Sari la conținut

celebris3

Membru
  • Număr conținut

    101
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de celebris3

  1. Chiar ca am muncit degeaba, ca pentru 20E era mai eleganta solutia cu acel adaptor... Nu stiu germana, dar din ce imi traduce Googu se potriveste la bricheta mica, corect? ...chiar se merita!
  2. CrazyAngel,cam la fel le-am facut si eu. Nu stiu cat de bune or fi, dar vedem la vara... In plus, cand omul n-are ce face iarna, ia uite ce face: Am luat o bucata incarcator USB de masina, nu o petarda, ci unul bunicel; am confectionat incarcator USB la motocicleta, cu siguranta de 1A, pus pe circuitul brichetei de la bord, singura problema e ca mi-am gaurit panoul de la bord al bunicutei mele... Am cateva poze aici, nu prea clare ca ma lasase bateria. (By the way, voi cum faceti cu pozele ca sa le inserati in mesaj si sa ramana mai mult timp?) Am gasit o cutita de plastic, am bagat electronica in acea cutiuta, am bagat plastic topit cu un "glue gun" de 20 lei, la fel si la firele care ies spre siguranta, am izolat cu acel plastic topit in spatele mufei, iar sub mufa am pus Poxipol, ca sa stea fixa. Am decupat in bord acea fanta pe unde iese mufa USB si mi-a iestit ce vedeti in poze. Avantaj: am incarcator pe USB la motocicleta; ploaia sau apa in general intra greu in locatia respectiva datorita pozitiei si faptului ce este izolata in platic toata electronica; Dezavantaj: am gaurit bordul motocicletei pentru mufa USB si pentru siguranta de 1A. Edit: Am mai multe poze dar nu le pot insera in mesaj, cred ca e chestie de drepturi, poate se uita un admin la contul meu. Later edit: Daca imi spunea cineva sa folosesc full editor...
  3. Gabyshor, am scris de pe tf si imi e greu sa fac citate, de aceea am pus 2 raspunsuri intrun post. Eu am zis lui proffroad sa aflam de la cineva care cunoaste amanunte de la toate modelele, nu stiam ca 850, 1100 si 1150 au acea parte comuna si numai in spate se modifica tubulatura. Exista si la 1100 al meu clapetele acelea din care poti alege unde sa scoata aerul: in laterale sau in bord.
  4. Aaaa, banuiam ca despre protectiile alea e vorba, numai ca poza chinezului era cam nesugestiva (sau asa imi arata mie tf). Proffroad, poti gasi ventilator dedicat probabil la motorwoks, dar mai mult ca sigur va trebui sa cumperi si partea aceea de plastic din spatele radiatorului, ca in poza pusa de luv, iar daca aceea se potriveste la modelul tau intrebi pe cineva care stie bine ambele modele, de exemplu pe DanCata. Altfel risti sa dai banii degeaba. » Post actualizat in 04 Feb 2015 08:18 Oricum va trebui sa ii adaptezi si un termostat.
  5. La 1100 nu e la fel forma aceea de plastic, aia din desen banuiesc ca e de la 1150. Oricum, si in forma de la 1100 intra 2 ventilatoare slim. Nu de praf imi e teama de ele, ca pentru praf sunt facute. Problema la ele este umiditatea dupa ce au "inghitit" putin praf. Astea pe care le-am pus sunt de proba, daca vad vreo diferenta am sa pun unele mai destepte, dedicate pentru asa ceva; nu stiu de unde, dar sigur se gasesc... Un montaj cu senzor de temp este usor de facut, pus intro cutie inchisa ermetic cred ca ar merge foarte bine... » Post actualizat in 03 Feb 2015 19:33 Later edit: Cata, nu imi dau seama ce sunt acele protectii...
  6. Avand motocicleta demontata, mi-a venit o idee pe care am realizat-o, nu stiu cat este de buna pana la vara... In spatele radiatorului de ulei de sub far am montat 2 ventilatoare de 80mm la 12V actionate de un comutator. Atunci cand le pornesc se simte binisor curentul de aer produs de ele in laterale. Am pus o bancnota de 10 lei in fata radiatorului si o tine lipita. (...am vrut sa pun una de 100E dar nu am avut ). Sunt curios daca la vara in oras imi va cobori indicatorul de temp de la 6 la 5 liniute.
