este spalat de la cea mai mica varsta cu defecatii mentale dogmatice, "credinta" - aceasta floare hemoroidala din sfincterului anal al omenirii - este pe cale de disparitie.

     

    O catilinară cam înfierbântată pentru un tip care susține logica și rațiunea :)

  10. Si eu care credeam ca ortodoxia se ocupa cu pusul omului in genunchi, in umilinta fata de dumnezeu si - mai ales - cu frica de el.

    Bine ca ne-ai luminat!

     

    Nenea Louis, nu am cum să luminez, că nu sunt far cu xenon. Apropo de îngenuncheat, hai să-ți zic o fază dură. Mă duc să mă spovedesc anul trecut. Dau să îngenunchez, conform ritualului firesc. Și ghici ce face părintele duhovnic? Îmi zice: "ce faci, mă?" și-mi pune o cazma pe cârcă (a făcut volei de performanță în tinerețe), mă ia de guler și mă ridică repede-repejor în 2 picioare, îmi aranjează tacticos gulerul și-mi spune: "hai, acu' zi". Apropo de verticalități...

  11. Sa indraznesc sa sper ca biserica asta luminata accepta teoria evolutionista pana la proba contrarie? Ca terminam cu ideea asta masochista de "pacat primordial" , ne indreptam spatele si incetam sa ne batem joc de viata?

     

    îmi place formula "ne îndreptăm spatele" - adică valorizăm statura verticală a omului. păi cam cu asta se ocupă ortodoxia. păcatul (care în creștinism e sinonim cu lipsa, cu absența, cu vidul) există, dar ne e dat să îl depășim. și nu oricum, ci en fanfare, cu bucurie și slavă, nu cu mecla pocită tragic. masochismul e invenție catolică - uită-te la imaginea catolică a lui Iisus răstignit și apoi compară-l cu icoana ortodoxă.

     

     

    despre evoluționism nu mă pot pronunța prea mult și prea adânc. odată pentru că suntem într-o epocă în care nu prea mai suntem în stare să deosebim știința de ideologie și ideologia de propagandă cu miză mare și pe bani grei. și a doua oră că ar fi și ridicol să dezbat problema speciei cu un ... "Shobolan" :)

  12. @ zaelu:

     

    cu VT și NT cuprinse între aceleași coperte e tot cam cum e și cu borșurile și torturile-diplomat care sunt în aceeași carte de bucate. e bine să le citești separat și să încerci să nu le amesteci.

     

    cât despre Adam, Eva, Moise etc. - nu e vorba de a le scoate din discuție, ci de a le vedea ca pe episoade premergătoare întrupării hristice. cine a gândit ca tine - cu harști-harști - avea locuri VIP la meciul ăla clasic de K1 dintre Yeshua și Barrabas. până nu înțelegem că religia lui Hristos a fost ditamai bomba nucleară pentru conștiința vremii, avem toate șansele să facem ghiveci și din Biblie și din creierașul nostru

  13. Ia sa vedem daca nu avem si noi in gradina ceva asemanator, sau mai tare decat musulmanii. Dece ar fi religia lor mai brutala si mai misogina decat draga noastra ortodoxie? Omorat cu pietre... avem... multiple neveste ... avem... mutilari... avem... hahaaaaaaa... Sper sa va delectati cu urmatoarele randuri pline de dragostea dumnezeiasca pentru ca bun este sfatul sau si aducator de lumina (si erectii la maniaci):

     

    Exodul 21:2-10

    "Dacă un om îÂşi va vinde fata ca roabă, ea să nu iasă cum ies robii.

    Dacă nu va plăcea stăpânului ei, care o luase de nevastă, el să-i înlesnească răscumpărarea; dar nu va avea dreptul s-o vândă unor străini, dacă nu-Âşi va ține cuvântul."

     

    Deuteronomul 22:22, 22-24

    Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: Âşi bărbatul care s-a culcat cu femeia, Âşi femeia. Să poponeataăți astfel răul din mijlocul lui Israel.

    Dacă o fată fecioară este logodită, Âşi o întâlneÂşte un om în cetate Âşi se culcă cu ea, să-i aduceți pe amândoi la poarta cetății, să-i ucideți cu pietre, Âşi să moară amândoi: fata, pentru că n-a țipat în cetate, Âşi omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să poponeataăți astfel răul din mijlocul tău.

     

    Leviticul 21:9

    Dacă fata unui preot se necinsteÂşte curvind, necinsteÂşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc.

     

    Deuteronomul 25:11 - 25:12

    Când doi oameni se vor certa unul cu altul, Âşi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveÂşte, dacă întinde mâna Âşi apucă pe acesta din urmă de părțile ruÂşinoase, să-i tai mâna: să n-ai nici o milă de ea.

     

    Timotei 1 -=- 2:11 - 2:14 - + Corinteni 14:34 - 14:35

    Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea.

    Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam, Âşi apoi Eva. ÂŞi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.

    Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice Âşi Legea. Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este ruÂşine pentru o femeie să vorbească în Biserică.

     

    Si, din partea case, una legata de puli si preputzuri care e terminatoare(canibalism deviatie sexuala homosexualism bolnav de care Armin Meiwes ar fi mandru):

     

    Exodul 12:43-49

    "Domnul a zis lui Moise Âşi lui Aaron: “Iată porunca privitoare la PaÂşte: nici un străin să nu mănânce din ele.

    Să tai împrejur pe orice rob cumpărat cu bani, Âşi apoi să mănânce din ele.

    Veneticul Âşi simbriaÂşul să nu mănânce. Să nu le mănânce decât într-o singură casă; să nu luați deloc carne afară din casă, Âşi să nu zdrobiți nici un os. Toată adunarea lui Israel să facă PaÂştele.

    Dacă un străin, care va locui la tine, va vrea să facă PaÂştele Domnului, orice parte bărbătească din casa lui va trebui tăiată împrejur; apoi se va apropia să le facă, Âşi va fi ca Âşi băÂştinaÂşul; dar nici un netăiat împrejur să nu mănânce din ele."

     

    Ești destul de ignorant. Exemplele de mai sus - cu excepția din Epistolele Sf. Apostol Pavel - fac parte din Vechiul Testament. Au atâta legătură cu ortodoxia cam cât ai tu - mai nimic înspre cam deloc.

     

    Cât despre Epistole, ia citește un pic și aici. E tot din 1 Corinteni (7; 3-5)

     

    "3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea Âşi femeia bărbatului.

    4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.

    5. Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul Âşi cu rugăciunea, Âşi iarăÂşi să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre."

  14. bine bine bine lasand bancurile deoparte :)) , ideea e ca , dupa cum am specificat , MOTORUL (nu altceva, precizez ca sunt tanar si p*** mi se ridica fara probleme :)) ) s.a ridicat pe o roata prima oara cand i.am dat ieri , dupa nu a mai vrut deloc ( dupa insemnand a doua oara cand am ridicat.o , dupa cateva secunde dupa ce reusisem prima oara ). Si acum , dupa 20 de ore , cand e uscat frumos pe jos , de ti.e si dragu sa iesi :X , tot nu vrea ,subit. Si chiar daca pentru unii , aceasta este poate o binecuvantare ptr ca ei nu vor sa se ridice pe o roata , ca se simt zgaltzaiti sau mai stiu eu dc , ptr mine e o problema, plus fiind faptu ca nu e in regula. Asa ca daca cneva mai poate sa.mi dea idei (eventual bune) e binevenit sa o faca :D

     

    Ai nimerit-o! Pentru mine faptul că nu mă ridic pe o roată e chiar o binecuvântare, fiindcă mă zgâlțâie și mă enervează că apoi mă face nervos în trafic și dau peste toți conservarii și ăia mă claxonează și mai rău mă enervez, noroc că ajung repede acasă, că oricum nu stau departe și oricum am o viteză când se mai ridică din când în când pe o roată. :yikes:

     

    Nu, acum serios, s-ar putea, din cauza ploii și prafului, să se fi uzat acea garnitură de cauciuc (Wheelie Yamaha Genuine Rubber Sealing) pe care YZF-urile o au inserată în janta din spate. Degeaba dai drumul la ambreiaj, dacă e garnitura fisurată nu mai face contact și nu se mai ridică roata. Partea nasoală e că dacă s-a fisurat garnitura aia trebuie să dai jos tot motorul și să bagi mâna dinspre motor spre jantă, pe cricul lateral, cu motorul cald. Am un prieten cu FJR de 1300 care a pățit-o, tot de la ploaie. Băieții de la service știu mai bine, doar zi-le de chestia asta înainte să verifici ambreiajul, accelerația și celelalte.

     

    Dacă te ajută, garnitura de care ai nevoie e șaptea din imaginea din link, de la stânga la dreapta.

     

    Baftă! :cheers:

  15. Are cineva idee dc nu se mai ridica yzf.ul meu de 125 pe o roata? Ieri , cand ploaua torential , am vrut sa ma ridic pe o roata , mrg a 1 , de pe loc , 7-8 mii de turatii si dai drumu la ambreaj instant. Prima oara merge, nu am sesizat nimic neinregula ca dupa cateva secunde cand vreau din nou sa nu mai vrea , ba da deloc , mrg am zis ca e ud pe jos si probabil nu mai are aderenta bla bla bla. A trecut ploaia s.a uscat pe jos , dau sa ma ridic sa vad , tot nu vrea , maxim 10 cm daca se mai ridica si chiar nu am idee dc. Are cineva vreo idee? a intrat apa pe undeva? S.a stricat ambreajul? Motorul trage la fel cred ,doar ca nu se mai ridica :-?. Daca are cineva vreo idee sa.mi zica ca azi ma duc in service cu ea , si sa stiu ce sa.l rog pe ala sa.mi verifice , orice idee ( nu idioata bineinteles). Precizez ca ieri fix inainte sa sa vina ploaia si sa ma dau eu pe o roata , un dobitoc , care din intamplare mi.e prieten , a dat cu spatele , nu m.a vazut , si s.a urcat efectiv pe roata din fata. Nu cred ca ar fi patit nimic a mea , doar a lui ca si.a spart suportul de la numar, insa roata , carena de pe roata din fata , nu par sa aiba probleme. Astept idei multumesc :D

