Sari la conținut

citony2004

Membru
  • Număr conținut

    48
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de citony2004

  1. Nu e chiar asa...discutia noastra de acum 2-3 ani era despre teritorii UK de pe continent (Europa), de unde sa mai si poti veni prin atar din cand in cand, nu de pe alte locuri de pe planeta de unde mai vii la 5 ani...
  2. Salut, Pentru cei care mi-au urmărit topicul acum vreo doi ani, am promis că revin când o sa am noutăți. De vreo 8 luni m-am mutat in Sudul Spaniei și de vreo 6 luni lucrez in Gibraltar. Distanța de serviciu 23km ceea ce face plăcută naveta la muncă. Nu pot sa spun că e raiul pe Pământ de trăit, dat de dat cu mobra chiar e. Regret doar câțiva dintre cei pe care îi cunoscusem in Anglia, dar asta e viața. Cineva mă rugase să las mesaj dacă vin și dacă e de lucru în domeniul medical. Eu as zice să nu ocupăm topicul și site-ul aiurea, și să mă contacteze prin mesaj privat cine ar dori mai multe detalii. Pot sa spun că am găsit cel mai uscat asfalt in UK: e GIBRALTAR
  3. Salut, mai e loc de un mobrist in grup? ;-) In toamna va deranjez si eu cu zgomot prin zona. Mobra mea e deocamdata inmatriculata pe Franta, cum fac sa o inmatriculez si eu in Spania? Cum fac sa schimb permisul? E nevoie/obligatoriu? Aveti poate un grup mai activ pe facebook, pt ca pe aici vad ca e cam slabuta activiatea. ...e corect ce spunea un coleg anterior...nu pot sa cred ca sunt doar cativa motociclisti romani in spania. Pana aflu cum e cu Facebook-ul vostru am vreat eu un grup numit: Motociclisti in Spania Va astept cu pareri, multumesc, Tony
  4. Crede-ma, concurenta e acerba acum. Multi dintre cei care erau doar soferi si-au tras microbuze dupa ce au invatat mersul. Batalia e mare si e la "sange", uneori la propriu si la figurat. Deci pretul scade in consecinta. Nu va aruncati la primul. O saptamana am stat si am discutat atunci cu toti pana am ajuns unde vroiam eu. Ce vremuri, aveam ceva timp liber pe atunci. Acum nu as mai putea. Pont: Iarna e mai ieftin, ca de, nu e ca vara!
  5. Salut. OK, revin ca sa linistesc apele. Eu am adus mobra cu un tip care pe facebook e Andrei Andrei Tipul sta in Londra si oragnizeaza de aici transporturile. Ultima data m-a sunat de pe nr asta : 07480944580 cand mi-a adus niste bagaje spatamana trecuta; in iarna, cand mi-a adus mobra vorbeam pe nr asta 07479089110 Andrei pare un tip ca lumea, dar nu e el pe traseu, ci adevaratii soferi romani, care stii cum sunt. Pana la urma totul a descurs bine, fara intarzieri mari in traseu in condtii bune. Au adus mobra in duba, dar nu prea stiau cum sa o lege. Am apelat la un prieten sa se duca acolo sa o lege, sa o ancoreze in echilibru, cum trebuie, dar tot s-au folosit de cric. Atata timp cat e in duba merge si pe cric fara probleme, dar pe platforma trebuie musai fara cricuri. Intre cele doua transporturi, pe la inceputul lui mai am mai apelat si la altii pentru niste bagaje. Mi s-au parut mai seriosi baietii si mai "plimbati" ca sa zic asa. Pretul tot pe acolo. Pe cartea lor de vizită scrie doar "coletărie Anglia"... Ro: +40747903089 și UK: +447767992763 Amandoi transportatorii sunt din Galati, din ce stiu eu. Nevastă-mea s-a ocupat de treburile astea că eu sunt foarte ocupat. Succes.
  6. Scuze băieți. Sunt chia f. ocupat. Am dat prin pm câtorva colegi detalii. Acum sunt la muncă. Să așteptăm și un feedback de la ei și apoi cred că putem avea o opinie obiectivă. Oricum o să încerc să.i contactez mâine, și dacă sunt și ei de acord (nu văd de ce nu ar fi), o să revin cu detalii.
  7. Pai nu stiu cum sta site-ul cu reclamele si nici nu ar fi corect sa postez pentru altii fara permisiunea lor, dar sunt bucuros sa va pun in legatura. Daca imi dati un pm, se rezolva.
  8. citony2004

