Sari la conținut

yamaha yzf

Membru
  • Număr conținut

    272
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Mures
  • Carnet moto din
    Mai 2014
  • Motocicleta
    DUCATI750SS minsk125 XL400r
  • Numar Moto
    11 TRA

yamaha yzf's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Mersi fain pentru raspuns,chiar am asteptat un raspuns,pinioane si lant am sa iau ce este momentan pe motor,numar zalele si masor pinioanele la asta m-am gandit si eu. Din ce am vazut eu mai exista si XL500r si XL350 asta inseamna ca se potrivesc la al meu si de pe XL500r sau poate vorbesc aiurea. Am schimbat bujia cu un NGK DR8ES-L si uleiul dar nu am gasit locatia filtrului de ulei pe urma am gasit pe net cum ca modelul meu nu are filtru de ulei ci o "sita" care trebuie doar curatata,ceea ce e destul de nasol ca va trebui sa desfac capacul. Motorul nu a mai fost folosit de aproximativ 8 ani,a stat in garaj,e din '89 si arata ca unul din 2000 zic eu,l-am luat de la un nene in varsta de aprox. 60 ani si e ingrijit motorul merge foarte bine. Motivul pt care l-am radiat este pt ca am sa-l folosesc doar in weekend la iesiri padure/dealuri,cu greu am gasit un motor in mintile lui pe net,e plin de motoare "nu scoate gram de fum...trage de rupe",mai am un Ducati750ss asta e de drum. Din ce am inteles eu diferenta dintre un XL si XR e doar cutia de viteze,la XL vitezele sunt mai lungi decat la XR,poate gresesc. Am gasit un manual de intretinere si e pentru modelul meu de xl400 dar e si pt xl500,am sa incerc sa-l atasez aici daca se poate daca nu atunci un link. http://www.hondaxl.it/manuali.htm Apropo,fiind un motor mai mult pt strada ce numar de dinti recomanzi la pinioane pt mers pe dealuri/pasuni/paduri etc?
  2. Salut. M-am potmolit cu mobra si la propriu si la figurat ,recent am luat un XL400R din 89 cel putin asta mi-a spus fostul proprietar,motorul a avut carte de identitate/talon dar am radiat-o,pe talon era scris XL400R. Problema e ca trebuie sa schimb kitul de lant si cauciucurile dar cand dau sa aleg modelul meu de motor pe site nu este XL400r doar Xr400r,din ce am vazut exista xl de la 50cc pana la 1000cc dar 400cc nu,sunt de 400 dar numai XR. Am si seriile sasiu/motor. Motor ND01E-1001578///// Sasiu ND01-1001553 dar nici cu astea nu am reusit sa aflu daca e XL sau XR Intrebarile mele sunt,se potriveste kit de lant de la XR la un XL aceeasi capacitate 400cc? Stie cineva sa-mi spuna exact ce model e motorul acesta din imagini ca eu nu reusesc sa-i dau de capat?
  3. Eu am modelul XL nu xr dar ma gandesc ca e acelasi motor pe ambele,din cate am inteles difera doar cutia de viteze.
  4. Salutare. Recent mi-am luat si eu un XL400 din 89 si as vrea sa va intreb ce vascozitate trebuie la ulei sa fie pt. motor ,ma gindesc la un 15/50,motorul nu consuma ulei totul e original pe ea. Va trebui sa fac reglajul la supape,stie cineva care este cota minima si maxima la jocul supapelor? Mersi!
  5. Am tot cautat pe net discutii despre motor si majoritatea au spus ca e ok,ba chiar unii spun ca e cel mai bun motor din lume,filmulete pe youtube sunt ...cred ca niciun motor nu e asa filmat ca DR-ul. Detin 2 motoare,un Ducati si un Minsk '92. DR-ul vreau sa-l folosesc 80% la drumetii prin padure/dealuri,e cam greu pt asta dar nu ma prea atrag crossurile,vreau ceva ca Dr-ul,endurocross si zic eu ca e perfect. Mersi pt info.
  6. Salutare. As vrea sa-mi iau si eu un DR650,imi puteti spune in cateva cuvinte despre acest model,daca e sa-mi iau una din ce an sa iau. E adevarat ca au unele problema la treapta 3 de viteza,se macina o roata dintata? Daca gasesc una second,la ce sa ma uit la ea cand merg sa o vad? Mersi!
  7. yamaha yzf

