Sari la conținut

Bogdan Brinduse

Membru
  • Număr conținut

    102
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Bogdan Brinduse

  1. Vezi discutii despre baterii cateva pagini mai in urma, incepand cu postul https://motociclism.ro/topic/20791-cine-are-bmw-650-f-gsdakar-2000-injectie/page/458/?tab=comments#comment-4506520

     

    Pe scurt, eu am avut JMT gel, m-a tinut vreo 4 ani fara sa-mi pese prea mult de ea. Am prieten, care o are pe motor de vreo 3 ani, la fel, fara probleme. Daca o gasesti pe stoc, ia-o linistit, eu in toamna cand am vrut s-o schimb n-am gasit pe nicaieri.

    Baterie mai mare (fizic) nu poti pune, spatiul e la marele fix, stiu ca am studiat si eu problema. Gasisem pe undeva o varianta cu modificat airbox-ul, dar nu stiu daca merita bataia de cap.

     

  2. 9 minutes ago, titi.dudu said:

    @bogdan brinduse - de unde ai luat JMT'ul pe gel? Are aceasi capacitate Ah / CCA ca si cea stock?  Am vazut ca echivalentul AGM vs. cele normale au capacitatea ceva mai mica.

    Nu mai tin minte de unde am luat JMT-ul, dar cert e ca in toamna cand a murit am cautat peste tot si nu am mai gasit nicaieri pe stoc, e posibil sa nu se mai fabrice. Daca ne luam dupa link-ul de mai jos, are CCA mai mare decat stoc, 170A: https://www.romimoto-piese.ro/ro2/article/281243/

    Eu in final am vrut neaparat ceva capsulat, fara batai de cap, si am mers pe un SLA BS-Battery de la Achimoto: http://achimoto.ro/index.php?route=product/product&product_id=61275 Oi vedea cat tine, daca duce tot 4 ani ca aia veche, ma declar super multumit.

     

  3. N-am verificat niciodata curentul de repaus, dar iarna trecuta chiar am fost nesimtit, si din noiembrie pana prin martie n-am pornit-o si n-am incarcat-o deloc, bateria a stat pe motor (e drept, intr-o hala unde temperatura probabil n-a scazut sub 10 grade). In primavara a luat-o la prima cheie, si asta in conditiile in care bateria (JMT gel) nu era noua, avea deja 4 ani (a decedat de altfel pe la inceput de toamna). 

  4. La c.u.r.ă.ț.a.t cel mai simplu e cu za rapidă, dat jos, băgat în sticla / borcanul cu benzină și agitat bine... dacă e mega jegos lăsat acolo peste noapte.

    Și iese "squeaky-clean" fără bătăi de cap. Că aici nu mai are ce o-ringuri să atace benzina, ca la mobră.

  5. Eu pariez ca ala e un fel de clona de WD40. Doamne fereste sa folositi ULEI DE LANT SPECIAL CONCEPUT SI IEFTIN CARE TINE UN SEZON DIN DECATHLON

     

    E posibil colegul sa nu se refere la WD40-ul original, ala de-s stim cu totii. De ceva vreme au gama dedicata de bike, cu produse specifice, care din ce mai zice lumea pe net nu-s chiar rele:

    https://www.wd40bike.com/products/

  6. @Bogdan Branduse, ti-am admirat motorul si am furat ideea cu bucsele la parbriz. Trebuie sa ne vedem sa ma mai inspir si sa-mi spui cum de o pastrezi asa curata

     

    Probabil că are de a face cu faptul că am spălătorie disponibilă la job, plus faptul că de obicei turele de weekend implică și destul off - și implicit noroaie - și dacă aș lăsa-o nespălată mi-aș murdări hainele la naveta zilnică :)

  7. In manualul de pe DVD, pentru modelul meu (GS simplu 2006) apare in schimb valoarea de pe F650.com (0.03...0.11 mm).

    E posibil or sa fi actualizat ei valorile, ori sa difere in functie de modele (single spark vs dual spark) - manualul ala in format pdf pe care il are toata lumea e dedicat modelelor 2000-2003.

    Am facut un pdf cu toata procedura, se poate vedea aici

  8. Si ca sa raspundem totusi si la intrebare, le poti comanda ori direct la Bavaria, ori la orice comerciant de piese schimb mai rasarit.

    Codurile aferente le gasesti pe Realoem, cautand dupa ultimele 7 caractere din seria de sasiu:

    http://www.realoem.com/bmw/en/select

    LE: Daca e s-o faci dupa carte, ai nevoie de saiba pentru busonul de la baia de ulei, de saiba pentru surubul de la rezervorul de ulei, plus oringul de la filtru. Dupa cum zicea si colegul mai sus, se pot refolosi linistit mai multe schimburi, daca suruburile sunt stanse la cuplurile corecte. Ca sa stai linistit, la refolosire le poti decali in prealabil (le incingi pana incep sa straluceasca, si le lasi sa se raceasca singure - in felul asta cuprul isi recapata maleabilitatea)

×
×
  • Creează nouă...