Sari la conținut

Mario_b

Membru
  • Număr conținut

    52
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Mario_b

  1. Salut baietzi, am nevoie si eu de arcul ala care trage pedala inapoi dupa actionare... Pentru Aprilia SR Replica. E ditamai arcul in carcasa de la curea. Mersi mult.
  2. E posibil sa se duca electromotorul... Verifica si tu carbunii sau starea rotorului ca de obicei ala pica primul!
  3. Mario_b

    Ulei 2t

    Sa va zic ce era sa patesc: Am luat ulei de la PETROM, nush cum ii zice, scrie pe bidon 2T! L-am vazut ca era cam gros ptr 2 T dar am zis ca mi se pare mie... Am pus uleiu asta la scuter si ziua urmatoare n-a mai pornit motorul! Eram gata sa-i dau jos cilindrul, cand mi-am dat seama ca e de la ulei si i-am luat MOL de-asta, am curatat rezorvorul de uleiul vechi si am pus MOL-ul. A luat-o cu greu, a scos fum mult (probabil a ars marmelada aia), apoi nici o problema! Pot sa zic ca daca inainte scotea fum mult, acum cu MOL merge aproape fara pic de fum!
  4. Mario_b

    Ulei 2t

    Atentie, eu era sa stric motoru cu ulei de la PETROM! Nu cumparati Petrom ca e marmelada pura, nu are nimic de-a face cu ungerea motorului! MOL e foarte bun, la 20 lei/litru nu e nici scump!
  5. Mario_b

