Sari la conținut

liviutza

EX+
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de liviutza

  1. Nu va contrazic, dar nu am nevoie sa strang bani daca vreau sa iau altceva, din fericire m-as descurca. Fiecare cu ciudatenia lui , iar eu sunt perfect multumit cu sasiul pe care-l am, doar ca as dori un motor mai bun (mai ales la demaraje) pe el. Asadar?
  2. Salutari tuturor, am nevoie de o recomandare pentru un service BUN. Ma intereseaza unul care sa-mi poate schimba in intregime motorul de pe un scuter de 50 cmc (Tomos youngst'r) cu ceva mai performant. Criterii: - service-ul / furnizorul sa poata oferi un motor nou si performant de 50 cmc. de preferat 2 timpi - sa poata face si montarea si adaptarile necesare, la un nivel rezonabil - nu vreau decat schimbarea motorului (si ce-o mai trebui schimbat prin el), fara delimitare sau altceva - transmisia finala e pe lantz. As dori sa ramana asa. - buget total alocat - max. 1500 EUro, cu tot cu manopera, motor, etc. Una peste alta, cu TOT, max. 5000 RON. Dar in banii astia ma astept la un motor nou de firma, pentru ca-mi pot lua un scuter nou, la o adica. Intrebari: - credeti ca e viabil ca proiect si cost? - recomandati pe cineva care sa poata face totul, de la un cap la altul? nu ma intereseaza daca e Gigi de la colt sau un superservice - totul e sa iasa bine. Multumiri in avans
  3. In primul rand, ma bucur foarte tare ca esti intreg si ca poti sa ne scrii ce ti s-a intamplat. Nu uita insa ca avem chiar acum, pe alt topic, o discutie despre cineva care nu a avut norocul tau, si nu mai poate sa ne scrie. Era incepator, greseala lui e poate mai scuzabila decat a ta... doar ca pe el il criticam destul de multi. Curajul de a povesti nu egaleaza curajul de a merge cu grija si legal, oricat de neinteresant ar fi / ne-ar face.
  4. In primul rand, RIP. In al doilea rand, pentru cei care au zis ca decedatul nu ar trebui criticat... ei bine, ar trebui. Eu am 27 de ani, un salariu nesimtit pentru tara asta, si merg pe un scuter de 50, limitat la 45 kmh. Si pe bicicleta. Candva o sa merg mai tare, dar nu acum. Am cazut si eu in prima zi, dar cu casca pe cap si cu un scuter de 60 de kile sub mine. Neplacut si rusinos, dar consider ca am ales sa cad mai bine decat de pe un 600 cmc, supersport. Idee stupida, care mi-a ramas in cap, citita mai devreme: "incerca sa invete singur". Sa invete singur sa mearga pe un supersport, in spatele blocului? Cum ar fi sa invat eu sa merg in spatele blocului cu elicopterul? nu am permis, cu ceva noroc pot sa-mi iau unul la mana a doua? care-i problema, sunt un audtodidact implinit la mersul pe bicla si fotografiat. Imi pare rau de ce i s-a intamplat, dar mai rau imi pare de cei ca el care fac cateva sute de km. inainte sa se intample. Si, de ce nu, iau cu ei un pieton sau pe altcineva, schilodesc sau omoara. Eu mi-am luat masina in aprilie, si am mers cu ea numai pe camp (aratura, teren particular) pana in octombrie, cand am avut carnet. M-am saturat si de lecturat rubrica de accidente - O parcurg ca sa nu mi-o iau in cap si ca sa invat cum sa le evit, dar in ultima perioada invat mai ales cum sa nu fiu complet idiot si lipsit de bun-simt, si cum sa nu incalc flagrant legea. Lucruri pe care, aparent, doar o parte din noi le stapanesc. In fine, RIP. Desi, conform religiei crestine, sinucigasii nu prea au parte de asa ceva.
  5. liviutza

