Sari la conținut

Bogdan Brinduse

Membru
  • Număr conținut

    102
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Bogdan Brinduse

  1. Vezi discutii despre baterii cateva pagini mai in urma, incepand cu postul https://motociclism.ro/topic/20791-cine-are-bmw-650-f-gsdakar-2000-injectie/page/458/?tab=comments#comment-4506520 Pe scurt, eu am avut JMT gel, m-a tinut vreo 4 ani fara sa-mi pese prea mult de ea. Am prieten, care o are pe motor de vreo 3 ani, la fel, fara probleme. Daca o gasesti pe stoc, ia-o linistit, eu in toamna cand am vrut s-o schimb n-am gasit pe nicaieri. Baterie mai mare (fizic) nu poti pune, spatiul e la marele fix, stiu ca am studiat si eu problema. Gasisem pe undeva o varianta cu modificat airbox-ul, dar nu stiu daca merita bataia de cap.
  2. Factory Activated SLA battery (VRLA, AGM wet charged), JIS standard YB12AL-A2 (FA), 12V 12Ah CCA 150 A, Dimensions 134x80x161mm
  3. Nu mai tin minte de unde am luat JMT-ul, dar cert e ca in toamna cand a murit am cautat peste tot si nu am mai gasit nicaieri pe stoc, e posibil sa nu se mai fabrice. Daca ne luam dupa link-ul de mai jos, are CCA mai mare decat stoc, 170A: https://www.romimoto-piese.ro/ro2/article/281243/ Eu in final am vrut neaparat ceva capsulat, fara batai de cap, si am mers pe un SLA BS-Battery de la Achimoto: http://achimoto.ro/index.php?route=product/product&product_id=61275 Oi vedea cat tine, daca duce tot 4 ani ca aia veche, ma declar super multumit.
  4. N-am verificat niciodata curentul de repaus, dar iarna trecuta chiar am fost nesimtit, si din noiembrie pana prin martie n-am pornit-o si n-am incarcat-o deloc, bateria a stat pe motor (e drept, intr-o hala unde temperatura probabil n-a scazut sub 10 grade). In primavara a luat-o la prima cheie, si asta in conditiile in care bateria (JMT gel) nu era noua, avea deja 4 ani (a decedat de altfel pe la inceput de toamna).
  5. Trimis manualul celor ce și-l doreau Cine mai vrea să dea un semn pe mesagerie, link-urile de descărcare sunt valabile 7 zile.
  6. Daca nu uit, urc eu din nou DVD-ul pe undeva, cand ajung acasa. Cel mai safe e ca cine il vrea sa dea un semn pe privat.
  7. Bogdan Brinduse

    Ij (izh)

