Sari la conținut

thechaotik

Membru
  • Număr conținut

    38
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de thechaotik

  1. Salutare, Reinvii acest topic. Majoritatea link-urilor de mai sus nu mai functioneaza. Are cineva manual de reparatie pentru un Dnepr MT11? In romana sau engleza? Manualul de utilizare si intretinere il am. Multumesc.
  2. Ofer 150 RON / luna chirie pentru garaj in Rogerius, zona Aluminei - Sovata.
  3. Salut, Cum spune si titlul caut garaj sau 1 loc in garaj de inchiriat pentru motor, in zona Aluminei sau imprejurimi. Nu am un motor scump, dar parca tot nu l-as lasa afara. Daca aveti careva garaj si sunteti dispusi sa inchiriati un loc pe tot parcursul anului sau macar in timpul sezonului cald (iarna ii gasesc loc la tara daca e cazul), va rog sa ma contactati pe privat. Multumesc. » Post actualizat in 04 Apr 2016 09:19 Up
  4. Salut, Revin cu o noua (veche) problema. Motorul meu se comporta ca si cum ar avea o pierdere de vacuum, relanti instabil, moare motorul in mers, etc. Am verificat partea electrica, am curatat carburatorul si pompa de benzina, filtrul de aer este nou. Problema este ca nu prea pot s-o depistez. La carburator si esapament totul este ok, nu exista pierderi. Nelamurirea mea este urmatoarea. Pot exista pierderi de vacuum pe la cutia aceea unde este Air Induction System? Este o cutie inchisa si inaccesibila, ca sa ajung la ea trebuie sa dau jos roata spate. Are rost sa dau roata jos? Mentionez ca acest air induction system nu a fost verificat niciodata in cei 2 ani de cand e motorul la mine. Atasez cateva poze poate o sa intelegeti mai bine la ce ma refer. Multumesc.
  5. Aparatul l-am pus pe testare continuitate (pentru ca are si functia asta si ar trebui sa piuie cand am continuitate si sa-mi indice rezistenta 0 pe ecran) si am incercat de asemenea si cu un alt aparat pus masurare rezistenta. Pe terminalele care nu ar trebui sa am continuitate imi arata o rezistenta de 600 de ohmi, in timp ce pe cele pe care ar trebui sa imi dea continuitate, deci rezistenta =0 imi da rezistenta mare, imi depaseste scala pe orice setare a aparatului. Aparatul are baterie de 9V schimbata vineri. In manualul service la capitolul electrical imi spune ca daca nu am scanteie sau am scanteie intermitenta sa verific printre altele si acest releu. Am verificat toate celelalte contacte in afara de neutral switch care nu stiam cum arata, dar acuma stiu si maine am sa-l verific si pe el. » Post actualizat in 31 May 2015 09:09 http://i1167.photobucket.com/albums/q638/thechaotik/releu%203_zps42uzy71y.jpg Asta ar fi schema electrica, releul este incercuit cu rosu. » Post actualizat in 31 May 2015 09:22 Mi-am dat seama cum sa postez schema aici » Post actualizat in 31 May 2015 09:26 Un zoom pe releu. » Post actualizat in 31 May 2015 12:36 *
  6. Am taiat cate un pic din fise si am montat pipele acum imi dau aprox 30 kohmi, deci in limite normale. Am verificat si curatat contactele la ambreiaj si cric sunt ok. Totusi releul cu pricina (relay assy) nu-mi da continuitate pe terminale. Sa fie asta cauza? Conform manualului service terminalele aferente firelor colorate sunt asa 1- albastru/verde, 2 - albastru/galben, 3 - verde deschis. Acuma conform aceluiasi manual are trebui ca multimetrul cu sonda pozitiva pe terminalul 1 si sonda negativa pe terminalul 2 sa imi dea continuitate; negativa pe 1 si pozitiva pe 2 fara continuitate; pozitiva pe 3 si negativa pe 2 continuitate; pozitiva pe 2 si negativa pe 3 fara continuitate. Asa scrie in manual. Acuma eu nu am continuitate in niciuna din situatiile de mai sus, ceea ce zic eu, inseamna ca diodele din releu sunt duse. In cazul acesta nu cumva n-ar trebui sa nu mai pot porni de loc? Poate releul asta sa-mi opreasca motorul in mers? Multumesc.
