Sari la conținut

emil68

Membru
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de emil68

  1. Buna, Raluca, ma mut de la casa si nu voi mai avea unde sa o adapostesc iar pe altii nu vreau sa-i deranjez...de aceea o vand. O zi frumoasa si asfalt uscat!
  2. Salutare tuturor! Pt d-l Sokatu: cu ce poze sa va ajut exact?
  3. Buna seara. Azi am primit kitul de reparatie pentru carburatorul Pacco, cablu nou de acceleratie si bujie noua. Maine voi schimba piesele si voi face probe daca ma ajuta vremea. Am primit de asemeni pedala noua demaror care se pliaza, caci aveam fixa si ma loveam mereu in ea cu piciorul stang in mers la schimbatul vitezelor. Daca merge ok voi iesi iar spre Cernica, cu o surubelnita mica in buzunar sa mai reglez carburatorul cate putin. Va voi tine la curent. Aafalt uscat tuturor!
  4. Salutari multiple! Ieri am iesit spre Ceenica in rodaj sa mai maresc kilometrajul si inca Rusoaica nu vrea sa treaca de 50km/h...probabil frecarea e inca mare intre piston si cilindru si prin dilatatie in urma cresterii temperaturii limiteaza turatia. Azi am reusit dupa 6 ore de munca, sa schimb discurile de ambreiaj. Am crezut ca e mai simplu initial,dar nu e deloc asa! Acum stiu cutia de viteze pe dinafara! Ma rog...oricum , efectul e cel asteptat: pleaca ca din pusca acum, dar...pana la 50 la ora!!! In manual scrie ca trebuie un rodaj de minim 500km ca sa ajunga in parametri, deci voi insista si va voi spune la cati km "si-a dat drumul" Rusoaica mea. Pana atunci, asfalt uscat!
  5. Asfalt uscat! Salutari multiple de la Rusoaica mea dupa o tura prin curtea scolii!
  6. Salutari calduroase! Azi am terminat de montat mobra, dupa doua zile de chin cu schimbatul bucselor de la bascula. A fost necesara o presa hidraulica de 50 tone forta, din care am folosit 2 tone forta ca sa le extrag pe cele vechi plus tripoda (distantierul) dintre ele , iar dupa aceea sa alezez cam un grad interiorul lor, caci nu intrau pe ax...azi am terminat si am dat si o tura cu ea ca sa reglez frana, si am fost cat pe ce sa fiu acrosat de masina de politie locala, caci oamenii se benoclau la motoreta in loc sa se uite pe unde merg! Haha! De acum cam trebuie sa ies mai des, ca sa termin rodajul, asa ca salutari multiple si asfalt uscat!
  7. Salutare tuturor! Precizare: cauciucurile sunt identice, Made in Russia, 3.00/18. Dupa cum am spus la inceputul topicului, am incercat un 350/18 rusesc, dar era prea gros, atingea bascula, si atunci l-am schimbat. Rusoaica avusese pe spate un 3.25/18 romanesc , cred(nu mai tin minte exact dimensiunea), care era imbatranit si crapat, oricum am aruncat toate gioarsele de pe ea, va inchipuiti! Deci merge cel mai bine cu cauciucurile din CIV, 3.00/18, a stiut rusul de ce...e si mai usor de manevrat, are si consum mai mic, "fuleul" mai bun, etc. O zi buna si asfalt uscat!
  8. Multumesc , d-le Andrei! Ne vedem dupa amiaza pt husa si mai povestim... Salutare tuturor! Sambata am "udat" Rusoaica cu prietenii "comunisti" la un gratar...unul poseda un Ij cu atas, altul Java...Ne-am plimbat copiii care au fost in culmea fericirii, evident! Salutare tuturor! Incepand din seara asta Rusoaica are "hainuta" noua impermeabila marca Oxford, marimea M, perfecta pt ea, cu multumiri d-lui Andrei de la MotoABC! O seara buna va doresc si asfalt uscat!
  9. Salutare tuturor! Azi Rusoaica mea a ajuns cu bine acasa, dupa 35km obositori! Am mai condus-o ssptamana trecuta vreo juma de ora si cam atat caci nu am avut timp. Acum doarme linistita in curte si abia asteapta weekendul ca sa o scot la sosea! Are doar 80 km! Asfalt uscat!