    Inca Unul Cazut

    Au facut act de vanzare-cumparare fara sa-si ia banii? pai nu mai are nici un motiv sa-i dea, la ora asta e si lovit si fara motor, care-i apartine legal celuilalt. Nu stiu la ce s-o fi gandit...
  6. Conteaza destul de mult cum il pastrezi, si ar ajuta sa zici ce motor ai. Pentru motoarele in 2 timpi se recomanda depozitarea pe termen mai lung cu rezervorul complet golit, si se mai cere ingrijit pe ici pe colo. Si, desigur, dupa o pauza mai lunga, ai putea sa cureti bujia nitel, eu unul cred ca de la asta ai pornire mai dificila, dupa care bujia se curata prin arderile din motor.
  7. Ca sa traduc - daca ai un scuter cu motor in 2 timpi si care merge cu amestec, ar trebui sa nu faci nici un metru cu el fara ulei. 1 km. fara ulei e mai mult decat suficient pentru a aduce motorului daune grave, eventual iremediabile. Daca ai un scuter cu motor in 4 timpi (lucru de care ma cam indoiesc) ar fi trebuit sa-l iei cu plinul de ulei facut din magazin, sau de unde l-oi fi luat.
  8. Oricum, sa duci motorul la peste 12k turatii cred ca-l face sa moara destul de tanar, orice ai baga in el. Asa ca puterea aia maxima e mult mai "ipotetica" si greu de atins in condtii reale decat la un scuter care are varful de putere (limitat) la 7-8k ture. Plus ca obiectul ala NU e de mers pe strada - asa ca la ce bun? daca vrei sa mergi pe circuit, cred ca poti gasi ceva mai puternic de atat, oricum. E doar un exercitiu de tehnologie pentru producator, cu aplicatie tinzand spre 0.
  9. Da, stiu - astea sunt o parte din argumentele care ma tenteaza - ma gandesc ca ar fi potrivita si pentru drumurile noastre... O sa trec zilele astea pe acolo, sa vad cam ce ar mai lasa vanzatorii, si ma gangesc.
  10. Nu inteleg de ce nu aduce si Honda Romania asa ceva - m-am uitat la ei pe site, si nu exista in oferta - presupun ca nu le-ar fi imposibil, daca au reusit astilalti... Intr-adevar, si mie pretul mi se pare foarte sus - nu as da in nici un caz 7000 RON pe ea, dar am senzatia ca nici afara (spre Vest) nu se mai gasesc prea multe...
  11. Ideea de a scire in specificatii "ABS" la banii astia mi se pare de-a dreptul fantezista... mai bine orienteaza-te spre ceva ieftin, dar cat de cat cunscut si vandut pe piata - Kymco cred ca e cel mai bun scuter ieftin pe care poti sa-l iei la ora asta.
  12. Salutari, Am dat de un magazin pe undeva prin Bucuresti care are la vanzare un scuter Honda Cub 90 - din cate stiu, una din cele mai vandute motorete din istorie, si care nu stiu daca se mai face. Pretul de raft e 7000 RON, dar cred ca pot incerca o negociere sa vad la cat il duc, in caz ca ma hotarasc, poate-l duc undeva prin 6000... Banii nu sunt o problema in sine - m-as descurca - ideea e daca vi se pare ok ca investitie. Din ce stiu, e unul din cele mai fiabile scutere pe care pot sa-l cumpar. Viteza maxima, stock, 80 KMH, ceea ce mi se pare de-a dreptul suficient. Si stiu ca as putea sa-mi iau ceva mult mai "smecher" si mai sclipicios de banii astia, dar nu despre asta e vorba Impresii?