  7. Geo am observat ceva, nu stiu daca este normal sau nu. Cand masor rezistenta la primary coil, secondary coil si sparkplug cap, toate imi dau in limitele din manual. In momentul in care montez sparkplug cap pe fisa de la bobina si masor, rezistenta creste foarte mult, depaseste scala aparatului de parca fisa nu face contact cu capul ala ce intra pe bujie. Este normal? Asa imi face la ambele bujii. In cartea service nu face nici o referire la situatia asta. Cu toate astea am scanteie pe bujii.
  8. Duminica trecuta in timp ce ma reintorceam de la o intrunire moto, pe un drum extrem de denivelat la un moment dat motorul a inceput sa se comporte ca si cand ar fi ramas fara benzina. Am oprit gandindu-ma ca poate se blocase rollover valve si am vid in rezervor (am mai patit asta cu alta ocazie), dar nu era vid in rezervor. Motorul pornea mergea bine dupa 4-500 de metri murea. De fiecare data cand trageam ambreiajul imi murea motorul. La un moment dat motorul a inceput sa nu mai mearga rotund si sa pocneasca tobele in mers. Am mers asa cu ea vreo 20 de km pana acasa, presupunand ca are carburatorul infundat. Ajuns acasa am curatat carburatorul, pompa de benzina, furtunele de alimentare. Motorul nu mergea rotund de loc, am scos bujiile, am verificat scanteia. Scanteia este albastra, pare putin cam slaba, am verificat/curatat conectorii, am pus totul la loc. Am pornit motorul, a mers bine cam un km, s-a oprit in mers si n-am mai putut sa-l pornesc. Dupa 2-3 minute a pornit si am ajuns acasa. Am luat manualul de service si m-am apucat la verificat rezistentele la bobinele de inductie, sunt ok. Ajuns la releul "relay assy(diode)" asa scrie in cartea service, nu stiu cum ii zice in romana, am urmat procedura de verificare din manual si astfel trebuia scot mufa cu 12 fire din releu si sa verific continuitatea pe contacte, urmand ca in anumite combinatii sa am continuitate, in altele nu. Problema este ca nu am continuitate deloc pe niciun contact. Poate un releu de acest tip sa dea aceste simptome, daca este defect? Codul releului este 5JX-81950-00.
  9. Nu am filtru de benzina, motocicleta nu este dotata cu filtru, am incercat sa pun unul aftermarket, dar nu prea trecea benzina prin el asa ca l-am dat jos. Da, motorul moare cand vreau sa schimb vitezele, dar problema apare aleator.
  10. Salut, am sa reinviu acest topic cu o alta problema. Duminica trecuta in timp ce ma reintorceam de la o intrunire moto, pe un drum extrem de denivelat la un moment dat motorul a inceput sa se comporte ca si cand ar fi ramas fara benzina. Am oprit gandindu-ma ca poate se blocase rollover valve si am vid in rezervor (am mai patit asta cu alta ocazie), dar nu era vid in rezervor. Motorul pornea mergea bine dupa 4-500 de metri murea. De fiecare data cand trageam ambreiajul imi murea motorul. La un moment dat motorul a inceput sa nu mai mearga rotund si sa pocneasca tobele in mers. Am mers asa cu ea vreo 20 de km pana acasa, presupunand ca are carburatorul infundat. Ajuns acasa am curatat carburatorul, pompa de benzina, furtunele de alimentare. Motorul nu mergea rotund de loc, am scos bujiile, am verificat scanteia. Scanteia este albastra, pare in regula am verificat/curatat conectorii, am pus totul la loc. Am pornit motorul, a mers bine cam un km, s-a oprit in mers si n-am mai putut sa-l pornesc. Dupa 2-3 minute a pornit si am ajuns acasa. Am luat manualul de service si m-am apucat la verificat rezistentele la bobinele de inductie, sunt ok. Ajuns la releul "relay assy(diode)" asa scrie in cartea service, nu stiu cum ii zice in romana, am urmat procedura de verificare din manual si astfel trebuia scot mufa cu 12 fire din releu si sa verific continuitatea pe 3 contacte, urmand ca in anumite combinatii sa am continuitate, in altele nu. Problema este ca nu am continuitate deloc pe niciun contact. Poate un releu de acest tip sa dea aceste simptome, daca este defect? Codul releului este 5JX-81950-00.