    Salut, mă întreabă o cunoștință și nu știu ce să-i răspund, ce bujii sunt necesare pentru un Jupiter 5, an fabriacație 1991?
  8. @john17, e posibil să fi strâns prea tare conurile, din ce țin eu minte, cel puțin alea de la Shimano se reglează să rămână un pic de joc "la liber", jocul dispărând în momentul în care le strângi pe cadru. Vezi poate te ajută: https://www.parktool.com/blog/repair-help/hub-overhaul-and-adjustment
  9. La c.u.r.ă.ț.a.t cel mai simplu e cu za rapidă, dat jos, băgat în sticla / borcanul cu benzină și agitat bine... dacă e mega jegos lăsat acolo peste noapte. Și iese "squeaky-clean" fără bătăi de cap. Că aici nu mai are ce o-ringuri să atace benzina, ca la mobră.
  10. E posibil colegul sa nu se refere la WD40-ul original, ala de-s stim cu totii. De ceva vreme au gama dedicata de bike, cu produse specifice, care din ce mai zice lumea pe net nu-s chiar rele: https://www.wd40bike.com/products/
  11. N-am cumpărat-o, mi-a făcut-o un amic pe modelul celui "decedat". Dar la înălțimea ta probabil ar fi devoie de 2-3 cm mai lung, sau aranjat altfel cu ceva distanțiere de care pomenea și colegul Rărvan mai sus (și eu am ceva de genul ăla). Ai să vezi de fapt "live"
  12. Liviu, ce înălțime ai? Eu la 1,80 m-am înțeles bine cu un Wunderlich, varianta înaltă (până să-l sparg). Acum am o semi-copie după el, dacă vrei să vezi cum e, dă un semn, măcar îți faci o idee de cât de înalt ar trebui să fie.
  13. Nu-i capsulat (adica nu-i cu rulmeti), e cu coroniță de bile. Le poți da jos de tot, să le ungi cum trebuie cu vaselină.
  14. Cred ca e incompleta, pare a fi ceva in genul celei de mai jos: https://www.proactiv-gmbh.com/lightbox_images/Raptor4all_DeoreXT_26Z_anthr_gruen_Gesamtansicht_IMG_9167-be.jpg LE: Si mai posibil sa se ataseze la un scaun cu rotile: https://www.proactiv-gmbh.com/lightbox_images/NJ1e_assistant_automatik_24Z-IMG_0797_900px.jpg?1527687941072
  15. Vicma E-260 http://vicma.ro/oglinda-moto-retrovizoare-stanga-dreapta-cod-260-p-74.html
  16. Nope, e cât se poate de standard M-a bătut și pe mine gândul la un moment dat s-o modific, dar mi-am dat seama că mi-i ok așa, nu am nimic să-i reproșez, nici măcar după tură de 850+ km. [ pe Șagului lucrez, că să răspund și la întrebare ]
  17. Probabil că are de a face cu faptul că am spălătorie disponibilă la job, plus faptul că de obicei turele de weekend implică și destul off - și implicit noroaie - și dacă aș lăsa-o nespălată mi-aș murdări hainele la naveta zilnică
  18. PĂi nici eu nu ziceam de sărit, că nici la mine nu sare, doar de cloncănit Scărițele de pasager sunt marfă rară, sunt primele care se duc la o dezmembrare, știu că și eu am "pândit" peste un an o bucată.
  19. Cum zice și colegul mai sus, așa face toate Se mai schimbă tonalitatea în funcție de uleiul folosit, dar de scăpat nu scapi. Pozele sunt de pe Semenic, sau confund eu locul?
  20. Mufa aia de sub șa, dacă țin eu bine minte, e pentru ceva senzor suplimentar la rezervor, pe care le îl au doar modelele făcute pentru piața din US. În rest, cum zice ZIDU'
  21. Manualul la care faceam eu referire e un DVD de 3 giga si ceva, cu toate modelele moto BMW, nu doar F650. Acu is pe coclauri, dar cand ajung acasa incerc sa-l pun pe sharing si iti dau link-ul pe privat. Valabil si pentru oricine il mai vrea, dati un mesaj privat.
  22. In manualul de pe DVD, pentru modelul meu (GS simplu 2006) apare in schimb valoarea de pe F650.com (0.03...0.11 mm). E posibil or sa fi actualizat ei valorile, ori sa difere in functie de modele (single spark vs dual spark) - manualul ala in format pdf pe care il are toata lumea e dedicat modelelor 2000-2003. Am facut un pdf cu toata procedura, se poate vedea aici
  23. Si ca sa raspundem totusi si la intrebare, le poti comanda ori direct la Bavaria, ori la orice comerciant de piese schimb mai rasarit. Codurile aferente le gasesti pe Realoem, cautand dupa ultimele 7 caractere din seria de sasiu: http://www.realoem.com/bmw/en/select LE: Daca e s-o faci dupa carte, ai nevoie de saiba pentru busonul de la baia de ulei, de saiba pentru surubul de la rezervorul de ulei, plus oringul de la filtru. Dupa cum zicea si colegul mai sus, se pot refolosi linistit mai multe schimburi, daca suruburile sunt stanse la cuplurile corecte. Ca sa stai linistit, la refolosire le poti decali in prealabil (le incingi pana incep sa straluceasca, si le lasi sa se raceasca singure - in felul asta cuprul isi recapata maleabilitatea)
  24. In Timisoara, e posibil sa se poata la Pascota, stiu ca stau bine pe partea de scule dedicate suspensiilor. Eventual da un telefon si intreaba: 0720 629 cinci sase opt - Mircea
  25. Eu la 1,80 cel mai bine m-am simțit cu parbrizul înalt de la Wunderlich - adică ăsta. Era la fix, fluxul de aer venea chiar peste cască. Acum, la 1,85 ... e posibil să nu-ți fie ok nici ăsta. Ideal cred că ar fi să găsești colegi prin jur și să testezi mai multe variante, să nu dai banii de pomană.
×
×
  • Creează nouă...