  7. Dan, am rezolvat cu furtunul acela pentru gazele de carter. Am reusit si l-am scos cu greu, foarte ciudata brida aceea de prinderre. Am taiat 1cm din furtun (ceea ce era defect) si l-am reintrodus. Nu am reusit nicicum sa prind la loc acel colier, dar am pus altul, totul pare ok acum. Multam fain pentru intentie. Daca tot am rezervorul dat jos am sa fac si schimbul de lichid de frana si abia apoi am sa-i fac proba la soc. Vizual se vede ca lucreaza. » Post actualizat in 28 Jan 2015 10:47 Daca ai toate cablurile noi si tot nu merge, reseteaza toate reglajele, astfel incat toate cablurile sa stea "relaxate": strange reglajul de la ghidon la soc si acceleratie, du jos de tot reglajul de la clapete si desfa suruburile pentru relanti; daca e cazul scoate si curata cutiuta cu distribuitorul de cabluri, eu am gasit-o foarte murdara. Sa urmaresti ca nu cumva vreun cablu sa fie stramb, ca fiind otelit apare o tensiune pe el. Lipeste un plastic asa cum ne-a explicat Cata; eu am pus unul de 1,5mm. Incepi apoi sa intinzi cablurile ca sa stea la limita distantei de lucru, dar sa ai grija sa nu le tensionezi prea tare (sa urmaresti la fiecare in parte sa nu se miste rotia aceea de la clapeta). Strangi suruburile de relanti "la mustata" pentru fiecare in parte apoi ii faci reglajul "live". Dupa ce sta ok la relanti ii faci balansul si cam asta ar trebui sa fie tot. Mie imi merge brici socul, mii de multumiri Dan Cata pentru trick.
  8. Nu colierul e rupt, ci furtunul s-a rupt iumediat in spatele colierului. As vrea sa il schimb daca gasesc; in caz ca nu, am sa-l scurtez putin furtunul si prind colierul pe parte buna a furtunului, mai ales ca nu e presiune acolo. Multam fain din nou
  9. Multam Dan Cata pt sugestie, cablul de acceleratie pare ok, cu toate acestea am sa-l schimb. Chestia cu plasticul pare ca functioneaza de minune, cel putin vizual. Abia astept sa incerc si in functiune. Cand am desfacut cablul de acceleratie mi s-a rupt surubul care prinde aparatoarea aceea de plastic (care fixeaza cablul pe ghidon) exact la fata, si am sa ii fac proba dupa ce reusesc sa il scot de acolo (daca reusesc). In alta ordine de idei, as vrea sa va intreb ceva, cu toate ca par ca sunt lenes, dar tinand cont ca sunt aici o multime de oameni priceputi scutesc niste timp rasfoind manualul: ce este acel furtun de cauciuc care face legatura intre partea de jos a filtrului de aer si partea de deasupra alternatorului? (in poza este marcat cu X). Am gasit in zona unde este incercuit, pe langa colier, ca furtunul este rupt si trebuie sa il schimb. Imi puteti spune de unde va cumparati voi piesele de schimb? De exemplu ar trebui sa cumpar acel furtun si as schimba parca toate cablurile de la alimentare (acceleratie, soc si cele catre clapete). Cand am sa continui cu revizia cu siguranta am sa mai gasesc alte piese care trebuie schimbate. Multam fain din nou de ponturi.
  10. Multam fain de sugestii Rider. Jocul calului este ok, de fapt de-aia l-am desfacut, ca am banuit este rupt si nu culiseaza; de fapt el merge brici. Am sa reglej jocul cf manual si daca nu, am sa incerc o regelare TPS, de unde cred ca este problema. Revin cu detalii. Inca o data multam de sugestii.
