Sari la conținut

Stefan Angel

Membru
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Stefan Angel

  1. Am rezolvat din cablu era + maneta,era prea strans si nu dadea drumul destul(si doar in ture peste 10-12000 mii patina).Acum merge foarte bine. I-am dat a6a si am accelerat mai brutal si a urcat usor in ture .Mersii pentru ajutor tuturor.
  2. Hmm.. s ar putea sa fie din cablu,imi aduc aminte ca inainte cand apasam ambreiajul schimbarea se facea aproape de manson(ca sa iti dai seama ca punct de reper) iar acum schimba la distanta de manson(apas doar putin.Maine o sa il reglez putin.Cablul a fost cu aproape 1cm mai scurt fata de celalalt(care era "home made").Si e posibil sa tina putin .Cade varianta uzurii ambreiajului pentru ca este nou.Nu am avut timp sa fac alte verificari pentru am observat acum cand veneam acasa,era deja noapte afara erau 4 grade si am ajuns "cam stramb"acasa ca sa mai umblu la ea. Mersii inca odata tuturor si revin maine cu ce am rezolvat.
  3. Salut,speram ca nu o sa mai scriu intrebari in aceasta sectiune... Am avut motorul la curatat,sincronizat etc.Daca tot s-a umblat acolo, am schimbat si uleiul.Inainte am folosit motul 5100 15w50. Acum am bagat 10w50 Problema este ca prin a3a a4a daca accelerez mai brutal in loc sa zboare de sub mine se tureaza in gol se duce si in 15000 ture iar viteza creste dar incet. In momentul in care se tureaza in gol ca si cum ar patina ambreajul viteza creste dar se tureaza prea rau. Intrebarile ar fi: 1. Se poate sa fie problema din cauza uleiului ? pt ca acum am 10w50 in loc de 15w50 cum obisnuiam sa ii pun? 2. Daca raspunsul la problema mea nu se regaseste in intrebarea 1,se poate remedia aceasta patinare din reglajul de la cablu ? Salutare & Multumesc !
  4. Mersii pentru sfaturi,cand o sa ies liber de la serviciu o sa revin cu ce am rezolvat si care din metode.
  5. Asa am zis si eu ca nu are rost,mai bine astept. Dar vara asta am dat A2 ul iar vara urmatoare dau A ul .
  6. Am schimbat ambreiajul la un Kawasaki ninja zxr 400 si nu gasesc garnitura pentru capac in romania. Am gasit la doua firme care imi fac comanda in Japonia si dureaza doua saptamni. Intreb aici poate stiti pe undeva prin tara totusi?Daca nu o sa dau comanda unde am gasit.Mersi!!
  7. Am avut problema asemanatoare.La rece imi pornea ok de fiecare data si mergea fara problema(~120 km fara sa o opresc,a mers perfect). Dupa oprire se schimba treaba,la orice oprire a motorului trebuia sa astept 5 10 minute sa se raceasca apoi pleca.(indiferent ca au fost 10 sau 120 km,tot 10 minute asteptam). Rezolvarea care a fost?(ceva ce nu m-am asteptat) Ma gandeam la bujii -debit mare de benzina,dar nu. A fost electromotorul,la rece pornea de fiecare data,dar dupa ce se incalzea nu mai avea forta sa invarta motorul.(mergea in scurt) Motiv pentru care am ramas fara baterie de multe ori,si credeam ca ceva nu este in regula la electric.(am schimbat si doua baterii) Am vazut ca ai spus ca nu ai treaba cu mecanica.Sa ai in vedere si verificarea electromotorului(mai exact carbunii,sau cum a fost in cazul meu rotorul era ciupit tot iremediabil). Rezolvarea: -cumparat alt electromotor de la un ZX6R,desii a mea este tot de 400 ca a ta,se potriveste. Iar ca sa ajungi la electromotor faci aproape aceiasi operatiune ca la bujii: -dai jos rezervorul (daca il desfaci singur ar fi bine sa il inchizi si sa ii scoti furtunul de la pompa la rezervor ca sa ai loc mai mult). -ar trebuii sa vezi electromotorul este pe partea stanga a motorului prins cu 2 suruburi,insisti putin ca sa iasa(capatul electromotorului v a fi exact in zona unde duce lantul) Il desfaci si il duci la cineva care se pricepe daca nu ai umblat niciodata la unul,ca iti va fi greu sa pui carbunii inapoi (daca ii mai ai intregi).Nu ca asta ar fi partea cea mai grea,dar probabil nu sti cum arata un rotor ciupit si mai bine il duci la cineva. Asta am patit eu,poate te ajuta cu ceva experienta mea negativa . Sa auzim de bine si sa o pui pe picioare!