  10. Salutare tuturor! Am facut o pauza de comunicare cu voi timp in care am mai realizat cate ceva la Rusoaica. Am schimbat setul motor(cilindru, piston, bolt, segmenti), am comandat "napolitana"(aprinderea electronica), bobina de inductie si magnetoul, absolut tot pe "cod original" de Minsk si din Minsk! Toate astea au durat cel mai mult, le-am gasit cu greu sa fie si absolut noi, in "tipla", cu ajutorul lui nenea Gaspar. Am reprogramat RAR-ul pe la jumatatea lui ianuarie 2014 din cauza acestei intarzieri, motocicleta nefiind gata. Piesele au venit abia aseara, fiind si perioada de sarbatori dealtfel... Acum am la dispozitie cateva zile bune pentru asamblare, rodaj si reglajele finale. Ne mai auzim la anul si va doresc tuturor Sarbatori fericite! Salutare tuturor! Rusoaica e din nou "in actiune"! Cu toate actele la zi, functionala, "doarme" in garaj...invelita cu o paturica! Succes tuturor celor care se apuca de restaurat si va pun la dispozitie numele si numerele celor care m-au ajutat: cromare si polisare d-l Bratu (0745686256); vopsit si reconstituit sigle Sandu (0720545345); tapiterie piele sa Gabi (0724453785); sablare (0723809960); centrat spite-jante Sirius (0723821598); vulcanizare-montat anvelope cu camera Lassa-Bd. Basarabia (0213243147); piese moto Rusia originale d-l Gaspar (0744472055); mecanic moto d-l Nelu (0723657156); ITP moto Ionut (0767788591). Va asigur ca am o senzatie deosebita cand imi vad "opera" finalizata, dupa aproape 3 luni (28 oct 2013-14 ian 2014)! Asfalt uscat! Salutare! Inca ceva: am considerat necesar sa va ajut cu relatiile pe care le-am folosit in restaurare, de aceea este forumul. Dar va rog sa nu ma intrebati cat costa aia sau ailalta pe mine, atata timp cat aveti toate numerele de telefon la dispozitie pe forum! Eu nu comercializez nimic si am mai precizat ca nu restaurez , ceea ce am facut a fost pur si simplu placerea mea si dorinta de a o face pana la capat corect! Nu vreau sa profit de pe urma nimanui si nici sa comentez la modul " dincolo era mai ieftin..." cu nimeni! Va multumesc si va doresc bafta! Salutare! Inca ceva: am considerat necesar sa va ajut cu relatiile pe care le-am folosit in restaurare, de aceea este forumul. Dar va rog sa nu ma intrebati cat costa aia sau ailalta pe mine, atata timp cat aveti toate numerele de telefon la dispozitie pe forum! Eu nu comercializez nimic si am mai precizat ca nu restaurez , ceea ce am facut a fost pur si simplu placerea mea si dorinta de a o face pana la capat corect! Nu vreau sa profit de pe urma nimanui si nici sa comentez la modul " dincolo era mai ieftin..." cu nimeni! Va multumesc si va doresc bafta!
  11. Va multumesc tuturor pentru sfaturi, voi incerca sa le urmez, asacum am mai facut dealtfel! Eu invat de la altii cu experienta si din greselile altora dar si din ale mele! Va dau o veste buna zic eu: la -3°C dupa cateva incercari Rusoaica a pornit si a mers pana s-a terminat masura de juma' de litru de benzina!!! Zgomotul e ok, compresia 10!!! Eu nu am ajuns azi ca am de facut rost de bani...nu?! Abia astept sa merg cu ea! Va salut respectuos!
  12. Suportul e din Autovit,m-a interesat sa nu gauresc numarul, nu sa cumpar ceva cromat in spatele numarului de inmatriculare...in alta ordine de idei,pare a fi destul de rezistent, ma multumesc cu atat.
  13. Salutari multiple! Am inca ceva in poza alaturata...daca observati cu atentie, am gasit protectie de plastic pentru a nu gauri numarul de inmatriculare! (Scuze ca e pus invers!) E simplu sa strici, mai greu e sa pastrezi ceva in buna stare estetica! Nu suport numerele de inmatriculare gaurite cu suruburi, asta e! Poate uneori mai exagerez si eu.... Salutari cordiale!
  14. Salutare tuturor! Dupa o saptamana grea si plina de problemute(schimbat anvelopa spate 350/18 cu 300/18 ca nu incapea in bascula, facut rost de buson original rezervor, contacte noi, surubele, arculete, etc), azi am alergat un pic sa iau numar provizoriu si am reusit. Maine dper sa ma "dau" cu ea, sa facem cunostinta, nu?... Joi am RAR-ul programat,azi am lucrat vreo 2 ore cu nea Nelu la reglaje, mai trebuie lucrat la partea electrica azi si maine ca sa o pornim. Am si ceva poze de azi pentru voi. Numai bine!