  11. Tocmai am terminat de citit toate cele 15 pagini. Foarte tare. Felicitari pentru rabdare si pentru munca depusa. Tin sa mentionez ca am ramas profund impresionat sa vad ceea ce ai facut, mai ales ca astfel de proiecte le credeam posibile doar in emisiunile de la tv. Mi-ar place ca intr-o zi sa pot si eu sa fac asa ceva. Iti doresc asfalt uscat si sa te bucuri cat mai mult de creatia ta.
  12. thechaotik

    starea drumurilor

    Drumul e in lucru, nu s-au finalizat tronsoane pana acum, doar au escavat si sunt semafoare pana dincolo de Brad. Recomand sa evitati drumul Oradea - Deva daca este posibil, daca nu, inarmati-va cu multa rabdare. Asfalt uscat!
  13. Salut, Stie cineva de unde pot cumpara un engine tachometer, nu stiu exact cum s-ar traduce in romana, ideea este ca ar fi un fel de turometru care se foloseste pentru reglarea relantiului la motocicletele care nu vin cu turometru din fabrica (de ex. cruisere). Am gasit undeva pe internet ceva original de la yamaha dar era 350 de euro, o suma prea mare tinand cont ca nu sunt mecanic si ca il voi folosi extrem de rar. Daca foloseste cineva un al model mai ieftin si este multumit de el va rog sa imi spuneti si mie de unde sa-l cumpar. Multumesc.
  14. Multumesc, In carte scrie ca se regleaza la 2 - 5/8, la mine a fost reglat la 3 - 1/4, l-am lasat cum a fost, problema e ca surubul de reglaj e inaccesibil cu rezervorul montat, asa ca probabil va mai trece ceva vreme pana sa ma apuc de reglat amestecul. Salut, Revin cu un update. Motorul merge bine si trage bine, am iesit cu el duminica la o plimbare mai lunga si totul a fost ok. Mai trebuie reglat putin amestecul, care este putin prea bogat, dar asta o voi face in viitorul apropiat. Vreau sa va multumesc cu aceasta ocazie tuturor celor care mi-ati raspuns si m-ati ajutat sa rezolv problema motocicletei mele. Asfalt uscat!
  15. Nivelul era in limitele normale azi cand l-am verificat cu carburatorul scos de pe motocicleta. Maine am sa dau filtrul de aer jos sa vad daca am loc sa verific nivelul si cu carburatorul montat. Am facut public video-ul, imi cer scuze pentru calitatea proasta, dar este filmat cu telefonul.
  16. Salut din nou, Azi am reusit sa pun totul la loc, am curatat carburatorul, robinetul de benzina, furtunele, am pus bujii noi si benzina noua. Am pornit motocicleta si pare sa mearga bine, am si dat doar o tura scurta cu ea, pentru ca de entuziasm nu mi-am mai luat echipamentul. Maine sper sa am timp de o tura mai lunga si atunci am sa va pot spune mai multe despre cum se comporta. La prima vedere motorul pare sa traga mai bine, dar daca accelerez tare din relanti mai da cateodata o mica pocnitura pe esapament, ma gandesc ca poate e amestecul un pic prea bogat, in fine deocamdata ramane asa, maine am sa va dau mai multe detalii. Aici am sa pun un link, nici nu stiu daca e voie sau nu, dar il pun ca sa puteti sa vedeti cum merge si sa imi spuneti daca merge bine sau nu, cand o accelerez prima data se aude si pocnitura pe esapament.. https://www.facebook.com/photo.php?v=728356750535992&set=vb.100000850223847&type=2&theater Multumesc.