  11. Va salut si La multi ani pentru acest an! (care speram sa fie cu mult soare si vreme buna de plimbari)... Am inceput de curand sa fac o revizie la motorul meu, ca este vreme buna de asa ceva, mai ales ca dispun de un garaj rezonabil (inca neterminat) Inca din vara am avut o problema la soc (choke) - nu mai munceste: cand este tras nu se intampla nimic. Am desfacut sistemul si am constatat ca acea pana face ca rotita care angreneaza cablurile ce duc spre TPS se misca numai cativa milimetri (3-5). Asa este normal?!? Cablul este ok, culiseaza foarte usor, arcul revine, totul pare ok, insa cursa mi se pare cam mica. Am reansamblat sistemul si degeaba - tot nu-si face treaba, chiar daca am curatat foarte bine acea cutiuta unde se unesc cablurile. Chiar daca scot capatul cablului din maneta de choke si-l trag pana la capat, tot nu se vede nicio miscare. Am cautat pe youtube sa vad cum arata miscarea la un sistem care este functional dar nu m gasit nimic inca. Cine s-a mai lovit de aceasta problema are ceva sugestii si sfaturi pentru mine? Exclud situatia de a merge la service, deoarece am lasat motoreta la 2 ateliere si degeaba. De asemenea, mai are ceva ce cred ca este legat de problema asta: La pornire am 900-1k rotatii idle. dupa ce merg cativa km, cand trag pe dreapta, am 1,3k rotatii la idle. Multam anticipat!
  12. Ala iti indica faptul ca trebuie sa ai cauciucuri de iarna
  13. Daca se organizeaza ceva sambata as veni si eu, nu am mai fost in plimbari mai lungi pana acum, si cred ca vine si tovarasa mea daca nu e prea frig. Duminica nu pot ca tre' sa merg la votare... Glumeam; sunt de servici...
  14. Pana la urma care a fost traseul? A ramas Buc -> Ploiesti -> Buzau -> intorsura buzaului -> Manastirea Ciolanu ? Pare ca si in weekend-ul ce vine o sa fie frumos ca vreme; cine stie?!? ...poate se mai arata de o plimbare!
  15. Andrei, multam de sugestie. Deocamdata am rezolvat cu bobina, am reparat-o pt moment dar oricum trebuie sa iau una noua ca asta reparata ma poate lasa oricand. Avand rezistenta oscilanta in primar am banuit contact imperfect si am incalzit cei 2 pini ai mufei la 180 o C. Apoi am pus pistolul de glue in locurile unde era dezlipita si am refacut izolatia. I-am facut o baie si apoi am pornit motorul si merge ok. Mentionez ca rezistenta de 5 ohm e constanta acum. O sa caut la magazine dupa cod sau am sa comand din Germania ca nu mai e nici o graba acum. Datele din profil le corectez responsabil maine ca acum sunt pe tf si imi e cam peste mana. Cat despre DanCata, am tot vorbit cu el inainte si dupa ce am luat tractorul si m-a ajutat enorm. Dar daca fiecare l-ar suna pt orice problemita pe care o are ar insemna ca omul nu ar mai avea viata linistita, nu? Sun cand chiar arde. Oricum abia astept sa imi fac de drum pe lsa Cluj ca am mai multe chestii pe care sa le verifice. De ex cand am fost ultima data la service si mi-au facut reglaje, nu zic ca nu merge mai bine si mai economic, dar socul nu mai lucreaza. In afara de asta as vrea o inspectie a unui "ochi" avizat, cu experienta, pentru un reglaj fin si pentru a sti ce mai am de facut in viitorul apropiat. Eu ca meserie depanez calculatoare si stiu ce inseamna sa te frece la icre lumea pentru orice rahat - ca a aparut nus-ce mesaj, ca se manifesta nu-stiu-cum, etc. La DanCata apelam pt probleme cu adevarat serioase, ca omul e ocupat, nu il sunam pentru orice prostioara.