     

    s-o fi săturat naibii și ea de forjă. nici eu, dacă aș fi Yzf de 125, nu aș avea chef să mă ridic pe o roată pe ploaie torențială, serios...

     

    sau ai mers atât de mult pe o roată încât cauciucul din spate e acum mult mai uzat, s-a făcut pătrat și de aia nu poți să te ridici, că s-a împătrățit cauciucu'. roagă-l pe dobitocul care din întâmplare ți-e prieten să nu se mai urce efectiv pe roata din față și să îți plătească un cauciuc nou pe spate.

  16. Daca bariera e in curs de coborare deja luminile barierei sunt rosii si incepe sa se formeze coloana pentru ca soferii cu cap deja se opresc unul cate unul ... hai sa fim seriosi vezi bariera in fatza, vezi ca "prostii " franeaza dar tu esti mai cocosh ca doar ai ducati galben si lasi capul in jos in timp ce bariera coboara peste tine dar iti ramane gagica in urma si tu te infigi intr-un tir .... asta se numeste inconstienta ...

     

    Dumnezeu sa il ierte

     

    Plus de asta, trecerile la nivel cu cale ferată sunt marcate cu niște sutici de metri înainte, nu sare bariera - țuști! - în fața motociclistului ...

     

    Eu nu imi pot explica numarul marisor de soferi care forteaza barierele, nu neaparat motociclisti, care trec cu dezinvoltura de coloana si ori se baga in fata ori daca sunt semibariere trec printre si culmea destui sunt si tocati de trenuri. Mai mare prostie nu cred sa existe.

    Si daca e cineva care va zice ca n-a auzit/vazut..nu mergea bariera aproape la fiecare bariera pe care o prind trebuie sa fie cel putin unul din asta.

    Cred ca ar trebui puse camere la trecerile de nivel si saltat permisul celor care nu respecta, e singura solutie logica.

     

    Dane, recunoaște că ești fricos! :burnout:

  17. :D :D :) Scuzati-ma ca pun acest topic dar eu as vrea sa imi cumpar o motocicleta de 600 cmc , am 2 ani experienta pe 2 roti (motoare de 50 si 125 cmc si oleaca pe 250) , as vrea sa stiu care e cea mai buna pt strazile noastre????? STIMA SI RESPECT ...........ASFALT USCAT ;) ;)

     

    PENTRU STRĂZILE NOASTRE??? En-du-ro. Transalp, BMW F650 etc.

  18. @rvltng_bstrd: Pana la urma chiar asa a fost: masina a facut miscarea proasta dar am putut opri la timp.

     

    @HWI: :angryfire: Tot Parazitzii o spun mai frumos: "Facem slalom printre cretini, zi de zi "

     

    O ultima idee n-am apucat sa aduc in discutie: Nu stiu ce rol au avut anvelopele mele (fabricate 2004 / montate 2005 / 6000 km la activ )... prietenii spun ca unele mai noi m-ar fi tinut vertical pana la capat ...

     

    Îmi pare rău să te contrazic, dar i-ai depăÂşit de departe. Asta cu slalomul n-are pic de subtilitate Âşi de expresivitate, pe când a ta, eheeeei....

     

    Cât despre anvelope, chiar dacă nu ai făcut decât 6000 de kilometri cu ele, mie îmi par la limită ca vechime. În Âşase ani, cauciucul ăla are tot timpul să se întărească Âşi să piardă destul din aderență. Poate cineva care se pricepe bine la anvelope ne poate confirma dacă ăsta e un factor foarte important sau unul doar... important...

  19. Asa credeam si eu. Iata insa ca unii ori isi fac gresit calculul ori au impresia ca ai de gand sa le dai prioritate, sa fie ai dreaq !

    Nici nu ma enerveaza ca sunt idioti, ma deranjeaza ca sunt idioti fiecare in felul lui, de nu mai stii cum sa faci ...

     

     

    Vane, chestia asta de ți-am bolduit-o, eu aÂş face-o abțibild Âşi mi-aÂş lipi-o pe tot Ecuatorul motocicletei, dacă o avea vreunul.

×
×
  • Creează nouă...