  17. Nu am filtru de benzina, dar am comandat unul si il voi monta. Sper ca azi sau maine sa am timp sa montez totul la loc si sa fac o proba sa vad cum merge.
  18. Salut, As vrea sa va intreb daca exista vreo metoda prin care as putea verifica nivelul combustibilului din camera plutitorului fara a monta carburatorul pe motocicleta? De asemenea cam cat de lung ar trebui sa fie furtunul cu care fac verificarea? Multumesc.
  19. Salut, M-am apucat ieri dupa-masa la demontat, am dat jos rezervorul, am desfacut robinetul, ale carui site erau curate asa ca am decis sa demontez si carburatorul. Nu cred ca a mai fost desfacut de ani buni, abia l-am desfacut, cateva suruburi a trebuit sa le gauresc cu bormasina ca sa le scot. Membrana este in regula, nu are ciupituri, nu am gasit depuneri evidente nici in camera plutitorului nici in jiglere si nicaieri altundeva. Cuiul pontou pare sa se miste bine si nu prezinta semne vizibile de uzura ( aici trebuie sa mentionez ca este pentru prima data cand demontez un carburator si imi e greu sa-mi dau seama care piese ar trebui inlocuite). Am decis sa pun jiglerele si corpul carburatorului la inmuiat vreo 24 de ore in decarburor. Corpul carburatorului mai are cateva parti din plastic care nu le-am putut demonta, sau ma rog despre care in cartea de service nu scrie ca s-ar demonta. Intrebarea mea ar fi daca pot sa las corpul carboratorului in decarburor, sau ii vor fi afectate partile din plastic? In acest caz cum sugerati sa-l curat? Mentionez ca nu am compresor sa-l suflu. De asemenea, cuiul pontou are varf de cauciuc, pot sa-l curat cu decarburor? Membrana de asemenea as vrea sa o curat, pentru ca are pe ea cateva particule ca si de nisip, nu va fi afectata? Imi cer scuze ca pun atatea intrebari, dar dupa cum spuneam nu am absolut niciun fel de experienta in mecanica. Multumesc pentru rabdare si intelegere. O seara buna! P.S. Desfacand surubul de reglaj al amestecului, care se pare ca regleaza debitul benzinei (am citit ca pot fi de 2 tipuri, in functie de model, unul care regleaza debitul de aer si altul care regleaza debitul de benzina, va rog sa ma corectati daca gresesc) am observat ca era reglat la 3 si 1/4 rotatii fata de pozitia de strans maxim. Acuma eu pe unde am citit am vazut ca se recomanda efectuarea reglajului plecandu-se de la 1 si 1/2 rotatii, si se regleaza cam cu inca 1/2 sau 1 rotatie stanga sau dreapta. Deci, exista posibilitatea ca cineva sa se fi jucat cu surubul de reglaj aiurea, sau chiar asta sa fie setarea normala?
  20. Salut din nou, Am verificat bujiile si dau scanteie. Una dintre bujii era inegrita, cealalta arata bine, am decis sa le inlocuiesc pe amandoua totusi. Azi motorul n-a mai vrut sa stea pornit fara soc (nici cu bujiile noi, nici cu cele vechi), relantiul varia destul de mult, avea momente cand se tura relativ tare si se observa ca merge oarecum intrerupt. Chiar si cu socul tras cum atingeam acceleratia, murea. Nu se simtea miros de benzina, si am observat o chestie care nu stiu daca e normala sau nu. Cilindrul din spate s-a incins destul de tare, doar pe partea dreapta, in timp ce partea stanga si cilindru din fata erau reci. Am gasit un manual de service si urmeaza sa imi fac timp sa ma ocup de partea de alimentare. Oare sa fie problema doar mizeria din carburator sau e ceva mai grav? Multumesc.
