Sari la conținut

player81

Membru
  • Număr conținut

    31
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Resita, CS, RO, EU
  • Motocicleta
    Kawasaki KLR650 Tengai

player81's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Trailerul a fost mult mai reusit decat filmul!
  2. Este acelasi accident cu: /index.php?/topic/748566-accident-grav-caras-severin/ Doar motociclistul si soferul dubei erau din Timis, dar accidentul a fost in CS.
  3. Pe viitor, în contextul de mai sus, ar fi bine sa cunoști cuvintele care le folosești ... si bineînțeles sa înveți în ce cazuri se despart cuvintele prin cratima și în ce cazuri prin spațiu! Sunt 95% sigur ca acel "numai" al colegului a fost doar o greșeală de tastare, dar sunt 100% sigur ca se desparte prin spațiu și ca te-ai făcut singur de kko!
  4. Din cate am inteles eu era incepator si era primul drum mai lung ... trebuiau sa mearga in concediu pe Transemenic, Transalpina si mai departe. S-a speriat intr-o curba si a ajuns pe contrasens! Cam multe intamplari de genul asta in ultimul timp. Dumnezeu sa-i dea putere familiei!
  5. "Crucile de pe marginea drumului nu pot vorbi, dar spun o poveste. Și nimeni nu vrea să le asculte, deși apar în multe curbe periculoase... uneori și pe drum drept. Crucile aveau și ele odată mâini, picioare, prieteni, o familie... dar orgoliul de a depăși orbește a fost mai mare decât gândul la cei dragi. "Nu mi se poate întampla mie". (Northern Freja - Ganduri intr-o ureche, de pe doua roti...)" Oare cine-i va mai scrie povestea ei acum? Pacat de un suflet asa tanar, talentat in cuvinte si iubitor de calatorii! Odihneste-te in pace Northern Freja!
  6. In vara era un nene care facea ITP pt moto la garajul lui de langa sala de sport din Moroasa. Dar era trecut si pe site-ul RAR ca eu asa l-am gasit de am facut ITP-ul la motor. Acum nu mai apare pe lista statiilor autorizate de RAR. In caras mai apare doar o firma din Oravita: Nume societate: SC AUTOTRANS ROIBAN SRL (CS023) Adresă SITP: ORAVITA, Str. Brosteniului nr: 49A, CARAS-SEVERIN Si pe langa asta bineinteles ca si RAR-ul din Resita cu siguranta face ITP.
  7. Dacă postam la altă categorie decât "începători", vă înțelegeam ironiile. Altfel, sunt doar răutăți! Dar am observat că ăsta e noul trend al forumului. Am specificat că sunt inginer ca să înțelegeți că puteți să folosiți termeni tehnici. Nu ca să mă laud. Cu atât mai mult nu mă interesează despre frustrări şef-subaltern. De asemenea, am specificat că sunt începător la motociclete, deci nu aveam de unde să știu că nu ar trebui să plece demarorul când e în viteză și ambreiajul nu e acționat. La conservă merge, ca și la mobra mea (așadar înțeleg de ce sunt tăiate firele). Mulțumesc pentru lămurire, dar prea mult offtopic și miştocăreală pentru un răspuns simplu de 2 rânduri!
  8. Titlu: Ambreiaj Kawasaki KLR Topic/întrebare: de ce intră 3 fire la maneta de ambreiaj la un Kawasaki KLR? Care e nelămurirea ta?
  9. Salutare Sunt începător în ale motociclismului și motocicletelor. Nu sunt mecanic, dar sunt inginer, deci am o minimă bază tehnică, așadar îmi place sa-mi bag nasul la reparațiile "mai de suprafață" Am o problemă cu claxonul la KLR Tengai-ul (model 1990) din dotare, și tot măsurând la fire, am descoperit 3 fire care intră în ambreiaj (din care 2 sunt tăiate - nu întrerupte, ci tăiate intenționat). Întrebarea mea este: ce fac alea 3 fire? Care e rolul lor? Și de ce le-o fi tăiat unul din foștii proprietari?
  10. Salut Si eu sunt proaspat posesor de KLR doar ca e un B Tengai din 1990. Pe deasupra sunt si proaspat motociclist doar de vreo 2 saptamani posesor de categoria A. Am cautat foarte mult pe net despre celebrul doohickey, care se pare este o adevarata problema in caz ca nu e schimbat cel original. Necazul e ca in Romania si in Europa se gasesc foarte greu piese pt mobrele noastre. Cam tot ce cauti se gaseste doar prin SUA, ceea ce implica transport destul de scump si taxe vamale. Ca sa nu mai spun ca pe langa acel doohickey (care el in sine nu e foarte scump) mai trebuie si un arc, surubul de la rotor si garniturile de la capacul de motor de pe partea stanga. Toate astea costa cam 100 si un pic de dolari. Problema in plus este ca trebuie si o cheie speciala si un surub cu care se scoate surubul de la rotor parca, chei care mai costa vreo 40 de dolari. Deci cam tot setul ajunge undeva la vreo 140 si ceva de dolari (138 daca iei tot setul http://www.eaglemike.com/Complete-lever-kit-with-torsion-spring-incl-special-tools-clkwts.htm ) Deocamdata ma gandeam doar la varianta cu reajustarea doohickey-ului unde doar desfaci jumatate de tura surubul care il tine si ii dai vreo 2 ciocanele de cauciuc in motor. Sa speram ca ne strangem aici cei care avem aceste modele sa povestim ce facem bine si ce nu! Asfalt uscat, Lucian
  11. Faptul ca atunci legea permitea sa mergi cu farul stins si fara casca nu inseamna ca si restul informatiilor nu mai sunt de actualitate, mai ales pentru noi incepatorii. Ca la categoria Incepatori suntem! Tu, daca ai km de experienta, ar trebui sa ne indemni pe noi incepatorii sa invatam cat mai multe ... ca sa strangem si noi km de experienta.
  12. @Hora09 ... multumesc si eu. Te astept sa dau berea!
  13. player81

    DONATII

    Juniorii mei iti multumesc maxim pentru volan. A trebuit sa regenerez vechea unitate ca functioneaza doar pe XP dar merge super si ei se distreaza la maxim!
  14. Codul rutier permite circulatia pe liniile de tramvai DOAR pe drumurile cu maxim doua benzi de circulatie pe sens si cu a treia pe care este amplasata linia de tramvai.
×
×
  • Creează nouă...