Sari la conținut

HWI

Membru
  • Număr conținut

    117
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de HWI

  1. Salutare, Dăm pe de-a moaca un cuptor cu microunde Samsung g2112n - ca ăsta din poză: http://www.onyougo.de/samsung-g2712n_iphw0316123.jpg Are toate calităţile şi toate defectele unui cuptor cu microunde normal, aflat în stare bună de funcţionare. Primul venit, primul servit. De luni după-amiază încolo, în Bucureşti, zona Cişmigiu. Contact la 0753 849 155. Cu bine! S-a dat. Nu mai avem microunde
  2. 2 motocicliști caută garaj încălzit pentru perioada iernii, cu posibilitatea de a mai veni și a mai repara una-alta la motoretele noastre. Ne interesează zone precum: Cotroceni, Giulești, Crângași, Militari. Contact: PM sau 0753 849 155. Mulțumim.
  3. HWI

    Ajutor va rog

    "in timp ce rulam mi-a zburat o creanga,ceva din natura sub roata si ma dezechilibrat,m-am dus spre bordura ..in timp ce derapam cu gandu sa nu sar bordura ci sa merg pe langa ea cu crash cage din poza" - eu aș zice că accidentul era deja produs înainte de contactul dintre cei doi. Doar că, mergând pe șosea, biciclistul a făcut ca accidentul să aibă două victime, nu una. Mă rog, speculații...
  4. HWI

