Sari la conținut

Ciprian Gabriel Butacu

Membru
  • Număr conținut

    64
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ciprian Gabriel Butacu

  1. Am vazut ca sunt persoane care se ocupa de reconditionarea ambielajelor, probabil voi apela la unul din ei daca am joc si in rulmentul de la biela. Multumesc frumos de raspunsuri, in weekend ma apuc de el si revin cu rezultatele.
  2. Multumesc frumos. Cilindrul l-am renicasilat si pistonul schimbat vara trecuta , mai mult de 50-60 de ore nu are deoarece ies destul de rar cu el. Motorul il am in Bacau, voi incerca sa caut pe cineva care sa ma ajute sa centrez ambielajul. Am vazut ca pentru schimbarea rulmentului cu ace de la biela este ceva mai complex... sper sa nu am probleme si acolo, desi am emotii... Anul trecut cand am umblat la set nu aveam joc... Multumesc!
  3. Am schimbat simeringul pe care il scoate la 12:35, ce-i drept am vazut acel oring dar nu i-am dat mare importanta, greseala mea. Si asa am descoperit ca este un mic joc in acel rulment. Cat timp sunt toate rotile dintate nu se simte jocul, insa cand ramai doar cu acel ax si tragi de el sus jos se misca putin, 0.5mm sau chiar mai putin. Imi puteti recomanda niste rulmenti calitativi? Multumesc pentru raspunsuri.
  4. Salutare tuturor, As avea nevoie de un sfat din partea voastra in legatura cu consumul de ulei din cutia de viteze, am observat ca la ultimele iesiri motorul meu fumega mai mult decat de obicei, verificand uleiul din motor am observat ca din cei 600ml pusi am scos aproximativ 200. Cu acesti 200ml nu fumega incat sa iti dai seama ca exista o problema insa dupa schimbul de ulei a inceput sa scoata fum si sa arunce ulei pe la prinderea evacuarii, am schimbat acel simering de la axul ambielajului si problema inca persista. In timp ce schimbam simeringul am observat ca am un mic joc sus- jos la axul ambielajului. Este posibil ca problema sa fie de aici? Axul avand joc banuiesc ca nu se etanseaza bine cu simeringul si de acolo ar fi problema sau acel joc este normal? aveti voi alte idei? mai poate ajunge prin alta parte? Multumesc!
  5. Salutare, ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi in reglarea carburatorului la un EXC 250 2t din 2007? Am schimbat piston, segmenti si renicasilat cilindrul iar acum as vrea sa reglez carburatorul, momentan cuiul de dozaj are siguranta pusa pe al doilea canal, iar aerul este dat ~ 2 ture insa cand ajung in ture mari simt ca se gatuie, pe langa asta am observat ca motorul fierbe destul de repede si consuma vizibil mai mult decat 300 2t 2012 sau Husaberg 250 2t 2010, poate este influentat de anul de productie/ stilul de mers. Se pot trage toate astea de la configurarea gresita a carburatorului? PS: Nu ma intrebati cum a fost inainte de a schimba pistonul si cilindrul, dupa achizitie m-am apucat de treaba, nu am apucat sa ma plimb prea mult cu el, vreau sa il fac impecabil din punct de vedere tehnic chiar daca este "batrana capra". Multumesc!
  6. Salutare, A mai servisat cineva prezent o furca Paioli de 48mm? M-am trezit cu aceasta furca pe al meu KTM EXC 250 desi ea avea stickere cu WP, la achizitionare nu mi-am dat seama ca nu este furca originala, am comandat kit-ul de servisare de pe site-urile de specialitate insa diametrul exterior nu se potriveste, cele pentru furca WP au diametru exterior de 58,5 insa eu am nevoie de 59 si nu se pot fixa. Simeringul de ulei a fost usor de gasit insa cel de praf nu il gasesc nicaieri. Am comandat dupa dimensiuni 48x59x11.5 insa surpriza, diametrul exterior este tot de 58,5 desi pe site scria 59, acum am doua seturi de simeringuri gresite. Exista preo posibilitate sa pun unul din seturile pe care le am acum, sa adaug cumva acel 0.5mm sau orice informatie despre magazine unde as putea gasi simeringuri dupa dimensiuni? Din cate am citit pe internet aceasta furca a fost folosita pe TM Racing ~2008 si de VOR. Multumesc!
  7. Voi suna astazi sa vad daca se mai ocupa de asta, nu am mai văzut nimic actualizat. Am sunat, si cred ca este mai simplu prin ei, se trimite cilindrul la ei in Targu Mures dupa care se ocupa ei de restul. Cu cei din Germania am discutat insa DHL mi-a cerut 590 de lei pe transportul cilindrului din Bucuresti pana la ei. Eu il voi trimite maine in Targu Mures, cand se va intoarce voi lasa un feedback.