  21. Nu inteleg care e problema ta, dar in fine fiecare cu cat il duce capul. Puteam sa cumpar motorul si cu 100 de euro, nu ar trebui sa te doara capul pe tine, dilema mea nu-ti era adresata, nu aveam nevoie de parerea ta si te-as ruga pe viitor sa-ti pastrezi parerile offtopic pentru tine. P.S. Motorul a costat 2300 E + inmatriculare in RO. Nu am considerat necesar sa-mi cumpar cel mai scump motor de pe net, pentru ca oricum nu am de gand sa-l tin mult, l-am luat doar sa invat sa merg, dupa care vreau sa trec la ceva mai mare. Revenind la subiect, in primul rand vreau sa va multumesc tuturor celor care si-au dat interesul sa ma ajute, Mai intai am sa verific bujiile sa vad cum arata si daca dau scanteie pentru ca asta este cea mai simpla operatie, iar daca nu bujiile sunt problema voi incerca sa gasesc pe cineva care sa-mi verifice si carburatorul, pentru ca pare cam complicat pentru mine cel putin deocamdata. Undeva pe miercuri, sau joi sper sa reusesc sa ma uit la bujii si va voi da mai multe detalii atunci. Multumesc inca odata tuturor! Asfalt uscat! La momentul respectiv se simtea un miros usor de benzina, dar pocniturile pe esapament au incetat dupa vreo 2-3 minute, motorul a mers bine pe drumul de intoarcere spre casa. Problema cu oprirea motorului de fiecare data cand apasam ambreiajul a aparut la urmatoarea iesire si numai dupa ce am mers cu el cam 10 minute prin trafic. De data aceasta nu se mai simtea miros de benzina.
  22. Buna, In primul rand vreau sa va spun ca sunt incepator, aceasta este prima mea motocicleta si o detin de 2 luni, nu am foarte mari cunostinte de mecanica, dar incerc sa invat. Cand am cumparat motocicleta i-am facut schimbul de ulei, filtru ulei si curatat filtru de aer. Motocicleta este din 2003 arata impecabil si nu a prea fost circulata, are doar 15000 de km. Fiind incepator, am mers in mare parte cu motocicleta prin oras, drumuri scurte, viteza 30-40 km\h. Toate bune si frumoase pana cand am hotarat sa fac un drum mai lung in afara orasului, ocazie cu care am observat ca in jurul vitezei de 70km/h motorul incepe sa smuceasca si sa mearga cu intreruperi. Dupa ce am schimbat in treapta inferioara si am mai redus si din acceleratie a mers bine inca vreo 10 km dupa care a murit. N-a mai pornit pana nu am dat acceleratia la jumatate, dupa care a pornit dar accelera slab si la decelerare se auzeau pocnituri in toba (asta cu motocicleta pe cricul lateral si scoasa din viteza). Intr-un final tot accelerand-o cu bun simt, fara s-o fortez, si-a revenit si am putut pleca cu ea din loc si am ajuns cu bine acasa. La vreo 4-5 zile am vrut sa fac o noua plimbare si dupa ce am pornit-o si am lasat-o sa se incalzeasca, mentionez ca porneste din prima fara probleme cu socul tras si chiar si fara soc cand e caldsi sta bine in relanti dupa ce bag socul. Dupa cum spuneam, cand am considerat ca e destul de cald motorul am pornit la drum. A mers perfect cam 10 minute dupa care a inceput sa-mi moara motorul de fiecare data cand apasam ambreiajul ca sa opresc in intersectie. In mers simteam ca pierde din putere si cand acceleram treceau vreo 3-4 secunde pana incepea sa traga motorul. De fiecare data motorul pornea din prima apasare scurta pe buton. Ajuns acasa in fata garajului am pornit din nou si am lasat-o in neutru, dupa 10 secunde a murit motorul iar. Nu-mi dau seama ce are, si de ce merge bine cand motorul e relativ rece si dupa ce se incalzeste moare? As fi dus-o la un service dar nu am service moto in oras. Daca puteti sa ma ajutati cu vreo idee ceva v-as fi recunoscator. Multumesc.
×
×
  • Creează nouă...