  15. Salutare tuturor! Mai am un pic si e gata Rusoaica! Saptamana viitoare am programare la RAR cu ea pt ITP si autenticitate, apoi la Pipera la inmatriculari, numar preferential. Talon proaspat si la drum! Va mai atasez cateva din ultimele poze din "garajul" lui nea Nelu...Bafta tuturor!
  16. De unde au plecat si unde au ajuns! Benzile de protectie sunt de la Decathlon, au vreo 2-3 feluri, peste ele am pus un fel de izolir band de la Lassa , pe Bd Basarabia , unde de altfel le-am si montat. Benzile de protectie sunt de la Decathlon, au vreo 2-3 feluri, peste ele am pus un fel de izolir band de la Lassa , pe Bd Basarabia , unde de altfel le-am si montat. Salutare tuturor! Am vesti pt voi: de azi mai adaug o litera care lipsea la permis si care firesc trebuia sa fie prima: A ! Am indurat tot frigul din lume , am avut "morcov" cu tot cu frunze, dar mi-am zis de dimineata: TREBUIE SA-L IAU! Zis si facut... Ma simt mult mai fericit decat cand am luat permisul de "conserva"! Asa ca purced victorios la restaurarea Rusoaicei, care se apropie de final cu pasi grabiti...Azi am luat de la cromat ultimele piese, vopsitul e gata de ieri, maine incep sa car piesele la Nea Nelu sa le asamblam, tot maine cred ca ajunge si ultima comanda din Bielorusia de la Gaspar de piese originale...Am emotii ! Ho-ho-ho! Poate-mi aduce Mosul vreo geaca de motor...
  17. Salutare tuturor! Am ceva noutati pt voi in pozele alaturate! Cineva se crede prin oraș pe ciopăraș... Nu va inchipuitu cata placere am avut cand au fost gata bijuteriile astea de roti...le-am lustruit fiecare spita cu solutie si carpa moale...arata intr-un mare fel dupa atata munca la ele si atata asteptare...merita tot efirtul! De unde au plecat si unde au ajuns!
  18. Acum poze cu farul facut "praf"! Sper sa mai stiu sa-l asamblez la loc! Salutare tuturor! Sunt cam trist caci spre finalul restaurarii Rusoaicei apar tot felul de probleme!... Dar viata merge inainte si e formata din probleme, asa ca...sa trecem la treaba! Una calda, alta rece... Multumesc Aleko pt sfatul cu Decathlonul, banda textila e subtire rau, dar am gasit bandaje de cauciuc cu adeziv 60 ron pt ambele jante, albastra, cu inceput cu gaura pt ventil pt a o putea intinde bine si apoi pot sa o prind la celalalt capat tot in ventilul de la camera ca sa nu se labarteze. Seara buna! Salutare tuturor! Maine sper sa va pun niste poze cu ce am mai realizat la Rusoaica, cu toate belelele pe care le-am mai descoperit...toate astea ma intarzie serios din treaba, dar asa cred ca se intampla in orice restaurare, fara probleme nu se poate! Nu ar mai avea nici un "gust", nici o "aroma" daca ar merge totul ''uns"! Unde ar mai fi ''aventura''? Numai asa simti ca-ti fierbe sangele, iti pui mintea la contributie si ai placuta emotie a realizarii obiectivului propus, zic eu! Ma rog, probabil unii ma considera dus cu pluta...dar uneori e bine sa faci si ce simti, nu numai ''ce trebuie''! O seara buna tuturor! Salutare tuturor! Azi am luat de la cromat jantelesi m-an pus pe spitat...mi-a luat 2 ore pentru ambele roti, am gasit ub tutorial pe net si l-am urmarit intocmai, am economisit inca 100 de lei...acum le duc la centrat final si montat anvelopele rusesti...abia astept sa le vad gata! Am luat si amortizoarele fata si spate de la periat , capacele de la motor, mai am toba, farul , chiuloasa si inca niste "maruntisuri" de la periat, respectiv cromat-zincat si la treaba! Salutare tuturor! Azi am dus jantele la Sirius pt centrat, echilibrat, pilit capetele de spite, montat taloanele luate de la Decathlon si anvelopele rusesti. Sa vedem cat mai dureaza si astea...Am mai dus la zincat toate cele 4 scarite, de care uitasem intr-o cutie...Am comandat si luat doua "broscute" cromate pentru cutiile de scule, una deja mi-au rupt-o cei de la tinichigerie incercand sa o "modifice" cu flexul...uitasem sa le spun ca incuietoarea e din antimoniu! Ma rog, mai greseste omul, dar mai intarziem cu cautatul alteia identice! Au sosit si sabloanele siglelor de Minsk reconstituite, rezervorul e reparat unde era lovit, piesele pt vopsit sunt reparate, sudate, smirgheluite, periate, sprit-chituite si slefuite in vederea vopsirii in "cuptor''. Nea Nelu , mecanicul-electrician a pregatit garajul numai pt Rusoaica, sa o primeasca asa cum se cuvine in vederea asamblarii, carpe curate, uleiuri, vaselina, chiar si o mica prelata pt a o proteja de praf si zgarieturi! Saptamana viitoare va sosi si ultimul transport de piese din Bielorusia si incepem asamblarea! Asa ca la munca, nu la intins mana! Anul acesta Mosul cred ca vine calare pe Rusoaica, poate le da vacanta prietenilor lui Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen...Ho-Ho-Ho !