  13. Salutari, in primul rand sper ca nu pun o intrebare la care s-a mai raspuns de enshpe ori - am cautat pe forum, dar nu am gasit in al doilea, aproape sigur e intrebare de fraier, dar la cat de proaspat sunt eu in domeniu, am zis sa intreb orice chestie, chiar si una evidenta pentru cine se pricepe, numai sa fiu sigur Cu vremea de afara, mopedul meu sufera - mult noroi aruncat pe diversele parti componente, si lantul este una dintre cele mai expuse. Daca de tablaraie si altele nu ma procup prea tare, ma gandesc ca despre lant ar trebui sa-mi pese cat de cat, si de aici intrebarea: cu ce se da pe el? am vazut la metrou in Romana "Spray de lant" - 50 RON. Mi se pare cam mult, si as fi vrut sa stiu daca poate fi inlocuit cu ceva mai normal, din comert - pentru lantul de bicicleta, de exemplu, eu folosesc de multi ani WD-40, si pare sa fie ok. E nevoie de un tratament mai special pentru lantul astalalt? De asemenea, ma gandesc ca inca o componenta care poate suferi in conditiile astea e zona de admisie / filtru de aer. Cum mopedul e nou, pentru asta chiar nu am o solutie - ceva recomandari? Multumesc tuturor, si zile mai frumoase ca cea de azi!
  14. Salutari! dupa cum puteti vedea in semnatura, am luat de curand un moped Tomos Youngst'R. As vrea acum sa-i pun o alarma, si as fi vrut sa stiu ce posibilitati am DIn pacate mopedul nu are acumulator propriu, asa ca alarma ar trebui sa vina cum propria sursa de alimentare - nu e o problema sa trebuiasca sa cumpar un set de baterii pe saptamana, sau asa ceva. Ma gandesc ca ar trebui sa existe ceva si pentru varianta mea Daca aveti cumva idei, sau macar daca puteti sa-mi dati numere / persoane de contact care sa ma poata ajuta, v-as fi foarte recunoscator. Bugetul este 400 RON cu tot cu montaj - mi se pare ok, la ce preturi am vazut in piata....
  15. Nu ma supar, dar alegerea a fost facuta in principal pe motive de gust. Mi-as permite si un scuter mai scump, dar nu ma atrage foarte tare designul pe care-l au scuterele (carene, etc) - banii (pana spre 2-3 mii Eur) nu ar fi o problema majora, dar chiar nu am gasit nimic care sa-mi placa mai mult. Si cred ca nu am gresit, avand in vedere numarul de scuteristi si soferi care m-au oprit sa ma intrebe de unde am jucaria
  16. Am dat destul de mult pentru un moped - 1,166 Euro (cam 4000 RON) cu tot cu TVA, dar asta am vrut - alegerea urmatoare ar fi fost un Ludix la vreo 4,600 RON, si mi s-a parut mult mai frumos asta . Iar Tomos, din ce m-am informat, e cel mai cunoscut producator de asa ceva in State. E luat de la Motorland, show-room in Piata Muncii. Reiau, daca stiti de unde as putea sa iau si eu ceva piese de schimb sau de tuning (performanta) pentru el, v-as ramane recunoscator.
  17. Salutari, mi-am luat acum vreo 3 saptamani un Tomos Youngst'R. Detalii aici: http://www.motorland.ro/index.php?name=ro/...S-YOUNGST'R Ce as putea sa va zic despre el, dupa numai 100 km rulati pe vreme proasta... 1 - parerea mea - arata BINE - ma opreste frecvent lumea sa ma intrebe cat am dat pe el - si oameni pe scutere, si soferi. Are un aspect foarte original pe strada, si ma simt bine pe chestia asta... 2 - nici o problema vizibila pana acum - am ales un model cat mai simplu, ca sa nu am prea multe batai de cap. 3 - constructia inspira incredere - majoritatea pieselor par solide si bine prinse la locul lor. O sa revin cu detalii pe masura ce evolueaza lucrurile - cel mai probabil in primavara. As fi vrut sa aflu daca mai are careva Tomos pe aici, si care au fost problemele, pe unde se mai gasesc piese de schimb, etc... Drumuri bune tuturor
×
×
  • Creează nouă...