    Londra

    Nu stiu de cand esti pe aici, dar o sa descopei rapid ca "romanii" nostri de pe aici s-au cam londonizat si practica la greu tactica 007: citesc pe furis la greu, dar stau pititi in spatele calculatoarelor. O sa iti dau eu un sms si vedem, poate iese ceva (nu folosesc whatsapp). .
  9. Cum sa nu, daca e cineva interesat. Dar pretul asta il au cam toti cu care am vorbit. Intre 150-180. I-am gasit pe facebook printr-o simpla cautare.
  10. OK. Daca zici tu. Nu vreau sa intru in polemica. Eu am adus-o cu 150. Si a mea are 250kg. In pret a fost si echipamentul, o valiza uriasa, cu 2 casti si vreo 3 randuri de echipament. Dar piata e libera, nu?
  11. Va salut, Dupa cateva incercari nereusite de a a iesi pe undeva in timpul liber, constat ori ca nu sunt amatori, ori ca organizatiile lor sunt atat de "secrete" incat aproape "lipsesc cu desavarsire". Asadar, desi mai sunt cateva topic-uri asemanatoare, ma gandeam sa reunim toata informatia aici si poate vom avea ceva "succes". Se doreste a se posta orice fel de intalnire (mai mult mai putin organizata), festival, concert, iesiri la iarba verde, chiar o simpla iesire la o cafea, orice la care va ganditi sa mergeti, de preferat pe 2 roti, dar nu obligatoriu. Pe cat posibil ar fi util si interesant sa fie ulterior "dovedite" si documentate cu foto si/sau video. Stiu ca distantele pot fi o problema, dar cu ceva sacrificii din partea unora si altora sper sa iasa ceva. O sa incep cu ceva ce am aflat eu recent, desi pt unii poate nu e o noutate. Stiu ca acum "la moda" e socializarea prin facebook. Sa ramanem deschisi la orice posibilitate de promovare pana vedem ce si cum. Va astept cu propuneri, Tony
  12. Ramasesem dator cu poze dupa "renovare". in sfarsit, "din nou impreuna"... ...si stiu, e tematica, ceea ce nu multi accepta... parerile sunt totusi binevenite, desi nu se mai poate face nimic acum ;-) ...dar promit sa tin cont de ele data viitoare. » Post actualizat in 25 Mar 2015 22:47 » Post actualizat in 07 Apr 2015 08:28 Stiu ca nu e sectorul adecvat (daca deranjez rog sa se stearga) dar poate e cineva interesat de ceva de aici. /index.php?/topic/725000-urgent-echipament-moto-ieftin-fetebaieti-geaca-jacheta-ghete-pantofi/ Daca aveti intebari lasati aici un mesaj si va caut de dupa week-end, cand revin in Anglia. Multumesc.
  13. 1. S-a raspuns mai sus de aship si multumim. 2. Da, este legal, si intr-adevar trebuie sa ajunga la pedale, sau dupa caz sa ajunga pedalele la ei (adica se accepta si modificarea/prelungirea pedalelor atat cat sa se poata folosi de ele). Exista si exceptia modificarii pedalelor cand se foloseste un astfel de scaun, dotat cu sisteme de fixare a picioarelor si cred ca si centuri de siguranta http://www.motobuykers.com/product/scooter-child-seat-s650/ Sursa: http://www.sussex.police.uk/help-centre/ask-us/roads,-driving-and-cycling/is-there-a-legal-age-limit-for-being-a-pillion-passenger 3. Da, este legal, daca masina nu are alte scaune in spate, ci are doar 2-3 locuri (van, smart, etc) si doar cu scaun aferent varstei/greutatii copilului: Sursa: https://www.gov.uk/rules-drivers-motorcyclists-89-to-102/seat-belts-and-child-restraints-99-to-102 https://www.gov.uk/child-car-seats-the-rules Mentiune: Sursele prezente aici nu sunt rezultatul cautarilor mele, ci mi-au fost soptite prieteneste de un "inger", motiv pt care ii multumesc si pe aceasta cale (mi-a salvat poate, ore de cautari). De asemenea mi-a mai fost sugerat un link foarte util, avand in vedere ca ma saturasem sa vad peste tot (NINO, companii de asigurari, dvla, imobiliare, etc) doar numere cu 08xx. Asadar folositi cu incredere link-ul (e testat de mine si functioneaza perfect): http://www.saynoto0870.com/search.php Si chiar daca toate astea sunt "putin" off-topic, fiind topic-ul meu, imi asum (mai ales ca inca voi lua in considerare toate recomandarile de relocare in UK, intrucat, peste 6 luni vreau sa fac un alt pas in acest sens).
  14. Merci inca o data. Intr-adevar bun ce vand baietii astia (mai exact fata, pt era o Rachel la telefon). Amabili din cale afara si foarte deschisi. Am luat de la ei niste pantaloni si o geaca (care era la un superpret pe amazon pt ca e de iarna). Multumit de calitate. Pantalonii, Made in Pakistan, dar bine facuti si par rezistenti, cu kevlar si protectii soft iar pe geaca nu scrie unde e facuta dar intruneste ceea ce am eu nevoie. Stiu ca ceea ce intreb eu pe aici poate sa para prostesc, dar nestiind toate detaliile vietii si administratiei pe aici, ma bucur tare cand unii dintre voi isi fac timp si ma mai ajuta cu cate o idee (care poate foloseste si altora). Alte intrebari "stupide": 1. Ma uitam pe gumtree pt o masina. Greu de decis cand vrei sa intruneasca si utilitate si economicitate si practica, ieftina si ea dar si la taxe, etc. Ma rog, intrebarea era de ce in unele anunturi, apare specificat nr. placii de inmatriculare (ex. "54 plate") ca fiind ceva deosebit? Reprezinta doar anul de fabricatie, din ce am observat eu, sau are si alta semnificatie? 2. Este legal sa transporti copii pe mobre, folosind un scaun special, cum este in Franta? 3. Este legal sa transporti copii pe scaunul din fata de la masina folosind un scaun special, evident? Merci
  15. citony2004