  8. Mersii pentru sfaturi,asfalt uscat si tie,acum sa vina urmatoarea vara
  9. Relantiul la mine sta intre 1500- 1700 altfel moare motorul cand e rece.
  10. Cred ca am inteles idea comuna tuturor,mai ales la capitolul experienta.O sa raman pe Honda F4i. Mersii pentru sfaturi tuturor!
  11. Exceptand aspectul unui R6,care imi place mai mult ca la oricare,cu F4 am mai mers si mi a placut cum stau pe ea. Si din ce am cautat pana in momentul de fata cam astea au fost cel mai des intalnite + accesibile ca pret.
  12. Pana in vara urmatoare,o sa strang in jur de 3000-3500 eur,fara sa o vand pe actuala,cred ca ma incadrez la ambele modele de motoare iar ca an intre 2002-2005 ma gandeam(cam asa am vazut prin anunturi) Acum o sa "reflectez" la aceasta dilema "Daca sunt un om civilizat,sau unu mai bubuit " Mersii pentru informatii!
  13. Salutare baieti si fete! Deja incep sa imi strang bani pentru urmatorul motor.Momentan am A2 ul,iar in sezonul urmator dau de A(daca intrebati de ce am dat vara asta de A2,iar vara urmatoare sa dau de A,raspunsul este ca nu am mai avut rabdare ).Asa cum spune si titlul m-am orientat la doua modele,Yamaha R6 sau Honda CBR F4/F4i,ambele 600 cmc ,arhisuficiente pentru unul ca mine cu un an de exp cu un ninja de 400.Ce pareri aveti despre ele?
  14. Oricum daca nu cumperi alt filtru de aer cum ar fi normal,macar curate l pe cel care il ai.(Cu jet de apa cu presiune si il usuci bine dupa).Iar treaba cu socul il impingi dupa 3 5 minute.(Desii eu il imping cam dupa 2 min si merge ok.Dami un mesaj cu facebook ul tau ca sa vorbim acolo mai multe,ca pe al meu l-am servisat cap coada aproape.
  15. Al meu avea in baterie 6,7 v masurat dupa cativa pasi pornea imediat,deci alta e problema filtrul de aer cum se prezinta ?ma gandeam la electromotor dar trebuia sa plece imediat impinsa in treapta 2 a chiar si dand din picioare fara s te impinga cineva.Ar putea sa fie o problema la alimentare,tu seara i ai oprit benzina ?ar fi o posibilitate sa nu tina benzina si sa o scape in motor(verifica i nivelul de ulei s nu cumva sa cresca) pentru ca de aici apar alte probleme mai grave daca benzina ajunge in ulei.Am intalint la prieteni problem asta,ei seara opresc alimentarea pt ca se inunda carburatoarele ,adica fenomenul de inecare.
  16. De unde esti ?Am avut vara asta probleme cu ea pe toate partile posibile si imposibile,dar s au rezolvat.Poate ne gasim sa ii dam de cap. Ca sa ajungi la bujii trebuie sa ii dai rezervorul jos,apoi o sa vezi filtrul de aer(carcasa lui) care are 2 suruburi ascunse cu doua capace de cauciuc in interior. Il dai si pe ala jos apoi ajungi la bujii(ai nevoie de o cheie tubulara + o prelungire de 15 cm lungime pentru ca sunt in interior,. iti fac poze daca vrei.
