Sari la conținut

Blackbeardbob

Membru
  • Număr conținut

    170
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2015
  • Motocicleta
    Aprilia Pegaso 650IE
  • Numar Moto
    regulamentar, dreptunghiular, din aluminiu vopsit

Vizitatori Recenți Profil

255 citiri profil

Blackbeardbob's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salutare, vezi ca e cineva pe olx care vinde cu aprox 450 lei (daca te referi la cel pentru motor Rotax) si e tot kitul (Rulment, coroana si flansa care se monteaza pe volanta, adica toate piesele care comporta uzura acolo. Nota bene, bendixul este universal pentru toate motoarele Rotax 654 si 655
  2. E de verificat... mititica are (ca si model) o sumedenie intreaga de gremlini pe partea electrica, pornind de la contactul predispus dezlipirii firelor pana la releul ala de sub sa, care e comandat de killswitch si care tine aprinderea. cand nu porneste, se verifica dupa cum urmeaza... 1 - benzineshte? (miroase a benzina nearsa pe esapament) 2 - scanteieshte? (bujia da scanteie) daca 1 si nu 2, e de verificat partea electrica, in special aprinderea daca 2 si nu 1, e de verificat alimentarea si carburatia daca si 1 si 2, e de verificat amestecul si posibil de cautat o eventuala problema prin motor...
  3. Rulmenții îi găsești de cumpărat la motodiscount, prețul e sub 100 lei, m-a fentat pe mine memoria Service de furcă găsești la Red motors, cu vreo 300 de lei... l-au mai ieftinit... pretul include manopera, simeringurile de ulei și uleiul. Roagă-te să nu mai fie și altceva de schimbat la ele că restul consumabilelor sunt scumpe rău (simeringurile de praf și cuzineții). Dacă tot îți umblă la furcă, mergi cu rulmenții în buzunar poate ți-i schimbă și pe ăia. Vorbești cu ei. Anvelopele le găsesti la anvelopemoto.eu au prețuri bune și la set (față+spate) depășești plafonul peste care oferă transport gratuit prin curier. Indicat e să îți iei și camere. Dimensiunile sunt 100/90-19 fața și 140/80-17 spatele. Pe mine m-au trimis să le montez. Aș putea să ți le montez eu, dar încă nu am stand de echilibrat și nici leviere ca lumea... dacă te grăbești, ți-l recomand pe Răzvan... are un service in complexul AXA, peste gârlă de târgul Vitan. La carburație nu știu unde să te trimit că a mea e injectată. La schimbul de fluide si filtre si o curățăre, ungere și reglare de lanț mă pot băga, dar să se mai încălzească puțin afară că îmi îngheață mâinile pe chei. În altă ordine de idei, dacă ai fb, caută-mă... mrnegulescu am la profil o barbă neagră. Avem un grup pe fb mess unde mai îndrugăm verzi si uscate mai mult sau mai putin legate de apriliile noastre pegaso. Majoritatea din grup suntem din București și împrejurimi.
  4. Daca singurele probleme sunt cele descrise... revizia de furca era parca vreo 350 la RED, anvelopele cu tot cu camere sunt undeva la 8-900 la anvelopemoto.eu la care se adauga montaj+echilibrare... rulmentul de jug de fapt sunt 2, conici, care au si niste simeringuri (mult spus... niste saibe de tabla cu o buza de cauciuc)... mai sunt si alea undeva in jur de 250 daca nu ma inseala memoria... de carburatoare nu stiu ce sa zic.. a mea e injectata tocmai ca sa nu am de lucru la carburatie... ce anume trebuie reglat la frana spate? In plus, ar trebui verificat lichidul de frana si antigelul... nu stii cand au fost schimbate (sau daca) si nu e musai sa mai fie in mintile lor. La revizia de sezon trebuie avut in vedere schimbul de ulei si filtre si verificat si intins lantul de transmisie.
  5. teoretic se poate, dar iti trebuie degete de pianist... rezervorul nu trebuie musai dat jos.. e suficient sa il deplasezi putin spre spate... dai jos saua, desfaci surubul de sub ea, dai jos si cele 6 suruburi care prind carenele fata pe rezervor si il tragi nitel spre spate. cele 6 suruburi sunt pe perechi, la imbinarea ochelarului de bord cu rezervorul si pe laterala, doua deasupra prizelor laterale de evacuare a aerului de la motor si celelalte doua sub respectivele prize. @victor_peg model 99... deci ca a ta... daca am omis eu ceva, te rog completeaza tu.
  6. Da, dar la modelul 2001 pe injecție a realizat cât de "inspirată" a fost decizia şi l-a mutat pe un suport de tablă, deasupra tobei drepte, sub carena de codiță. Ideea e că cel mai bine e să-l pui undeva unde să-l bată vântul în mers.
  7. scuze, m-am exprimat putin laconic. M-am referit la faptul ca uleiul care trece prin respectivul furtun impinge pistonul care tensioneaza lantul... daca ar fi fost un criteriu debitul, ar fi insemnat ca uleiul ar fi curs liber prin intinzator, deci nu ar mai fi avut cum sa creeze presiune inauntru. Cuprul este cat de cat maleabil si cred ca daca se poate lipi prin alamire de capetele alea, ar rezista... mai mult de atat, ambele capete sunt fixate pe corpul chiuloasei, deci nu exista miscare relativa intre ele. mergand pe ideea ca la un motor diesel rezista mult si bine conducte de aluminiu la injectoare, nu vad de ce ar crapa una de cupru aici.
  8. Nu ai pentru ce. Din punctul meu de vedere, solutia tehnica aleasa de proiectant e putin cam nefericita, acel furtun fiind aproape infasurat in jurul galeriei de evacuare. eu unul as cauta sa folosesc capetele celui vechi si sa il fac rigid, dintr-o teava de cupru lipita cumva pe ele... ma gandesc ca ar fi mai rezistent. Debitul nu e o problema.. uleiul nu prea are pe unde sa iasa din intinzator.
  9. Este o conducta de presiune care alimenteaza cu ulei presurizat intinzatorul hidraulic al lantului de distributie. Cu parere de rau, e o piesa destul de rara si scumpa... Codul de origine este AP0256530 sper sa iti fie de folos! Spor la cautari!
  10. arata bine, dar... pentru definirea (si implicit si fixarea) unui plan e nevoie de trei puncte (conform geometriei in spatiu), motiv pentru care, cu scopul de a rigidiza constructia si a reduce la minim orice eventuala flectare a suportilor, sfatul meu e sa prinzi cumva o traversa intre cei doi suporti, in spate, pe deasupra rotii. Cu cat sunt mai rigizi cu atat vor fi mai rezistenti si vor putea dubla si ca crashbar.
  11. acum am inteles despre ce vorbesti. poate fi inlocuita cu succes cu un mic matisaj cu sfoara de izolat (o gasesti pe la magazine de bricolaj la sobe si seminee - cea mai subtire posibila) si pasta de etansat esapamentul (cam 10-15lei la magazine online de piese auto gen autokarma sau epiesa... o gasesti si pe emag) ai totusi grija ca pasta aia se intareste destul de repede si se face beton... e ca un fel de ipsos crem. aceeasi garnitura mai apare de doua ori undeva sub airbox, in sectiunea centrala a mobrei, imediat dupa ce se bifurca din nou galeria de evacuare.
  12. garniturile de la esapament pot fi foarte usor confectionate din tabla de aluminiu de 1mm, sau pot fi gasite pe reper aftermarket undeva in jurul valorii de 5 lei/buc. eu zic sa le pui.
×
×
  • Creează nouă...