Sari la conținut

mgi

Membru
  • Număr conținut

    80
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

mgi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Daca mergi pe solutia cu windstopper-ul, iti recomand sa iei ceva cu goretex. Motivul e ca in sezonul asta ploile sunt mai dese. Si daca geaca ta are parti perforate care nu se pot inchide, in cazul unei ploi, orice ai pune pe dedesubt o sa fie expus la apa. Un windstopper (materialul original, nu clonele) rezista un pic la apa, dar la un moment dat tot se uda. Si in momentul in care esti ud, pe motor, in frig, situatia devine destul de nasoala. Goretex-ul rezista ceva mai mult la apa, deci ai sansa sa ajungi (mai) uscat la destinatie. Insa asta e o solutie temporara. Solutia definitiva e sa-ti iei o geaca la care se pot inchide toate aerisirile si care are o membrana (preferabil detasabila) de ploaie. O sa simti diferenta
  2. Cum functioneaza kiturile astea de blushtutz universale? Eu ma tot uitam la Nolan dupa kit (am o casca N43e air), da' costa o mana si un picior. Si in perspectiva ca mai iau o casca pentru prietena, si care probabil n-o sa fie tot nolan, cred ca ar fi mai interesant un kit 3rd party. Dar cum ma prind daca se potriveste?
  3. Mi-au venit intr-un final gumele - Anakee2. Aveti vreo recomandare de service unde sa le montez in Bucuresti? Niste oameni cu simt de raspundere adica
  4. Am dat intamplator peste un post al unui tip din State care povesteste cum si-a cumparat una din mobre. Avea un KTM pe care voia sa-l dea ca avans pentru una noua. Si uite ce povesteste: "So I went to the Suzuki ( V-Strom ) dealer and got price quotes. Told no test rides and no KTM on trade. Went to the Triumph ( Tiger ) dealer and got price quotes. Told no test rides and no KTM on trade. Went to the Ducati Dealer ( Multi ) and got price quotes. Told no test rides and no KTM on trade. Then I went to the BMW dealer and got a price quote, and a test ride, and a three hour conversation about bikes in general, and a decent cup of coffee, and an offer to take the KTM on trade site unseen. Huh.... ? I was stunned." ..acum sa ghiceasca fiecare ce motor si-a luat in final. Asta e diferenta pe care o face un salesman, nu o atitudine basita fata de client.
  5. Problema nu sunt vanzatorii, sunt cumparatorii. Atata timp cat ei accepta sa fie tratati asa, asa o sa fie tratati. Ca dovada ca se poate si altfel e standul bmw de la acelasi salon - tot respectul pentru ei.
  6. Nu cred ca are nimeni buget sa 'deschida' piata moto de aici. Inseamna cheltuieli imense, si acum e criza. In plus, sunt cateva detalii semnificative care diferentiaza italia de romania: riscul de a merge pe motor pe strada (infrastructura, educatie, etc), traditia, puterea de cumparare..
  7. Ce legatura are 'ducatist'/neducatist cu tehnica de vanzare?? Iar apropos de target - uite aici ce a putut sa faca un om care dupa parerea unora nu e in target. Ce zici, cata audienta o sa aiba topicul asta ? Acum e era internetului, niste articole bine plasate pot face mult rau.. George: nici tu nu esti om de vanzari, si spun asta ca te cunosc
  8. Cazurile in care nu se aplica sunt motivate de ceva: de target, de politica firmei, etc. Dar in cazul asta n-a fost niciuna dintre astea. A fost doar un vanzator prost si asta e tot.
  9. Da, Augusta 'sufera' comparatie cu Enzo. Panigale - nu. Si Augusta aia a fost la smaeb? Ca parca n-am vazut-o..
  10. Enzo e o masina produsa in serie limitata si care costa noua $600,000 si la mana a doua peste $1M. Spune-mi tu cum e chestia asta relevanta in legatura cu o mobra de serie care costa de 30-50 de ori mai putin si care e prezentata la un salon moto.
  11. Cu parere de rau, imi mentin opinia: nu esti om de vanzari si nu esti facut pentru asa ceva. Daca tu ai refuza un om care e client al celor de la Maybach doar pentru ca e/a fost cioban, atunci oricine te-ar avea in echipa ar da faliment. Nu incerc sa te jignesc, dar vreau sa spun ca opiniile tale nu sunt relevante in cazul de fata. Asa cum unii oameni nu sunt facuti sa fie fizicieni sau dansatori sau orice altceva, unii nu au inclinatie pentru vanzari si nu inteleg fenomenul. Iar exemplul nu e nociv - topicul este fix despre o situatie de vanzari. Ca se intampla sa fie vorba despre o mobra, asta e secundar.. Si am dat exemplul asta tocmai ca sa ilustrez ce au spus mai multi inainte: ca fiecare client trebuie tratat la fel, fie el Gigi sau un Gigel care se uita. Ca nu stii cine e respectivul si pe cine cunoaste..
  12. Altu' acuma..adica eu daca vin la salon cu masina sunt 'un gigi' care n-are voie sa traga de manete. Daca ma intorc peste 5 minute cu mobra in ce ma transform de am voie? Ia hai sa facem un experiment social: il aducem pe Becali la acelasi stand, la acelasi vanzator, sa zica acelasi lucru (ca plasticele sunt de (cuvant urat)). Care o sa fie reactia vanzatorului? Care ar fi reactia ta ca vanzator? I-ai da un sut in c*r lui Becali? Varsa tot aici, fii onest. Sau recunoaste ca n-ai facut in viata ta vanzari si vorbesti in necunostinta de cauza..
  13. Interesant topic - nu neaparat prin subiect, cat prin parerile de aici. O dau si eu pe a mea: - faptul ca dealerul Ducati a venit si a expus un model de 2x000 euro nu inseamna ca au facut publicului o favoare. Dimpotriva, isi fac lor o favoare, pentru ca lumea are acces mai usor la produsul respectiv si deci sunt sanse mai mari sa il cumpere - faptul ca vanzatorul a intors spatele cuiva si a plecat e o mare greseala. Niciun vanzator adevarat nu face asa ceva, indiferent cat de (cuvant urat) sau ciudat e clientul. Un vanzator bun ar fi cazut de acord cu clientul ca poate plasticul nu e nu-stiu-cum, dar stai sa dai o tura cu ea sa vezi cum nu-ti mai pasa. Sau orice altceva in liniile astea. Si daca vorbim de elitism, nu o sa intalnesti niciodata un comportament de genul asta intr-un showroom Ferrari sau Aston Martin, chiar daca intri in blugi si adidasi. - chestiile de mai sus se aplica si mai mult in democratia noastra 'originala', unde foarte multi din cei cu bani nu au si o cultura sau un nivel de bun simt care sa le permita evaluarea unei marfi/a unui serviciu la adevarata valoare. Deci vanzatorul ar trebui sa fie cu atat mai pregatit sa vanda unui cocalar in maieu si cu metale la gat, care vrea sa stie 'cat baga'
  14. Am facut si eu aceeasi cautare - la noi se gaseste foarte greu asa ceva sh. Asa ca am luat pana la urma una din Italia - tocmai am inmatriculat-o acum cateva zile Daca vrei iti spun pe PM cine mi-a adus-o, etc.
  15. Cu Nemo am primit si eu motorul si tot asa, a ajuns in stare buna. Nu stiu cum a fost asigurat la transport, n-am facut eu nici incarcarea, nici descarcarea.
×
×
  • Creează nouă...