  16. Revin cu rezolvarea problemei. Banuisem un contact, pentru ca dupa curatarea tuturor contactelor a mers ok, dar nu era de acolo, ar fi fost prea banal. O perioada a mers fara probleme, am fost chiar la un service in zona si mi-au facut sincronizarea, insa dupa cateva zile a inceput sa aibe aceleasi simptome. Dupa ce am desfacut-o din nou bucati si o examinare amanuntita am constatat ca bobina de inductie este putin crapata, adica materialul acela rosu de la mufe este desprins de carcasa de plastic. Am banuit ca pe acolo intra umiditatea din aer si de-asta facea probleme. Partea ciudata este ca am mai masurat-o si imi dadea rezistenetele ok, dar se pare ca nu tot timpul. Are momente cand in primar am 13kohm, cum este in carte, alte momente cand are 7,5kohm; in secundar are 5-7ohm iar in anume momente sute de kilo. Deci este clar ca de acolo este problema. Acum trebuie sa caut o bobina noua si imi doresc bafta sa gasesc repede, ca sa nu treaca vara. Aveti ceva sugestii? Am gasit ceva pe ebay dar ma gandesc la perioada de transport ca dureaza ceva... 10x.
  17. Ei, na! ...glumeam si eu cu inclinatul, ca doar nu o sa trag pana la ultima picatura... Oricum nu o las la mai putin de 2 liniute ca nu se stie niciodata cum tre sa plec urgent undeva si sa am macar cativa km autonomie. Eu intrebasem de rezerva ca am auzit la altii cu care am vorbit (nu BMW-isti) ca daca s-a terminat gazul si se opreste motorul comuta un robinet si mai are 2-3 litri. Cand am citit pe un alt forum de capacitatea rezervorului 1100RT zicea ca are 25l si 5l rezerva. Apoi cand am facut revizia si am vazut forma eram curios cum se exploateaza benzina din jumatea stanga. Dar am observat ca daca raman la o liniuta si fac viraj la dreapta imediat se fac 2 iarasi. Oricum nu ma bazez sa merg cu vapori de benzina. Am vrut doar sa aflu ce inseanma acei 5l rezerva. Mai am o nelamurire: cand merg prin localitate, sa zicem cu 60-70 km/h (tot asa merg si cu masina), care este treapta recomandata? E mai bine sa merg in a 3-a la 3200 ture sau in a 4-a la 2500?
  18. Nu am nici cea mai vaga idee de un pret, asa ca zi-mi tu cat ceri pe cel vechi al tau. Nu am luat in calcul ideea ca se sparge aschii in caz de lovitura, de-aia e bine sa intrebi... Pai m-am gandit la o varianta: cand raman fara gaz, o aplec putin spre dreapta, mai merg ceva km apoi iar o aplec spre dreapta, si tot asa Cum era faza cu nea Ion, la benzinarie, dupa scumpire: - Domnu, cat costa o picatura de benzina? - O picatura ?!? Pai... cat sa coste? ...Nimic! - Atunci picura si mie 10 litri.
  19. Pai curatarea asta a rezervorului am facut-o cand mi-am facut revizia (la schimarea filtrului de benzina). Si de atunci ma tot intreb cum ajunge cantitatea de combustibil din stanga in dreapta unde este pompa, ca RT-ul nu este o motocicleta cu care sa faci viraje de-alea pana la pamant. Sa inteleg ca daca raman in pana prostului, las motoreta pe dreapta pana la pamant si asa pot ajunge pana la prima benzinarie ?!? In alta ordine de idei, ce vreau sa intreb s-a mai discutat ca tin minte, dar nu mai reusesc sa gasesc paginile respective nici macar cu search. Parbrizul de plexi imi este matuit, am trimis cateva poze cuiva care reconditioneaza zi mi-a zis omul ca nu se merita reconditionarea lui deoarece microfisurile sunt macrofisuri de fapt. Am masurat si geamul are 6mm grosime, iar el imi poate face unul nou cu 150 de lei dar de 3mm grosime. Am sa mai intru si pe ebay sa vad ce mai gasesc si de asemeni pe motorworks, insa parca l-as lua (sau face) de nou, nu SH. Si-a facut cineva de 3mm grosime, merita? ...sau mai bine mai stang bani si imi iau unul original ? Multam.