    Minsk

    Ok,mersi,pe parcurs am sa mai vin cu intrebari la voi,recent am achizitionat un Minsk cu ambielajul defect,rulment spart,bucatile de rulment ce s-au imprastiat in motor au distrus pistonul si cilindrul.Motocicleta a stat in garaj la fostul proprietar vreo 10 ani nefolosit. Am zis ca o salvez pe rusoaica si o pun la punct am comandat piesele si le-am si primit,ambielaj,piston,cilindru,bujie,garnituri motor,oala ambreiaj,lant tranzmisie,lant distributie,pinioane tractiune,placi frictiune,semeringuri. Am schimbat ambielajul dar am dat de o problema,pe cat posibil am evitat sa desfac cutia de viteze dar in timp ce ma chinuiam sa pun ambielajul 2 roti dintate au cazut din cutie si nu mai stiu cum vin puse in pozitia lor. Stie cineva un tutorial video sau ma poate ajuta cineva daca fac poze sa vada cum sunt puse si daca sunt bine puse? Vreau sa continui asamblarea dar nu pot continua din cauza cutiei. » Post actualizat in 25 Jun 2017 16:44 L-am facut sa mearga dupa 10 ani de pauza,piesele se potrivesc destul de nasol de pe Piesedrujba dar se pot monta cu mici ajustari.
  8. yamaha yzf

    Minsk

    Salutare,am o intrebare daca ma poate ajuta cineva,cat ulei de amestec trebuie pus la un litru de benzina? Mersi.
  9. Eu rar urc la 7000rpm moto meu e un V2,totusi 300v dupa 3000km incepea sa-mi faca figuri la cutie,am folosit numai 300v,am sa vad 7100 cum se comporta dupa 3/4000km
  10. Sa revenim... "ce ulei pentru o sportiva?"300V,eu unul am renuntat la acest ulei,dupa ce fac 3000/3500 km cutia suna mai tare ca evacuarea in viteza 1,2,3-a plus ca schimb greu vitezele. Am intrebat pe aici ce sa pun si am fost luat la misto cand am spus ca 300v e ulei racing,un ulei cu "steroizi" si ca mecanicul mi-a recomandat 7100.... 7100 e 200/220 ron 4litri,un 300v la 4L e cred 300ron+ nu m-am mai uitat la pret sa vad exact. Pai pe 300v scrie clar "racing motor oil" e bun pe pista,fac aia 2500/3000km in ture de circuit sau cat fac si-l schimba...uleiul asta nu are anduranta ca un 7100 de exp...(aici m-am lamurit personal) Cine isi permite poa' sa puna 300v cine nu,baga ce poate....
  11. Inca nu am fost prin toata Romania asta dar pe unde am fost nu am vazut linii duble....de culoare galbena,sper ca nu spun prostii.
  12. Unde e acest senzor si daca pot sa fac reglajul eu sau trebuie un specialist? Mersi.
  13. No si eu tot aceeasi problema o am,incearca sa o tii la 4000rpm in viteza 2-a sau 3-a la mine e in a 3-a cel mai des si 100% va pocni si in acelasi timp se simte o zmancitura si atat,in rest merge ok.
  14. Eu am curelele de la Metrotehnica,scrie pe ele Ducati fabricate in Anglia. Auzisem cum ca cele de la Dayco nu prea sunt bune. Eu tensionarea am facut-o prin metoda 5mm cilindrul orizontal si 6mm cilindrul vertical iar asta cu Hz nu prea o vad a bine.
  15. Am si eu o-ntrebare pt Dafway,se spune ca,curelele trebuie schimbate la 2 ani sau 20000km,ce se intampla daca le schimb la 3 ani de exp. sau mai mult?Ma gandesc ca nu le fac ei sa reziste doar 2 ani
×
×
  • Creează nouă...