    Ajutor va rog

    Încă ceva pentru inițiatorul topicului. Legal vorbind, nu avea ce să caute pe șosea, deci în mod normal ar trebui să scapi basma curată. Pe de altă parte, legea e tembelă. Nu fi atât de zgomotos cu biciclistul în cauză. Nu te-a șicanat, nu s-a dat pe-o roată, nu te-a incomodat. A mers pe șosea, nu pe pistă - și atât. Și eu fac la fel când merg pe bicicletă în București. "Pistele" sunt oribile, pietonii bezmetici, mașini parcate, toate astea te obligă să ai viteza melcului - în ritmul pe care ți-l impune mersul pe pistă ajungi la serviciu sau la gagică la paștele cailor. Și mai e ceva - vrei-nu vrei, de la furtună sau de la vreme bună, din neștiință sau de panică, tu l-ai lovit pe el, nu el pe tine. Și sincer, moale nu cred că i-a fost să se pomenească în cârcă cu o măgăoaie de nu știu câte ori mai grea decât țoacla lui.
  5. Salut, Prietena Ana, ea insasi motociclista, doneaza cui o vrea o bicicleta din aia pe care pedalezi in casa pana iti ies ochii si tot nu ajungi nicaeri (bicicleta ergometrica cred ca se cheama). Bicicleta e marca HMS w 7207 si merge. Ma rog, in sensul ca functioneaza, ca normal ca nu merge, daca e bicicleta de apartament. Instalatia se poate ridica de la domiciliul apropitarei, din strada Turda. Ana raspunde la telefon: 0722 252 150. Daca nu raspunde din prima, insistati. Biciclit placut va doresc!
  6. Aiii! O să te dea în judecată Liga Internațională a Urmașilor Mecanicilor Evrei Uciși în Holocaust pentru instigare la rasism!
  7. Mulțumesc, Mario. Dar ești sigur că nu trebuie să mănânc NIMIC cu cel puțin 8 ore înainte de a dona? Întreb oricum și mâine la asistente, doar să nu mă duc degeaba. Încă ceva, se recomandă repaus ceva după donare? După am un antrenament destul de solicitant, să știu dacă îl amân. Mă rog, o să văd și cum mă simt după donare.
  8. O întrebare: în seara asta am consumat 3/4 doză de bere și niște fripturi de porc. Pot dona mâine în prima parte a zilei sau trebuie să mai aștept să iasă diversele chestii din mine până să dau sânge pentru Radu?
  9. de aruncat un ochi aici: http://sharp.direct.gov.uk/
  10. hmm... merg des pe traseul respectiv (ce-i drept, nu pe banda întâi) și nu țin minte să fie vreo denivelare atât de periculoasă. plus că bietul om avea un motor care nu preia denivelările chiar ca o bicicletă fără suspensii...
  11. Contra-argumente? Nu am văzut nici unul din partea ta. Numai băloșenii și delir.
  12. "E pacat insa ca insasi inteligenta umana este hulita de habotnicii interesati in a tine omenirea in intuneric" Înțeleg că inteligența umană cea preaumilită și preahulită e aia care se manifestă ca tine - cu spume la gură, incapabil să te raportezi la cel cu care vorbești ca la un om și făcându-l albie de porci doar pentru că ți-a spus omenește că rațiunea e un instrument nepotrivit pentru un demers supra-rațional. Nu, domnule, Biblia nu e manual de chimie ca să o analizezi la microscop. Nu mai bate câmpii cu "cuvântul" ca izvor principal al dogmei. Pentru tine, nu există Cuvânt, pentru că aprioric exclus ipoteza unui Adevăr dincolo de perimetrul logicii. "De aÂş grăi în limbile oamenilor Âşi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare Âşi chimval răsunător." Hristos nu a scris decât o singură dată, cu degetul în nisip, când o femeie adulterină era fugărită de oameni deosebit de morali și de inteligenți ca tine. Geme istoria creștinismului de sfinți care nu știau scrie și citi și câți or mai fi neconsemnați de nici o istorie, însfințiți prin cine știe ce cătun sau pustietate. Dacă stai zeamă-lungă cu pixu' în mână, o să îți scape tocmai "subantelesurile" - cu î din i, fie vorba între noi ... Îți urez "succesuri".
  13. Domnu' Sholobanu, dincolo de tonul inchizitorial, vă băgați la un mare kamikaze epistemologic. Biblia (creștinismul oricum nu se rezumă numai la Biblie, cum vă tot fasoliți cu gura mare pe aici) nu e pentru oameni cu gândire liniară. Oricare verset, privit prin lentilele pătrățoase ale logicii, e pur și simplu de neînțeles, pentru că Biblia nu e scrisă de și pentru Bertrand Russell. E pentru niște oameni care admit că există un ceva dincolo de circumvoluțiunile/rațiunea/păsărelele fiecăruia. Așa că mi-e tare teamă că nici unul dintre noi nu e în stare să ducă până capăt carafa cu tulburel Cât despre utilizarea termenului "catilinară", citiți vă rog, cu grijă, paragraful al doilea: CATILINĂRĂ, catilinare, s. f. 1. (La pl.) Titlul celor patru discursuri ale lui Cicero împotriva lui Catilina. 2. Fig. Apostrofă vehementă la adresa cuiva. – Din fr. catilinaire. Și ne mai băgăm la disecat Biblia "paragraf cu paragraf, cuvânt cu cuvânt, silabă cu silabă". Păi e frumos?
  14. O catilinară cam înfierbântată pentru un tip care susține logica și rațiunea