    Ulei 2t

    Mol folosesc eu, e foarte bun, nu scoate fum mai deloc.
  6. Vezi daca filtrul ala e pus deasupra carburatorului, s-ar putea sa fie asta cauza. Daca e asa, monteaza filtrul undeva sub nivelul carburatorului. E posibil sa fie si plutitorul dus la carburator... trebuie verificat daca cuiul poantou etanseaza bine...
  7. Va rog frumos sa-mi explicati si mie cum se face ungerea cu ulei la scutere, ca nu am inteles prea bine! Eu imi imaginam ca vine uleiul in carburator ca si benzina, dar se pare ca la mine e un furtun de la rezervorul de ulei la carterul motorului, daca nu ma insel!
  8. Din cate stiu eu, modelele de mopede Piaggio: Ciao, Bravo, SI sunt cele mai econimice, scot si 1% consumul...
  9. Atentie mare la ce ulei ulei folositi ptr 2T, eu m-am ars rau de tot! Am luat un ulei de la Petrom ptr 2T si era ca ala ptr 4T, insa nu am dat importanta, l-am pus in rezervor si a mai mers motorul pana s-a consumat uleiul vechi, apoi n-a mai pornit deloc! Deja imi faceam planuri de segmentare ca nu stiam din ce cauza nu mai porneste, dar din disperare am scos uleiul din rezervor, am spalat tot si am pus un ulei nou, luat de la MOL( ulei rosu ptr 2T, aprox. 20 lei/litru) si a pornit motorul foarte usor! Pe langa asta, a scos un fum naspa la prima pornire, probabil a ars marmelada aia de ulei de la Petrom, acum nu mai scoate fum aproape deloc!
  10. Salutare, Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un manual de service ptr Aprilia SR50 generatia 96, racire pe apa! Nu am probleme mari cu ea, dar nu porneste la buton tot timpul si suspectez instalatia electrica sau incarcarea... Manualul utilizatorului il am eu in italiana dar nu mi-e de folos ptr ca nu explica nimic, as prefera engleza daca se poate, daca nu, merge si in italiana. Multam in avans si numai bine!
  11. Exact cum ai zis tu, cateodata o ia, cateodata nu. Cred ca pana nu desfac electromotorul sa ma uit la el nu fac nimic.... O sa mai dureze ceva pana ma apuc sa-l fac, probabil la Paste, sa mai strang si niste malai pana atunci. Cum are incarcarea, pe magnetou sau are alternator? --- Mesaj completat în 11 Apr 2008 21:05 ------------- Am dat comanda de contact nou si oglinzi noi. Mai am nevoie de carene doar. --- Mesaj completat în 12 Apr 2008 15:56 ------------- Luni imi ajung oglinzile si contactul, de-abea astept sa le montez...
  12. In weekend mi s-a pus mie pata sa scot filtrul de aer sa-l spal... Stiti voi, cand te mananca trebuie sa te scarpini... Desfacerea filtrului n-a fost mare problema, am scos buretele, l-am spalat cu benzina, apoi l-am uns cu ulei si m-am apucat de montat. Acum insa parca n-a mai vrut deloc sa intre mansonul ala de la cutia filtrului in carburator... Pozitie naspa, da-i si impinge, suparare, nervi, mi-a luat cam o ora sa-l montez la loc... Nu mai fac prostia asta cat oi trai.... Partea buna era ca filtrul arata destul de ok, a fost ingrijit se pare, cutia filtrului curata bec inauntru, chiar daca afara era plina de namol. Deci sunt multumit. Se pare ca scuterasul meu a fost bine ingrijit la partea mecanica, insa la partea estetica mai e de munca. Apelez inca o data la voi, daca stiti pe cineva care dezmembreaza scutere sau care aduc piese, din Sibiu sau din Craiova, am nevoie de carene... Mersi mult!! Si ca sa nu uit, o singura 'problema' la partea electrica: am luat baterie noua de 7,5 Ah si nu porneste la baterie intotdeauna. Daca nu o ia din primele 3 secunde, la revedere, poate sa invarta pana moare de tot bateria ca nu mai porneste... Nu-mi explic de ce. Poate ca nu incarca indeajuns si bateria sta descarcata... Farurile se aprind in functie de turatia motorului, lucru care nu-i bun, iar tensiunea de incarcare de 13-14 volti e prezenta doar la turatie mare... Are releu de incarcare ca la Dacia veche? Sau cum se incarca bateria? La ce trebuie sa ma uit? Mentionez ca la pedala porneste intotdeauna din prima...
  13. Am gasit contact original cu 140 lei, dar mi se pare totusi cam mult pentru un scuter! Dar sper ca la urmatorul salariu sa-mi pot permite un set original... Cred ca scuterul merita piese originale... Oricum, ramane de vazut. Eram mai incantat daca gaseam un set de contact+ incuietori Sh, dar pana acum nu am gasit! Deocamdata ii iau doar o baterie si gata! Salutare!!! --- Mesaj completat în 30 Mar 2008 16:53 ------------- PS: AM si eu o intrebare: pentru modelul asta de scuter, motorul este cumva Minarelli? Asta ca sa stiu ce piese de schimb imi trebuie, cand mi-or trebui... In cartea scuterului pe care am gasit-o pe net scrie TIP MOTOR: APRILIA, alezaj/cursa 40/39,2 . Iar pompele de apa sunt universale ptr motoarele Minarelli?
  14. Mi se rupe daca are 25000km sau 2500000km... Important e ce stie sa faca... Astia din Dolj suntem toti DJ si de-asta avem numere asa periculoase!
  15. Asta e coaja mea. Arata destul de naspa acum, dar va arata mult mai bine cand o sa termin cu el! Ce ma incanta e motorul, care merge brici pentru kilometrii lui, are vreo 25.000 km! Ca viteza maxima a luat 80km/h, masurati cu masina care era in spatele meu! Oricum, am dat putini bani pe el, si sunt foarte incantat! --- Mesaj completat în 30 Mar 2008 08:10 ------------- Ma dispera forumul asta... Nu reusesc sa pun poze... O sa incerc pe Photobucket! --- Mesaj completat în 30 Mar 2008 08:16 -------------
  16. Tocmai din Craiova si nu cred ca e rentabil sa mi le trimiti prin posta. Daca nu gasesc la mine aici, poate mi le trimiti tu... Iti raspund exact la sfarsitul saptamanii viitoare! Am o intrebare: contactul pot sa-l iau universal, adica are aceleasi functionalitati ca si cel original de Aprilia?
  17. In primul rand nu cersesc, ai inteles gresit, tot ce vreau cumpar. In al doilea rand, nu stiu cat sa ofer pentru oglinzi. Fa-mi o oferta!
  18. Am si eu un SR50 din 1997, racire pe apa. Motorul merge impecabil, i-am dat maxim 80 km/h, si asta la bordul unei masini care mergea in spatele meu. La capitolul estetica, arata cam jalnic, proprietarii anteriori l-au chinuit cam mult. Iubesc modelul asta de scuter, vreau sa-l fac sa arate impecabil, dar am nevoie de niste piese, anume carena fata, contact, semnalizarea lateral stanga. Daca ma puteti ajuta in orice fel, cu un sfat, orice, va rog sa postati aici. Ciao!
  19. Mersi mult! <small>--- Mesaj completat în 25 Mar 2008 20:35 -------------</small><br/>Caut sticlele de la semnalizaresi carena fata. Cine are?
  20. Salut, de curand mi-am luat si eu un scuter care din pacate arata jalnic, cine l-a avut nu prea se ingrijea de el, insa la partea mecanica se comporta foarte bine. Motorul are viata in el, dar la partea de look nu sta asa bine. Este vorba de un Aprilia SR50 din 1997, racire pe apa. As avea nevoie de urmatoarele piese: - Contact; - Carena fata; - Sticla semnalizare fata stanga; - Oglinzi; - Baterie. Urmeaza cat de curand o vopsire completa, niste reglaje la partea mecanica si gata! Daca stie cineva cat m-ar costa piesele de mai sus sau daca le aveti, puteti sa postati aici. Eu stau in Craiova si Sibiu, deci daca stiti pe cineva din orasele astea care ar avea piesele.....
  21. Ti s-a activat alarma si de-aia facea din avarii si nu pornea motorul...
  22. Daca a pus postul la vitezane, probabil de-asta vrea. La banii astia cred ca gasesti un CBR 600 F2 sau F3, depinde de starea motorului.
  23. Cand am fost la mare erau 2 motoare, unul rosu AR 99 SWE si unul negru, nu sunt sigur ce erau dar cred ca R6 ori CBR 600 F4, iar asta rosu scotea un sunet demential, urca in ture iar cand ajungea la o anume turatie bubuia pur si simplu toba! Ce sa mai, aia era cea mai tare toba pe care am auzit-o eu! Nu stiu marca tobei ca nu scria nimic pe ea, era metal gol si atat... SWE asta o fi pe aici pe forum sa ne spuna ce toba e aia??
  24. La Piaggio Bravo la fel face, se invarte roata in gol, dar poti sa incerci sa pui frana pe spate daca te deranjeaza. Cred ca e de la soc, care face motoru sa sa invarta mai tare cand e rece. Fii atent sa nu pui mopedu cu roata pe jos cand aceasta se invarte. Cand e motoru cald mai face?
×
×
  • Creează nouă...