Sari la conținut

mogaandrei

Membru
  • Număr conținut

    127
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mogaandrei

  1. Salutare. Am montat și eu azi un kit pe un Suzuki sv650, modelul din 2001. I-am schimbat locul, l-am pus pe undertail, între șei. Am pus și un cooler de procesor de PC. La cât de rece stă, nici nu cred că avea nevoie. Ca idee, după ce m-am dat cu motoru, era foarte ușor călduț. Apa din acvariu la 24° e mai caldă decât releul. Încarcă 14.4V la relanti, cu farul stins. Cu farul aprins pe fază lungă, scade la 13.9V, la 5000rpm 14.4 cu farul stins și 14.3 cu farul aprins pe fază lungă. În mers, și la 9000rpm se menține la fel de bine. Afișajul arată cu 0.3 mai mult decât multimetru. Nu știu care e mai aproape de realitate. Chinezării amândouă oricum... Mulțumesc.
  2. Doar ai rabdare, ca o sa ajunga. Ai numai grija daca nu iti ajunge in ultimele 7-8 zile, deschide o disputa cu vânzătorul și spune-i ca deschizi ticket de returnare daca nu il primești pana in ultimele 4 zile, astfel el poate mari timpul de transport sa fie ok. Daca au trecut acele zile pt transport, nu iti mai poți recupera banii,i se vireaza în cont vânzătorului.
  3. mogaandrei

    MZ

    Al meu e cu totul in regula,am facut vreo 1500-2000 km in vara asta. MZ TS125.
  4. mogaandrei

    MZ

    am gasit problema,nu era releul de vina.totusi sunt curios unde as putea gasi un releu,in caz de nevoie.
  5. mogaandrei

    MZ

    Salut. Mz-ul meu nu mai incarca,am verificat sigurantele,am curatat rotorul si nimic.Banuiesc,ca s-a dus releul din imaginea alaturata.Unde gasesc sa cumpar altul?
  6. Te cred,nici mie nu imi consuma gram de ulei,dar din Motul 5100 mi-a mancat aproape 1L in ~4500 km.Cu Mobil se comporta excelent motorul. » Post actualizat in 11 Oct 2014 16:25 asta e uleiul pe care il folosesc la amestec la MZ 125.Ii bag 20ml/L.
  7. ulei de calitate? am folosit tot timpul la mombra mea,doar mobil super 2000,sa ceva de genu, 24 de lei litru direct din depozit.am zis da incerc ceva mai "bun" si am bagat motul 5100,pana la urmatorul schimb mi-a mancat aproape 1L;acum am un castrol racing full sintetic si nici de acesta nu sunt foarte multumit!o sa raman la mobil,mobra mea se comporta perfect cu acel ulei,cu pretul pe jumate fata de alte uleiuri de "calitate".
  8. doar unele.nu sunt limitate,au trecut in brif 98cp,pt ca sunt mai ieftine taxele.
  9. doar desfaci piulita de la ax (cheie de 36),scoti axy afara,impingi roata in fata,dai lantu jos,ridici putin roata sa iasa discu din etrier si o tragi afara.
  10. eu am pus trw organice,sunt mai moi si nu uzeaza discurile.nu stiu ce placute am avut inainte,dar sunt multimit de astea care le am acum.
  11. am montat placutele alea organice,ce pot sa zic...sunt multumit de cum franeaza asa noi,din ce am inteles dupa ce isi fac uzura franeaza mai bine.
  12. am lasat deja comanda...nu stiu cat duc o pereche de placute si am zis sa punprima data organice...de franare,o sa iti zic ce parere o sa am dupa ce le montez personal sunt multumit de sistemul de franare al gsxr-ului.
  13. pt prima alegere vreau oraganice,se uzeaza mai repede,dar nu imi fac uzura la discuri.cele sinterizate sunt mai dure si fac uzura mai mare discurilor.
  14. merci,intre timp am gasit trw standard organice,110 lei.
  15. de pe ce site sa iau placute de frana pt fata?si...de care?
  16. neaparat pe 12V,doar pe atata e instalatia.
  17. da,senzorul trebuie curatat,@Kza curata-l si tu bine si o sa functioneze din nou
  18. o sa aibe cat de curand,trapta 2 si 6 ca detinator de srad si r6,cum ti se pare ca trage unul fata de celalalt?
  19. asteptam rezultatul ! ai luat-o sau nu?in ce stare e?
  20. il am de 1 an mz-urile sunt motoare bune!imi face figura doar cu incarcatul bateriei,ma trezesc ca nu mai incarca si imi termina bateria si trebuie sa curat rotorul si e ca nou.partea proasta e ca nu porneste fara baterie...acum am observat ca imi fura ceva curentul cand dau la pedala;am dat pedala,a pornit ai a murit,i-am dat vreo 5 pedale si nimic,claxonu mort aproape,l-am pornit impins si apas pe claxon,se auzea de parca era full bateria....ciudat rau.oricum fac plimbari scurte pe aici prin zona.
  21. cel din poza e de 750.ala atatia are.al meu de 600 are 110cp.sunt cu 98 si 110cp.cele cu 98 au doar in acte trecut 98,in realitate au tot 110.taxele mai mici la nemti daca nu depasesc 100cp :-D
  22. modelu pana in 97 inclusiv are ~125 si celelalte doua 98 si 99 au 136 parca.
  23. uitate la carene sa vezi rupturi,sparturi,etc.sa nu fie schimbata fatza la motor,sa nu traga intr-o parte.verifica telescoapele sa lucreze bine si sa nu curga ulei pe la semeringuri,suspensia spate sa lucreze bine.verifica jocul la roti,stanga-dreapta.vezi sa mearga bine cutia,ambreiajul trebuie sa aiba cursa lunga,sa prinda de jos pana sus si cel mai important asculta motoru sa nu bata,sa nu scoata fum.verifica nivelul la ulei sa fie la mediu (porneste motoru si lasa-l sa ajunga la 90 de grade) si tii un servetel la iesirea din toba si turezi motoru,vezi cat de tare iti innegreste servetelul,ca sa iti dai seama apriximativ daca mananca ulei.cam astea ar fi in mare....daca imi mai amintesc ceva,iti scriu.bafta
  24. Eu personal am facuti 16k cu ea si dupa 200 km is rupt de maini,spate si gat;dar cu mici pauze e ok.Daca sunt speriati,fac multe greseli in trafic,unele te pot afecta in mod direct;cel putin asta am observat.
×
×
  • Creează nouă...