Sari la conținut

tepi

Membru
  • Număr conținut

    43
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de tepi

  1. Aveam si eu rateuri, mai dese la rece. Am curatat/reglat, carburator respectiv supape, am schimbat toata aprinderea si tot asa facea. Problema era de la butonul ON/OFF, intrase praf acolo. Am curatat si merge brici acum.
  2. 1992, mufa e din plastic alb. » Post actualizat in 08 Aug 2014 10:37 Am pus poza la avatar » Post actualizat in 08 Aug 2014 10:42
  3. Salutare, cine ma poate ajuta cu un CDI de Domi, pentru o diagnosticare, in Bucuresti? Am schimbat deja 2 originale, acum am unul de la Ignitech, din Cehia. Mi se intrerupe scanteia din cand in cand. Butonul si firele de on-off arata bine, am schimbat bujia, pipa, fisa si bobina, am curatat contactele. Nu stiu ce sa mai fac... Daca scot bujia si dau la automat, face scanteie atunci cand apas pe buton si cand iau degetul de pe el. In rest invarte, dar nu da scanteie. Motorul porneste numai daca apas scurt pe buton. La relanti merge, mai scapa o scanteie, scade brusc turatia, isi revine, iar merge. La ture mari se simte ca mai rateaza cate o scanteie, dar nu e asa dramatic. » Post actualizat in 08 Aug 2014 09:56 Am schimbat si acumulatorul.
  4. La intrare se primesc si euro, la paritate de 1 euro pt. 2 leva. Puteti scoate leva de la orice bancomat din Bulgaria, cu orice card. Cei care nu au nici card, nici valuta, pot cumpara €/$ de la noi si ii pot schimba in leva la casele de schimb de pe-acolo. In Ruse sunt case de schimb de la care puteti cumpara leva direct cu lei. Nu se percepe taxa pentru trecerea Podului Prieteniei cu motocicleta si nu va intarzie prea mult faptul ca este in reparatii, pentru ca va puteti baga in fata coloanei de autoturisme si TIR-uri.
  5. Ai vreo spita rupta? ia-le la mana si vezi daca joaca in nipluri. De obicei se reteaza la baza filetului.
  6. Multumesc pentru sfaturi. Grabiti-va la Dominatoriada, ca oferta e limitata.
  7. Epuratorul influenteaza in vreun fel consumul de carburant?
  8. Motorul e luat din Germania. Cu toate astea, am gasit instalatia in manualul de service, la Sectiunea 4 - sistemul de alimentare. Cica e numai pentru modelul de California, ceea ce nu are sens. Asta e din '92, iar in Cali s-au vandut doar 88 si 89. Tot nu inteleg la ce foloseste, baga aer curat din airbox in evacuare sa pacaleasca testul de noxe? Intrebarea importanta e: Oare merge carburatorul pe care il am fara vacuum de la instalatia asta?
  9. Am pus o poza pe pagina precedenta. Adica nu e vacuum, ia gaze din carter si le readuce in admisie? Mesaj completat Daca pun un dop pur si simplu la carburator si nu mai montez dracia aia, mai functioneaza?
  10. Valva cu pricina se gaseste sub carcasa de plastic gri dintre cutia de scule si reductorul de la electromotor. Se vede furtunul care merge spre carburator.
  11. Scuze, intrebarea era pentru dorinmihail. Poate nu m-am exprimat clar. Problema mea e ca din carterul de RD02 iese o teava care merge la un furtun, conectat la o supapa, legata mai departe de carburator. Motorul de RD08 pe care vreau sa-l montez nu are teava din aceea si nici suport pentru supapa respectiva. Eu am flansa, carburatorul si airbox-ul de RD02 dar nu imi dau seama unde sa bag furtunul de vacuum in motorul de RD08. Presupun ca fara vacuum nu o sa functioneze corect carburatorul.
  12. Nu seamana cu ce vazui eu. De unde ai luat flansa? Mesaj completat Pai unde este pompa de vacuum la motorul de pe RD08? La cel de RD02 e o rampa in fata si o supapa in lateral-stanga.
  13. Fratilor, de unde ma sfatuiti sa achizitionez o flansa de carburator din aceea lunga, pentru RD02? Pe oemmotorparts, la acelasi model apar 2 flanse, cu coduri si preturi diferite si precizarea 'Discontinu' ce-o mai fi si asta? Vazusem mai demult niste poze cu niste flanse mesterite din aluminiu. Are cineva? Switch, am incercat sa pun motor de pe RD08 pe RD02, se potriveste perfect, dar nu are iesire pentru vacuumul de la carburator. La RD08 e pe cadere libera carburatorul?
  14. Multumesc mult pentru informatii. Stii cumva si ce acte mai sunt necesare pentru schimbare motor? Am auzit ca s-a mai relaxat procedura dar nu gasesc detalii pe pagina RAR.
  15. Salut, aveti idee daca motorul de RD08 se potriveste pe cadrul de RD02 si daca se pupa cu flansa de la carburator si furtunele de ulei, mufa de la senzorul de punct mort, alimentarea si celelalte socoteli? Piesele interne sunt la fel (axa came, culbutori, supape, chiulasa)?
