Sari la conținut

Ionut Soptea

Membru
  • Număr conținut

    37
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Yahoo
    ionut.soptea@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Arges
  • Carnet moto din
    2012
  • Motocicleta
    Suzuki GSF 400 Gas Gas EC 200
  • Numar Moto
    AG-xx-FAB

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Kawasaki KXF 250 Suzuki GSF 400

Ionut Soptea's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Poate pare o intrebare stupida dar totusi.... ai incalzit "paharele" (sa se dilate) inainte sa incerci sa separi tuburile?
  2. Salut. Am o problema la bandit... Pe circuitul de racire la iesirea sau intrarea in chiuloasa e un stut gros metalic.... Ei bine piesa aceasta la mine e ruginita bine. Problema e ca nu pare sa aiba filet ci mai degraba cred ca e sertizat. Cine are o idee cum as putea sa inlocuiesc asa ceva asa ceva?
  3. A patito si varul meu la un DRZ dupa ce l-a cumparat, pierdea cam 3 dinti de la pinionul spate per tura. Daca lantul e nou incearca un alt pinion dar sa fie curatat si uns dupa fiecare iesire si sa ai doua degete intre lant si protectia de la furca spate cu mobra pe roti in punctul unde lantul este cel mai intins.
  4. Culmea e ca la mecanicul unde imi revizez eu mobrele pentru cea in 4T mi-a pus Vertex forjat iat pentru GG 2T Vertex fabrica doar turnat adica exact invers fata de site-ul precizat de tine.
  5. Multumesc @adi_b. Cat despre pilotaj treaba cu ungerea o inteleg si nici nu accelerez pana se plafoneaza in rest ce ar mai fi de spus.... App am bagat piston forjat nu turnat deoarece am auzit ca s-ar castiga la cuplu fiind greu. Ar fi o imbunatatire sau sunt basme?
  6. Aiurea nu cred ca avea nimic reglat, dar tin sa precizez ca mobra era de concurs deci mai mult ca sigur nu era reglata pt economie. Pe de alta parte un CRF 250 consuma mai putin decat KXF-ul meu.... naiba sa il ia, am zis ca nu e relevanta comparatia cu ea. Revenind la intrebare. La cate ore schimbati pistonul in regim de utilizare hobby la GG?
  7. @enduro_man Va fi folosit pentru hobby dar fara menajamente. @ adi_b Cat de gurmand nu stiu cat e deoarece avem padure destula langa casa si in plus am doar un coleg care se da cu mine si are tot Ec 200 deci nu prea am cu ce sa o compar. Inainte am mai fost in paduri cu un KX 250F ala consuma mai mult da nu cred ca isi are vre-un rost comparatia asta.
  8. Salutare! De 3 saptamani ma numar si eu printre posesorii de GG cu un EC 200. Acum e la mecanic sa ii schimbe pistonul asa preventiv si as avea o intrebare. La cate ore se recomanda schimbarea pistonului, ca e primul 2T si am auzit n' spe variante, sau la cate ore le shimbati voi?
  9. Si mie mi-a facut asa odata dupa ca nu mai fusese pornita de cateva luni dar nu bagasem stabilizator in benzina putina care mai ramasese in rezervor si de acolo a fost. Cum am realimentat si-a revenit instantaneu. Poate e aceeasi poveste si la tine.....
  10. Eu in primavara cand am schimbat cauciucurile s-a simtit clar diferenta. Cu cele vechi fata se bloca uneori iar spatele fugea la accelerari bruste insa de cand le-am schimbat nu am mai avut probleme. La mine nou insemnand ca aveau maxim 2 luni de la data fabricatiei.
  11. La partea cu treapta ma gandeam mai mult la o sportiva dar cum ti-am spus nu am mers pe 1000 ca nu am fost curios sa imi cumpar deoarece am alte "antecedente" cu o alta mobra nervoasa. Si da chiar cu 120 maxim merg am si zis ca nu o alerg si aia 120 in depasiri, defapt merg lafel ca si cu masina. Am precizat de la inceput ca nu merg tare iar in rest porneste de fiecare data la sfert, nu mananca ulei, nu da nici un semn ca ar fi obosita, deci in cazul asta ce sa zic de ea? Ca e stricacioasa nu am cum, ca nu s-a stricat. Si km fac ceva pe an doar numarand aproximativ 10 drumuri pe an pana Franta-Spania sa cumpar tigari mai ieftine (sa vezi ce se chiorasc aia la numarul meu)
  12. Bine ca vorbesti tu care ai avut vre-o "opinca" de B4 si acuma toate-s prost facute domne. Ok!! Toate sunt prost facute doar a mea merge si culmea fata de a ta porneste si a doua zi si a pornit si la -15 grade la sfert dimineata.... dar poate cine stie eu am singurul B4 functional din lumea asta. Si ca sa fim seriosi am si spus ca poate B6 e mai fiabil dar asta nu inseamna ca daca iti cumperi de 400 o sa stea tot timpul stricat deoarece "sunt facute prost din multe puncte de vedere" Si app nu ma intereseaza sa imi iau miar ca asta ar insemna sa merg in majoritatea timpului in treapta 3 sau pe aproape si ca o paranteza cand am luat B4 l-am luat la schimb pe altceva si am avut de ales intre Bandit si un alt Suzuki GSX de 1000. Cum am zis nu merg tare si B4 e de ajuns.
  13. Am spus "destul de bine" deoarece nu am testat eu toate motocicletele din lume de clasa B4 ca sa pot spune mai mult de atat, ideea e ca merge si nu te lasa pe jos.... altceva nu stiu ce sa iti spun, ca eu unu nu merg nici tare nici cu genunchii pe jos sau alte cele..... deci eu sunt multumit de ea si nici nu vreau altceva mai mare. @Cosmin, cum adica depinde de ce reglaje? I-am facut verificare completa cum am spus, reglaj supape, curatare completa carburatoare, verificare distributie (care la anu tre schimbat lantul), verificare compresie, verificat cutie, sincronizare si restul nu le mai pun cauciucuri, furca fata si ce a mai fost... Sau da poate am nimerit eu un B4 bine intretinut. Iarasi probabil B6 este mai fiabil dar nu le detin pe amandoua ca sa pot compara. Doar ce vroiam sa spun e ca un B4 intretinut merge destul de bine.
  14. Am eu Bandit de 400 si merge destul de bine asa ca nu mai aberati ca sunt stricacioase daca nici nu ati avut asa ceva. E destul de buna deoarece a mea e din 92 si anul trecut cand am duso la mecanic pentru o revizie completa nu ma asteptam sa scap doar platind manopera pe reglaje. Si treaba cu piesele e relativa in sensul ca piese se gasesc la Suzuki (absolut tot ce vrei) dar nu se gasesc prea multe la mana a doua, oricum daca te uiti pe net acum exista ebay si Amazon unde gasesti aproape orice.
  15. Orice lant are O-Ringuri (Cross strada enduro), doar cele ieftine nu au.
×
×
  • Creează nouă...