  17. Sunt la serviciu + un telefon cu probleme la display rezulta ceea ce am scris.si pentru mine mai enervant a fost sa incerc sa explic problema pe telefon.maine dimineata ajung si editez daca nu intelegeti nici unul care este ideea .mersi o seara placuta
  18. Salut, astazi cand am pornit jucaria,kawasaki ninja zxr400 ambreiajul nu isi revenea complet la loc ca si cum cablul era mai intins,defapt era "semi rupt".dupa care sa rupt noroc ca sa oprit motorul repede dupa rupere si eram la mine pe strada.am cumparat altul dar acum am o problema mai dificila.am montat cablu nou acelasi reglaj aceiasi marime a cablului.dar nu are nici un efect cand apesi pe ambreaj ramane apasat. Am scos uleiul am desfacut capacul si am ajuns la problema,nu stiu exact denumirile pieselor vizualizate acolo pt ca am mai schimbat dar la masina.imi dau seama cum functioneaza ideea este ca in centrul discului de ambreaj are ca un pistonas care intra si iese si cred ca acolo e problema pt ca daca trag de el ar fi trebuit ca discul de ambreaj sa se retraga sa poti schimba viteza dar ramane cuplat discul ca si cum ar fi sarit pistonasul ala din ambreaj si nu mai decupleaza cine a umblat stie despre ce vb poate aveti vreo idee sau vre un sfat .maine o sa i desfac discul. Asta sa fie problema ? Mam si grabit azi ca sunt de noapte si am plecat la serviciu.cam atat am avut timp sa constat.
  19. Maine cand vin de la serviciu o sa verific din nou ii pun alta baterie posibil sa o fi stricat pe cealalta cand am mers cu ea in scurt ? Si acum sa nu mai pastreze curent. Avea 3 saptamani bateria,ma gandesc ca daca am tot aprins si motorul baga 14.6 ar trebuii sa incarce. Am omis termocupla din discutie cand opresc si porneste ventilatorul merge cam un minut ~ depinde pana ajunge la temperatura potrivita timp in care daca ii dau cheie dabia invarte .sau poate am un consumator ceva. » Post actualizat in 15 Aug 2015 13:39 Problema a fost bateria,cand am mers in cu becul ars ulterior topit => Baterie golita era uscata complet (avea 7 v in ea)nu mai se incarca deloc,nu pastra curent.am cumparat alta si sa rezolvat + am curatat mufa la releleu care era cam incarcata si putin ingalbenita de la temperatura.acum merge bine si incarca ok la relantii 13.9 relantii + Faza lunga 14. 5000 ture + faza lunga 14.6
  20. M-ai am un topic deschis dar cu alta problema ,iar aceasta ce urmeaza sa vi-o prezint am descoperit-o astazi si consider ca titlul celeilalte posibil sa nu atraga privirea celui care trebuie din acasta cauza am facut alt topic.(Daca am procedat gresit sa ma anuntati.) Am ramas de cateva ori fara baterie. Prima data am crezut ca bateria este veche(am cumparat una noua) Am gasit becul farului topit + mufa si bateria golita de lichid(am presupus ca a facut scurt si a golit-0).Am reumplut bateria cu apa distilata si a mers. Acum am facut un drum bucuresti- Valenii de munte dus si intors noaptea cand am mers doar cu Faza lunga si supriza la o benzinarie am oprit sa imi iau un suc,iar cand sa pornesc bateria era goala ,nu invartea deloc motorul dar luminile mergeau .am inpins-o si am plecat acasa ,dar bateria tot goala. Astazi am luat bateria dupa ATV am pus-o pe motor a pornit imediat cu urmatoarele valori: 13,6 la Relanti 12,6 Relanti + Toate luminile (frana Faza lunga semnal) dar era in scadere ajunsese la 12,4 si tot mai scadea si am oprit ca sa nu o golesc si pe aia. 14,6 la 5000 rpm + Toate luminile Si ce diferenta am vazut ca atunci cand i am luat o borna motorul sa balbait putin si sa oprit(stiu ca asta e semn ca nu baga bine curent)Am incercat asta si la ATV si mergea fara probleme . Astept pareri !