  20. Va salut din nou. Am si eu o nelamurire care pentru cei care cunosc poate parea o banalitate . Legat de rezervor: forma pe care o are imparte cantitatea de benzina (cand e pe terminate) in 2 jumatati iar pompa se afla in jumatatea dreapta. Cum se foloseste benzina din jumatatea stanga in acest caz? Adica, sa zicem ca sunt pe un drum de munte si gazul e pe terminate, iar prima benzinarie este la 70km. Am citit pe undeva de o rezerva de 5l de combustibil pe care nu am nici o idee cum o accesez. Este vorba cumva de acea parte stanga a rezervorului, cand nivelul scade sub punctul comun?
  21. Am rezolvat problema cred, ca in , dar totusi nu-mi dau seama de ce nu aveam scanteie. Mufa din dreapta era introdusa ok, dar nu facea contact cred, acum merge ok.
  22. Asta am sa fac, iar daca nu ii dau de cap am sa-l contactez pe Dan Cata sa ma indrume ce as mai vea de verificat. Multam fain de sugestii, va anunt ce a avut imediat ce am rezolvat-o. Stima!
  23. Pai in cazul asta nu ar fi trebuit sa imi iasa verificarea senzorului Hall cu circuitul cu leduri. Oricum am schimbat firele originale cu unele profesionale rezistente la temperaturi mari, la peste 1800 C, in aceasta primavara. Dupa schimbare am mers ceva vreme si nu am avut probleme, am mers chiar pe ploaie... Azi sunt la servici pana maine, dar maine cum ajung acasa am sa mai verific iar firele acelea. Probabil s-a intamplat ceva la legatura dintre firele originale care sunt conectate la senzori si cele pe care le-am pus eu... Multam de pont.
  24. Va salut dragi colegi. Am o mare problema la care nu am idee cum sa-i dau de cap. Am tot urmarit acest forum dar nu am mai gasit aceasta problema. Motorul meu nu mai vrea sa porneasca: am fost cu el la servici si l-a prins ploaia saptamana trecuta; dimineata cand am iesit din tura, a pornit la sfert, a mers 1-2 minute si in timp ce il stergeam de praf s-a oprit. Dupa asta nu a mai vrut sa mai porneasca. Am dat la automat de mai mutle ori si a murit bateria. L-am lasat acolo, m-am dus a doua zi, am mai incercat o data, si surpriza: a pornit din prima. Am plecat spre casa, dupa vreo 10 km in timpul mersului s-a oprit iar, si tot asa, nu a mai vrut sa mai porneasca, Am tras pe dreapta, am fumat o tigare si am incercat din nou, si a pornit. Am ajuns acasa, am pus bateria pe redresor si in urmatoarea zi am vrut sa merg la un service sa imi verifice compresia si sa imi faca reglajul la tacheti si la supape. Am pornit-o dimineata, a pornit din prima, am lasat-o putin sa se incalzeasca si m-am dus sa dau la catel de mancare, timp in care s-a oprit iar; si iar nu a mai vrut sa mai porneasca. De atunci nu a mai vrut sa porneasca deloc. Am verificat bateria, pare ok - peste noapate am lasat-o pe redresor (am incercat cu alta baterie si la fel face). Am verificat bobina, are o rezistenta si in primar si in secundar, nu mai stiu cat, dar o pot masura din nou. Am pus o bujie in fiecare fisa si am constatat ca nu da scanteie cand e pusa la masa si dau cheie. La esapament iese miros de benzina. Am verificat senzorul Hall cu un montaj cu led ce l-am gasit pe net si functioneaza ok. Pompa de benzina se aude cand pun contactul. Nu am verificat daca are presiune la injectoare, dar odata ce iese miros de benzina la esapament, banuiesc ca benzina baga, ca altfel banuiam ca este vreun furtun spart in rezervor; dar asta nu inseamna ca nu da scanteie, nu? Este posibil sa fie si bateria epuizata? ...desi electromotorul il invarte cu spor... Ce as mai putea verifica inainte sa o urc pe o remorca si sa merg la un service? PS: Benzina are destula
×
×
  • Creează nouă...