    Emigrare UK

    Mda, eu abia acum am verificat asigurarea la masina din Romania si pe cea de la mobra, din Franta. La fiecare am doar 2 ani si jumatate, poate 3. La moto e corect, asta e, are decat 3 ani, dar la masina am doar B5, adica doar ultimii 2 ani si jumatate. Nu stiu daca mai pot adauga la ei si perioada 2004-2007 si chiar si alti ani anteriori, in total vreo 15 fara daune. Nu cred ca mai e posibil. Oricum, de la cine ar trebui sa cer si cum ar trebui sa arate aceatsa justificare de Bonus macar. De la ultimul asigurator? Si, cum nu cred ca se cumuleaza cele doua (romaneasca si franceza) oare nu ar fi mai sigur sa o folosesc pe cea de Franta?
  16. citony2004

    Emigrare UK

    Ce firme de asigurare din UK accepta NCB din Ro sau alt stat european? Adeverinta trebuie sa fie pe ultimii ani consecutiv, sa zicem? Daca am 4 ani intre 2004-2008, apoi inca 3 2010-2013, etc...astia se cumuleza?
  17. Ebay si amazon se pot lua in considerare pt chestii rare (dar au si consumabile). Despre bikersgearuk.com citesc numai lucruri bune si vad ca au calitate la preturi f. bune. Pacat ca nu au, sau nu gasesc eu un magazin pe langa Londra, ca eu sunt ciudat la talie si as fi vrut sa probez. Multumesc de idee. getgeared.co.uk si J & S cam scumpi pt buzunarul meu. Certificat de conformitate am inteles ca se cere in orice situatie, fie ca e produsa in UE sau afara. Cica nu ar fi prea scump si ar dura 2-4 saptamani. Farul poate sa fie o mica problema, dar odometru (care ar fi fost mai scump) e deja in mile, fiind US market. Inmatriculatul in Franta imi aduce doua avantaje: fara MOT (ITP sau cum s-o numi) ca acolo nu se face si scap de alergatura. Dezavantaje: MOT anual si ar mai fi "problema" cu politia, destul de scump zic eu. E greu sa justifici ca esti turist cand faci naveta zilnic. Intentia mea e sa o folosesc zilnic dus-intors la/de la serviciu, intr-un orasel mic, unde nu e multa politie dar nu poti sa zici nu sare in ochi sa vezi in fiecare zi o mobra de Franta, cu vopsea customizata tematic,etc, calarita de unul cu o casca verde fosforescent. Apoi din moment ce asigurarea e aceeasi, ca valoare, nu vad de ce nu as face aici, mai ales ca in caz de Doamne-Fereste, una e sa comunic cu asiguratorul din Franta si poate alta cu cel de aici. Va multumesc foarte mult de opinii.
  18. Asigurarea nu e mai scumpa decat cea de Franta, undeva de la 170 lire (nu l-am inmatriculat inca in Romania si nici nu mai intentionez, pt ca nu voi circula prea mult cu el pe acolo si nu stiu cum se misca asiguratorii romani in caz de dauna in UE si nu vreau sa fiu tarat prin tribunale pt o prostie din asta) nici daca in simulare am pus import. Vad ca accepta usor si ca are o noua vopsea fata de cea originala, deci nu vad un impediment in a o face aici, imediat, mai ales ca voi primi inapoi de la asiguratorul francez lunile platite si nefolosite. Nici nu imi place sa ma iau in gura cu politia pe aici, mai ales ca voir urma zilnic acelasi traseu traseu pana la serviciu si nu pot justifica ca sunt turist zilnic. Acum studiez "Six wheel" de la Carol Nash, sper sa fie rentabil. Acum nu stiu cum e considerata, provenienta UE sau nu, intrucat modelul asta e US Market si oficial nu s-au vandut in Europa, au fost doar aduse din State. La ce autoritate as putea sa ma interesez? P.S. Ce site-uri pt achizionat consumabile folositi voi?