  19. Salutare tuturor! Am noutati: șaua e gata! Dar nu stiu daca va place...asta e, acum am comis-o deja! Am facut praf si farul, sa vedem ce idei imi mai trec prin capul asta...
  20. Eu nu am intrebat de vopsitorie...poate altcineva! Din punctul meu de vedere , orice lucru curatat cat de cat si vopsit proaspat arata bine. Eu nu pot si nici nu vreau sa concurez la frumusete cu bijuteriile voastre, Rusoaica mea probabil e ca un scuteras pe langa ele, nu are nici o sansa din start! Iar eu nu am facut asa ceva nici macar cu o bicicleta de copil! Dar ma bag si eu in seama cu voi... Salutari din nou! Va impartasesc a doua problema a mea: tabloul de bord e un gunoi facut praf, va pun poze cu el in halul in care e acum, nu stiu cum o scot la capat! Gaspar nu are asa ceva, in targ nimic, oricum trebuie niste garnituri pt butucul de contact si vitezometru pe care nu le-am gasit...voi vedea eu ce fac ca sa n-o zbarcesc la sfarsit! Succesuri multiple! Poze cu "gunoiul":
  21. Salutare tuturor! Azi au inceput problemele de "bibileala"...cum era de asteptat dealtfel! Șaua originala are o "ștampila" uriasa cu un model pe ea, cu care nu vreau sa-mi bat capul de pomana! Cusaturile le voi respecta, a durat ceva timp pana am gasit un material rezistent la intemperii, sper sa iasa cat de cat bine din mainile pricepute ale d-lui Gabi, tapițerul, al treilea la care m-am oprit dealtfel. Repet, nu fac ciopareala , o mie de cusaturi care sa putrezeasca apoi si sa-i scada rezistenta materialului. Rusul facea lucruri mai grosolane, as vrea sa respect asta.A durat mult si alegerea apoi gasirea capselor, caci marochinarii nu mai sunt...dar relatii gasim! In ceea ce priveste cromatul, cineva a pus o intrebare in legatura cu pretul...nu stiu ce sa raspund la astfel de intrebari, nu va suparati, dar unde m-am dus eu cu Rusoaica nu exista liste de preturi, ci numai aprecierea complicitatii lucrarii, necesar de materiale si mana de lucru si...negociere! O seara buna!
  22. Multumesc Aleko, caut deja dar nu am gasit, am ceva indoieli in privinta rezistentei si a asperitatilor materialului textil care poate freca pe camera...trebuie sa-l ating ca sa-mi dau seama daca e ok, voi da o fuga la Decathlon sa vad daca exista si cum este. Respect pt atasul tau, eu mi-am dorit dar nu a fost sa fie...Simsonul bunicului unui amic era cam scump pt mine...vedeta din "Las Fierbinti"! Salutare tuturor! Azi am luat de la nea Bratu ghidonul si portbagajul de la cromat , precum si tamburii de frana de la periat. Sunt exact cum am dorit, chiar peste asteptari! Saptamana viitoare sunt gata toate piesele cromate si periate, inclusiv toba si cotul. Maine sau poimaine iau si piesele de la vopsitor. Abia astept sa-mi vad Rusoaica iesita de la "coafor"! Multumesc, Festina Lente, si "sa fie"! Vreau doar sa "readuc la viata" Rusoaica mea, ca a stat cam mult pe bara!...sper sa nu ma fac de rusine cu stradania mea fata de voi, cei cu "ștate vechi" in domeniu, si sa ma primiti alaturi de voi macar cativa km pana in Branesti la un mititel macar... Respectele mele!
×
×
  • Creează nouă...