  8. Salut, deocamdata nu l-am trimis, ar trebui sa il trimit in Anglia dar cu sitiatia asta de criza, nu stiu ce sa fac... Am gasit o varianta mai ok din punctul meu de vedere, arunca un ochi pe site-ul asta https://www.weber-metallmanufaktur.net/
  9. Ok, mersi frumos de sfat, cel mai probabil il voi trimite la renicasilat..
  10. Mecanicul mi-a spus sa mai pun un piston cota 2, el neștiind de cota 3,4.
  11. Nu mi-a spus nimic de ovalizare, dar daca a avut cota 2 la dimensiunile astea...nu stiu ce sa zic... Sa fi fost măsurat greșit? Între dimensiunea cilindrului si cea a pistonului sunt diferențe destul de mari, motorul avea ceva compresie și mergea acceptabil... Cat despre achiziție, din punctul meu de vedere cred ca a fost ok chiar dacă as renicasila cilindrul...
  12. Am reușit astăzi sa masor cilindrul, are 66,45 mm, cota pistonului actual era cota 2, pe site-ul celor de la KTM sunt doar 2 cote pentru piston insa after marker am văzut si 4, după calculele de rigoare nu prea mai am ce piston sa pun...
  13. Din păcate am ajuns prea târziu la Dementor, inchisese mai devreme decât scria pe site, sper sa ajung maine, după care voi lua o decizie. Mulțumesc pentru link-uri, bucsa o gasisem si eu, ma voi interesa din ce material este făcută si voi posta aici, poate mai sunt si alți doritori, deși cred ca este din fonta...
  14. Merg astazi și voi scrie rezultatul, oricum pistonul vreau sa il schimb. Sper sa fie ok cilindrul, dureaza aproape o luna sa il refac... Altul nu gasesc decat oem si e in jur de 4000 lei...
  15. Sunt obișnuit cu 2t oarecum , am mai condus, am plecat de la un 125 2t, si a mai trecut si un 300 2t pentru o perioada de 6 luni dar totuși cred ca ar fi mai util cuplu. Nu prea gasesc niciun cilindru refăcut, doar sa il trimit pe al meu la bucsat, nu știu cât de ok este procedura...
  16. Mersi, am mai atașat câteva poze acum, voi merge astăzi sa il masor deoarece il am in rucsac si sunt prin zona iar maine voi încerca sa ajung si la service sa vad ce spun băieții. Mulțumesc inca odată!
  17. Multumesc frumos, daca am o mica zgarietura pe cilindru cred ca ar trebui sa caut pe cineva sa il honuiasca, am dreptate? Abia se simte la mana acea zgarietura. Este prima oara cand fac operatiunea asta, pana acum am avut 4 timpi si nu m-am lovit de "problemele" astea...
  18. Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu recomandarea unui service/atelier in București care imi poate masura cilindrul pentru a determina cota corecta a pistonului? Este vorba despre un KTM EXC 250 2t 2007 despre care nu știu mare lucru, cand s-a schimbat pistonul sau ce cota are acum, pe piston nu exista niciun detaliu legat despre cota. Ce abatere ar trebui sa existe între piston si cilindru? Am citit mai multe păreri, asa ca daca mai primesc cateva mi-ar fi utile. Mulțumesc!
  19. Salut, din punctul meu de vedere Bandit-ul de 650 este mai comod decat un Hornet din 2006. Atat pentru tine cat si pentru pasager daca ai de gand sa plimbi pe cineva. Hornet-ul se simte mai usor dar in trafic cred ca ma misc mai bine cu bandit-ul chiar daca este mai greu si mai lung. Daca vrei, putem cauta o zi saptamana viitoare sa te urci pe amandoua , sunt in acelasi loc.
  20. Salutare, Ma poate ajuta cineva cu niste crashpad-uri pentru GSF650 k5-k6? Nu gasesc nimic pe site-urile de la noi. Asfalt uscat!!!
  21. Salut, m-a ajuns în jur de 700 de lei, pe lângă cele menționate a inclus un filtru de aer, bujiile plus reglat distribuție.
  22. Ieri mi-am luat motocicleta de la mecanic, au fost curatate carburatoarele, sincronizate, schimbat bujii si reglat jocul supapelor, la cilindrul numarul 3 era jocul supapelor de evacuare dereglat. Acum motocicleta merge perfect. Astept sa vad daca va exista si o diferenta la consum. Am fost la Bogdan din Baneasa, mi-a fost recomandat mai sus de catre user-ul alexdx09 si sunt foarte multumit de lucrare. Detinatorii de Bandit 600-650, in oras la cate turatii schimbati?
  23. Astazi merg si eu sa imi fac carburatia, sper sa fie ok, al meu consuma undeva pe la 12% in oras cand mergea bine din punctul meu de vedere (este prima motocicleta de strada pe care o detin, pana acum un an mergeam doar pe enduro asa ca nu stiu care ar trebui sa fie un consum ok si daca schimb la turatiile potrivite, unele sfaturi sunt bineprimite ), iar acum de cand a inceput aceasta problema cred ca imi ia 20% in conditiile in care mai mult de 7000-8000 de ture nu urca .
×
×
  • Creează nouă...