  15. Nenea Louis, nu am cum să luminez, că nu sunt far cu xenon. Apropo de îngenuncheat, hai să-ți zic o fază dură. Mă duc să mă spovedesc anul trecut. Dau să îngenunchez, conform ritualului firesc. Și ghici ce face părintele duhovnic? Îmi zice: "ce faci, mă?" și-mi pune o cazma pe cârcă (a făcut volei de performanță în tinerețe), mă ia de guler și mă ridică repede-repejor în 2 picioare, îmi aranjează tacticos gulerul și-mi spune: "hai, acu' zi". Apropo de verticalități...
  16. îmi place formula "ne îndreptăm spatele" - adică valorizăm statura verticală a omului. păi cam cu asta se ocupă ortodoxia. păcatul (care în creștinism e sinonim cu lipsa, cu absența, cu vidul) există, dar ne e dat să îl depășim. și nu oricum, ci en fanfare, cu bucurie și slavă, nu cu mecla pocită tragic. masochismul e invenție catolică - uită-te la imaginea catolică a lui Iisus răstignit și apoi compară-l cu icoana ortodoxă. despre evoluționism nu mă pot pronunța prea mult și prea adânc. odată pentru că suntem într-o epocă în care nu prea mai suntem în stare să deosebim știința de ideologie și ideologia de propagandă cu miză mare și pe bani grei. și a doua oră că ar fi și ridicol să dezbat problema speciei cu un ... "Shobolan"
  17. @ zaelu: cu VT și NT cuprinse între aceleași coperte e tot cam cum e și cu borșurile și torturile-diplomat care sunt în aceeași carte de bucate. e bine să le citești separat și să încerci să nu le amesteci. cât despre Adam, Eva, Moise etc. - nu e vorba de a le scoate din discuție, ci de a le vedea ca pe episoade premergătoare întrupării hristice. cine a gândit ca tine - cu harști-harști - avea locuri VIP la meciul ăla clasic de K1 dintre Yeshua și Barrabas. până nu înțelegem că religia lui Hristos a fost ditamai bomba nucleară pentru conștiința vremii, avem toate șansele să facem ghiveci și din Biblie și din creierașul nostru
  18. Ești destul de ignorant. Exemplele de mai sus - cu excepția din Epistolele Sf. Apostol Pavel - fac parte din Vechiul Testament. Au atâta legătură cu ortodoxia cam cât ai tu - mai nimic înspre cam deloc. Cât despre Epistole, ia citește un pic și aici. E tot din 1 Corinteni (7; 3-5) "3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea Âşi femeia bărbatului. 4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia. 5. Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul Âşi cu rugăciunea, Âşi iarăÂşi să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre."
  19. Ai nimerit-o! Pentru mine faptul că nu mă ridic pe o roată e chiar o binecuvântare, fiindcă mă zgâlțâie și mă enervează că apoi mă face nervos în trafic și dau peste toți conservarii și ăia mă claxonează și mai rău mă enervez, noroc că ajung repede acasă, că oricum nu stau departe și oricum am o viteză când se mai ridică din când în când pe o roată. Nu, acum serios, s-ar putea, din cauza ploii și prafului, să se fi uzat acea garnitură de cauciuc (Wheelie Yamaha Genuine Rubber Sealing) pe care YZF-urile o au inserată în janta din spate. Degeaba dai drumul la ambreiaj, dacă e garnitura fisurată nu mai face contact și nu se mai ridică roata. Partea nasoală e că dacă s-a fisurat garnitura aia trebuie să dai jos tot motorul și să bagi mâna dinspre motor spre jantă, pe cricul lateral, cu motorul cald. Am un prieten cu FJR de 1300 care a pățit-o, tot de la ploaie. Băieții de la service știu mai bine, doar zi-le de chestia asta înainte să verifici ambreiajul, accelerația și celelalte. Dacă te ajută, garnitura de care ai nevoie e șaptea din imaginea din link, de la stânga la dreapta. Baftă!
  20. s-o fi săturat naibii și ea de forjă. nici eu, dacă aș fi Yzf de 125, nu aș avea chef să mă ridic pe o roată pe ploaie torențială, serios... sau ai mers atât de mult pe o roată încât cauciucul din spate e acum mult mai uzat, s-a făcut pătrat și de aia nu poți să te ridici, că s-a împătrățit cauciucu'. roagă-l pe dobitocul care din întâmplare ți-e prieten să nu se mai urce efectiv pe roata din față și să îți plătească un cauciuc nou pe spate.
  21. Absolut fabulos! Meriți o bere spumoasă rău pentru poanta asta!
  22. Plus de asta, trecerile la nivel cu cale ferată sunt marcate cu niște sutici de metri înainte, nu sare bariera - țuști! - în fața motociclistului ... Dane, recunoaște că ești fricos!
  23. PENTRU STRĂZILE NOASTRE??? En-du-ro. Transalp, BMW F650 etc.
  24. HWI

    Accident foarte usor ...

    Îmi pare rău să te contrazic, dar i-ai depăÂşit de departe. Asta cu slalomul n-are pic de subtilitate Âşi de expresivitate, pe când a ta, eheeeei.... Cât despre anvelope, chiar dacă nu ai făcut decât 6000 de kilometri cu ele, mie îmi par la limită ca vechime. În Âşase ani, cauciucul ăla are tot timpul să se întărească Âşi să piardă destul din aderență. Poate cineva care se pricepe bine la anvelope ne poate confirma dacă ăsta e un factor foarte important sau unul doar... important...
  25. HWI

    Accident foarte usor ...

    Vane, chestia asta de ți-am bolduit-o, eu aÂş face-o abțibild Âşi mi-aÂş lipi-o pe tot Ecuatorul motocicletei, dacă o avea vreunul.
×
×
  • Creează nouă...