Sari la conținut

YamaIGI

Membru
  • Număr conținut

    47
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de YamaIGI

  1. Dorești stok sau cu îmbunătățiri?
  2. greuta motoretuta dar 3 clase peste yamaha fz6 (consum, tractiune, etc). am avut placerea sa o testez vreo 2 luni (din pacate doar in oras). felicitari pentru alegere.
  3. pentru oras recomand flip up-ul (utilizez asa ceva - shoei multitec, si ceva mai rar vara, pe caldura -open face), dar la drum lung se schimba problema din cauza zgomotului, iar acolo recomand integrala
  4. Pt. Sonny. Jucaria aia piaggio se conduce cu permis categoeia B
  5. Oricum ar fi, sa ti-o verifice bine pt ca, într-adevăr tps este călcâiul lui Agile, iar dacă te încadrezi la an și serie tps (adică nu a fost schimbat), sa procedezi la înlocuirea lui. Dacă a fost deja schimbat și cu toate acestea tot tps e vinovatul doar atunci fa efortul financiar și schimba piesa căci efectele pot fi ... Doamne ferește! (E vorba de sănătatea sau/și viața ta). Dacă e cazul, nu te arunca sa cumperi de la reprezentanta ca e scump. Sunt câțiva care au piesa în jurul a 100 €.
  6. Ce de la Motodynamics pot fi găsiți pe Odaii. Fa un drum la oricare din ei și te vor lamuri.
  7. In functie de seria sasiului si a seriei de pe tps, cei de la yamaha sunt obligati(asta daca tps nu a fost schimbat deja de vechiul proprietar), sa inlocuiasca gratis componenta tps. Asfalt uscat.
  8. Eu am spus ce am patit si constatat personal pe mobra-mi. Nu condamn pe nimeni ca nu a patit si el ca mine , Doamne fereste. Dar diferentele (repet,constatate pe "propria piele"), sunt evidente. Ca unii fac reclama mai mare sau mai mica, stiu cum e pt ca, cu ani in urma am lucrat in firma de publicitate si nu sunt surprins.
  9. Doar ca, yamalube adauga aditivi si de aici calitatea superioara!
  10. Ei bine, 15w50 am avut. Cat despre yamalube=motul:total GRESIT (yamalube are in plus o serie de aditivi ce le permite sa urce garania la 10.000km- nu stiu daca e cineva care urca cu schimbul de ulei mai mult de 4-5 mii km). Personal am constatat pe martzoaga mea si NU E PLACEBO!. Daca dupa 3 zile cu motul (bellrey -sau cum s-o scrie-avut anterior s-a comportat mai bine ca motulul-ambele 15w50), parca aveam glicerina cu apa si nu ulei, acum am yamalube(10w40) si merg de 1500km si 2 luni si e mai ok, darcomportamentul cutiei yamaha e sub cutia suzuki sau honda cu mult (noroc ca exista si kawasaki la care am inteles ca e crima de rigida cutia viteze)! Asta este ce am eu, nu contest ce au ceilalti posesori de yamaha fz6n/s, dar sunt convins ca, ca si cealalta masa de multumiti sunt si cei care au probleme poate mai mari ca mine (vezi electrica/electronica, mecanica, geometrie, estetica etc). Din fericire sau din nefericire, imi place macar cum arata , iar acum dupa ce am bagat 1000de € in motor am s-o tin de curiozitate sa constat si fiabilitatea-i laudata de unii (ma repet, bordul arata 26000 cand i-am reparat complet motorul-ce-am gasit in el: vai mama!-). Zilele viitoare fac o poza si o urc sa vedeti pegasul /mobra din posesie. Altfel asfalt uscat si bani in buzunare.
  11. Daca e varianta S2 se pare ca, consumul datorita setarilor hartii si a puterii mai mici la unele (gatuite la78 hp) au un consum mai mic (aprox.5-5.5%). La varianta "S1" - vezi 2004-2007- au consum ceva mai mare. A mea e din 2005 si chiar si dupa RK (toate componentele noi in motor-deci motor "nou"), consumul este (oras) de aproximativ 7%. Rar am reusit 6,8%. Altfel constanta in consum. Cutia de viteze este "cloncanita" un toate treptele de viteza (personal nemultumit de acest fapt- am reusit sa reduc zgomotele inlocuind marca de ulei Motul 7100, de care unii sunt multumiti, cu Yamalube -personal fiind oarecum multumit prin comparatie directa)
  12. Oglinzi? Cumpara altele. Daca sunt cele originale, oricum arata ca niste lopeti. Eu le-am inlocuit cu unele putin mai mici (dar vad ok in ele), carcasa imitatie de carbon (a mea era oricum all black, iar alea nichelate aratau de toata jena). Cauta ca sigur gasesti ceva mult mai ok decat cele stock.
  13. Mai mergi la mecanic si, eventual sa o testeze atat pe loc (cu apasare si franare si apoi tras de ghidon inapoi) cat si in mers (practic in sarcina cu driver). Sunt convins ca ii da de cap. Altfel, dupa mine , rulmentii conici sunt superiori celor cu bile (asa cum vine din fabrica). Bafta si asfalt uscat.
  14. Ce rulmenti ti-a pus? Cu role sau cu bile?
  15. Mecanicul s-a uitat si la cuzinetii jambelor? Poate ai uzura in ei si in momentul franarii apare acel zgomot.
  16. Ceea ce ai gasit acolo este perfect corect. Subscriu ceea ce a scris bigFatAss.
  17. Eu am varianta s1 2005 all black la care doar jambele si ornamentele laterale radiator erau argintii. Ca atare jambele le-am vopsit in negru, au un an de cand le-am schimbat culoarea (vopsite efectiv cu spray-ul), si cu exceptia unei zone de 1 cm (probabil vreo pietricica), vad ca se comporta acceptabil (p.s. peste vopsea am dat cu lac mat). Daca ai cadrul atat de "patinat" incat e musai vopsirea, poti sa te risti, dar atentie: daca nu pregatesti bine suprafata, o sa iasa un mare kkat (scuze tuturor pt violenta cuvantului)
  18. Din pacate nu doar cutia de viteze e mai slaba la fz6! Am putut constata personal dupa ce, la 26000 km am facut puzzle motorul si cutia de viteze(lipsita de eleganta la cuplarea treptelor de viteza - comparatie cu Suzuki si Honda), deoarece nu intelegeam de ce se comporta asa (consum excesiv combustibil, noxe in exces etc.). Cu consumul nici acum nu sunt multumit (doar regim Bucuresti: 7%. cine zice ca ii ia mai putin, cu siguranta se plimba cu ea doar de sarbatori, sambata, eventual duminica si neaparat: "ea e facuta pt drumuri mai lungi, nicidecum pt regim de oras"). Bleahh
  19. la modelul s2, avand in vedere ca ai turometru analogic am senzatia ca nu poti afisa digital turatia (dar e posibil sa ma insel). cat despre scoaterea afisajului vitezei si afisarea turatiei in locul vitezei (adica o rocada intre cele doua), NU SE POATE. indiferent ce alti parametri vei avea afisati apasand secvential butonul de pe ceasul digital, viteza motoretei va fi afisata mare pe acesta.
  20. Desi am buzunarul trist dupa interventia totala la motor (nu stiu cati km reali avea dar pe bord arata 25000km), pot spune ca a mea e cea mai juna. Are acum 1200km si oarecum iesita din rodaj.
  21. Pe vremuri intalnirile cu monstruletzii pe 2 roti parca se facea la academia militara. Zona Eroilor
×
×
  • Creează nouă...