  21. Nu am avut de ales,pentru ca azi am urmeaza sa dau comanda de filtru .O sa ajunga miercuri sau joi zi in care o sa merg si la un mecanic sa verifice carburatoarele.Multumesc pentru informatii revin dupa cu ce am facut. O zi buna tuturor. » Post actualizat in 15 Aug 2015 13:28 Salutare tuturor. REZOLVAREA PROBLEMEI MELE A FOST ACEASTA: Am plecat la un mecanic care mi l-au recomandat cei mai multi dintre cei care i am intrebat,pana la el sa incalzit motorul si normal ca nu a mai plecat . Am incercat o cheie sa ii dau binenteles ca nu a pornit si mi a zis din start ca nu ii place cum invarte motorul. Am scos ELECTROMOTORUL si bineinteles toate lamele de la rotor erau ciupite...,si la cald nu mai invarte destul cat sa porneasca motorul. Am schimbat electromotorul si acum pleaca perfect . Cam asta a fost toata problema. Cost 200 lei alt electromotor (sh) Am scapat ieftin.Asfalt uscat !
  22. Salut,dupa un drum mai lung am ajuns acasa,problema fiind aceiasi,iar dupa ce am oprit motorul imediat i am scos filtrul de aer si i am dat cheie dar nu a pornit,tot s a inecat,urmeaza in zilele urmatoare sa merg la " medic" sa imi verifice nivelul de benzina,si o sincronizare a carburatoarelor.revin cu info peste cateva zile cand ies liber de la serviciu sa va spun ce am rezolvat.Asfalt uscat!
  23. Momentan nu am de unde sa cumpar filtru dar nu vrea nici cu acceleratie se ineaca imediat.dar dupa 10 minute a plecat fara probleme o sa fac un test pe loc fara filtru sa vad daca porneste imediat cum ajung acasaacasa ca acum sunt plecat la plimbare cu ea.va anunt cand rezolv ceva .asfalt uscat!
  24. Bateria este noua, dar filtrul de aer este foarte murdar o sa il schimb poate problema e mai simpla decat mi am imaginat. Revin cu mesaj daca am rezolvat in acest mod multumesc pentru raspunsuri. Asfalt uscat!
  25. Salutare,problema mea ar suna cam asa: Am un kawasaki zx4R,an 94 cumparat recent,sunt incepator am permisul de doua saptamani si fiind primul motor nu cunosc exact sintomele unuia pe carburatie. Daca ma duc si il pornesc la orice ora porneste fara probleme,chiar daca il opresc porneste din nou daca nu il turez.Aici este problema.Daca il turez si il opresc dupa trebuie sa astept aproximativ zece minute ca sa porneasca din nou pentru ca presupun eu ca se ineaca. Mergand tot pe o presupunere de a mea,pentru ca am mers si 200 km fara oprire iar motorul merge ok accelereaza bine nu se balbaie,nu intrerupe,nu are nici intarziere la acceleratie ,dar daca il opresc aceiasi poveste.Am oprit la benzinarie prin Sinaia iar eu am plecat din Ploiesti,nici o problema pana cand l-am oprit.Nu a mai plecat ,mirosea a benzina (probabil inecat) iar dupa 9 minute (cronometrat pe ceas) a plecat perfect. Intrebarile ar fi urmatoarele: 1.Sa fie oare nivelul mare de benzina care sa ude bujiile?(iar timpul ala de ~10 min sa reprezinte uscarea lor de la caldura degajata de motor) 2.Sau din cauza ca fostul proprietar a mers cu o toba sport goala ?(am inteles ca ar putea dauna supapelor iar compresia sa fie defectuasa din cauza ca motorul se incalzeste si implicit sa nu porneasca la cald ?).sper sa nu fie asta ,ma gandesc ca in 10 min nu prea se raceste prea mult fata de cand motorul este pornit. Tin sa precizez ca de fiecare data porneste dupa 8,9 minute de asteptare de la oprire,si porneste foarte bine indiferent de distanta parcursa. Astept pareri daca ati mai patit asa ceva sau auzit de la alti prieteni. Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...