  19. Pai sa revin cu cateva noutati. Am venit din noiembrie dar fara mobra ca oricum venea iarna si aveam de facut pana la serviciu cca 150m. Nu se renta. Si oricum, acum "sufera" si cateva motificari vizuale, nu de "structura". (cand o sa fie gata o sa "updatez" si avatarul) De la 1 aprilie ma mut la cca 10 km de serviciu si ma duc sa o iau. Am o rampa (remorca) de 2 mobre, asadar mai pot aduce una pt cineva care e interesat si ne-om intelege cumva. Depinde de unde pana unde. Vremea constat ca e destul de rece in perioada asta, dar am vazut in fiecare zi mobre si scutere pe sosele. Ramane inmatriculata pana la inceputul lui iunie pe Franta si mai vad apoi. Permisul l-am pastrat de Romania si sper sa nu am probleme. Si masina o sa o tin tot pe Romania macar astea 6 luni, cat e legal. Vreau sa va multumesc tuturor celor ca m-ati ajutat cu sfaturi intelepte si idei pretioase. Si sper sa gasesc si pe aici (sunt sigur ca exista, doar sa dau eu de ei cumva), cum am gasit in Franta, mobristi de caracter cu care sa impart cu placere un pahar de ce-o fi. # Eliadar am o surpriza:
  20. Mda.. Pai sa vedem: 1. ceasurile in bord sunt deja in mile pentru ca e US Market 2. e inscrisa in Franta, deci e provenienta UE 3. mai ramane TVA-ul, asta daca se plateste, desi nu vad de ce, daca e a aceluiasi proprietar. Pana la urma as lua si ceva de acolo dar nu stiu pe unde sa ma uit si daca sunt la preturi rezonabile. Si mai e chestia ca, daca am "noroc" sa iau una care plange dupa bani lunar...stiti voi ce vreau sa zic, mai bine ma lipsesc. Eu va multumesc tuturor de ajutor. Fiecare parere a contat si conteaza mult pt mine.
  21. Pe UK nu l-as trece, deocamdata, din cateva motive: 1. Fiind "de import" nu stiu cam cat se duc costurile si asigurarile [asigurarea tine cont de vechime permis, vechime in conducere (nu in UK, binenteles), varsta?]; 2. E posibil sa ma intorc in 2-3 ani in Franta si nu stiu cum o sa mai fie acolo cu reinmatriculatul (poate nu o sa fie cazul, dar zic si eu); 3. Asigurarea mea include si furt, oriunde in UE, asadar nu vad o uriasa problema, deocamdata. Pana la urma, daca ma uit si citesc mai bine ce am scris, nu sunt chiar motive intemeiate ;-) sa nu o inmatriculez in UK. Distanta pana la serviciu va fi de cca 10-15 km (eu sper mai mica), si din ce stiu, doar autobuze circula pe acolo. Acum, daca o fi sa nu mearga, imi iau timp (1-2 ore) si merg pe jos. Asta e. Vestea buna e ca se prognozeaza o iarna "blanda si calda" ;-)
  22. Merci mult de raspuns. Am vazut pe accuweather ca decembrie-ianuarie au o medie de +6 grade (+/-) 4 grade, deci e posibil, chiar si fara un sistem de incalzire, daca as avea de mers max 10 km pana la munca. La munca trebuie sa merg si daca e cutremur ;-) dar mai exista si transport in comun pana la urma, pt cazuri de forta majora. Echipament de ploaie si frig. Nu stau prea rau la capitolul asta, dar nici perfect. O sa il ajustez si din mers poate. Din ce am citit, ai voie 6 luni din 12, max 3 ani. Si da, daca nu dai in prea multe "controale" care sa te integistreze cumva (amenzi, parcari ilegale, etc) poti iesi-intra la cateva luni cu fery si esti acoperit cu chitantele. Avantajul e ca, daca sta pe Franta, nu are nevoie de ITP, cum ar avea daca ar fi pe Ro.
  23. Salut din nou, Cum Gibraltar nu are locuri disponibile, se pare ca ma indrept spre UK, undeva la Sud de Londra, Redhill Surrey. Cunoaste cineva zona? Cate luni pe an se poate merge pe 2 roti pe acolo? Alte sfaturi utile? Din ce am citiit legislatia din UK ma lasa sa merg o perioada cu nr frantuzesti si mai vad apoi. Am aduc mobra in Romania si ma gandeam sa o trec pe nr. romanesti chiar, dar ITP la 2 ani ma pune pe ganduri.
  24. Probabil doar pana in 12.00 au luat autorizatie. Poate or sa stea si mai mult. Vrei doar sa le vezi? Vii pe 2 roti? M-as avanta si eu pe acolo spre 11.30
×
×
  • Creează nouă...