  16. stulewa are dreptate pe undeva, cei cu experienta pe offroad se descurca mai bine si pe sosea, insa aici e vorba de o actiune al carui singur scop e delapidarea, care degradeaza asfaltul, creste incidenta accidentelor rutiere si reprezinta un risc pentru sanatatea populatiei. Totusi, intr-un stat civilizat n-ar trebui sa invatam toti cascadorii de motocros ca sa putem merge in siguranta pe strada, cum n-ar trebui nici sa fim campioni la box thailandez ca sa ne ferim de hoti, si nici medici ca sa ne tratam corect, ca de-aia platim taxe si impozite, ca sa aiba altii grija de noi. E placut sa ne laudam cu ispravile noastre, dar hai sa nu exageram. Altfel nu s-ar mai fi inventat soselele, ar fi mers toata lumea pe off si gata. Si nu se compara apa de ploaie de pe circuit cu apa cu alge de pe strazile noastre prafuite; Se compara mai mult cu uleiul pe carosabil. Nu mai faceti disjunctie intre strada si circuit. Strada este un circuit, cu alt regim de viteza, insa in rest cu aceleasi reguli de bun simt - daca apar obstacole, gropi, pete de ulei sau conditii nefavorabile, administratorii drumurilor sunt obligati sa opreasca circulatia, asa cum si organizatorii opresc cursa. Ca la noi idiotii se fac ca nu vad e altceva, dar asta nu inseamna ca trebuie blamate victimele. E absurd asa ceva. Ori nu platim taxe si mergem care cum poate ori platim si avem pretentii. Am doua rugaminti: Pe cei care spun ca e OK sa inhalam vapori din apa in care scaldatul este interzis, fiind pericol de imbolnavire, ii rog sa nu ne destainuie prin ce mecanisme cuantice i-au ajutat dusurile aurii, curele cu apa clocita si urinoterapia sa ajunga la acest grad de iluminare spirituala transcedentala intregrabila in absolut. Nu vrem sa stim. Pe cei care pretind ca stropeala ajuta asfaltul incins il rog sa isi toarne apa rece pe blocul motorului aflat in functiune de 3 ori pe zi, sa vada cu ochii lor ce efecte benefice are racirea brusca. Daca mai au dinti in gura ar putea sa alterneze ingestia de ceai fierbinte cu consumul de inghetata pentru a studia acelasi fenomen miraculos. PS Sudez chiulase, vand Corega la litru, oraganizez cursuri de supravietuire in oras si mers pe gheata cu rotile sparte si ochii scosi.
  17. Comunitatea noastra este divizata in doua categorii distincte relativ la problema cisternelor care uda asfaltul, in functie de obiceiurile din propriile gospodarii, cultura medicala si trasaturile de caracter. Astfel: 1. adversarii - spala frecvent pe jos, prin casa, cu solutii ce contin detergenti si substante antiseptice. Apoi sterg bine pana se usuca. Cei initiati efectueaza ulterior teste calitative si cantitative pentru determinarea microorganismelor desemnate ca indicatori sanitari, conform normelor de igiena europene in vigoare. Se asteapta sa se procedeze si pe strada in mod similar si sunt oripilati de practicile curente ale municipalitatii. In prezenta cisternelor bombanesc indignati, apoi isi vad de drum, deprimati si dezamagiti, simtindu-se neputinciosi. Uneori manifesta verbal oaresice porniri extremiste, care defuleaza rarisim si inofensiv. Ori stiu sa se abtina, ori nu sunt capabili sa se exteriorizeze vehement. Au frecvent cosmaruri in care viseaza ca se molipsesc de pe strada cu coliforme, pseudomonasi, proteusi, leuconostoci, salmonele, shigele, micobacterii, antrax, vibrioni si yersinii, virusi, protozoare, alge sau fungi patogeni. Se pregatesc sa emigreze in occident, unde spera sa doarma linistiti sau au facut deja acest pas cu succes. Voteaza in zadar. 2. suporterii - fac curatenie acasa numai de paste, o data la cativa ani; utilizeaza metoda 'cisterna' - aceasta operatiune se limiteaza la scoaterea materiei mixte din closetul vesnic nepurjat, cu care uda pe jos si lasa sa balteasca pana se evapora lichidele, iar reziduul uscat formeaza o crusta relativ uniforma si pufoasa, cu tente limitate la negru inchis-'melena', ocru-'diaree' sau rosu-'burgunde' (cand au rectoragii, ceea ce se intampla destul de frecvent). Isi orneaza zilnic dusumelele cu medalioane de scuipat, coji de seminte, chistoace si ciunga bogate in bacili Koch si acopera manual mobilierul cu un strat diafan de coliforme impanate cu HAV si spori de Giardia. Pe strada, urmeaza aceleasi practici artistice. Daca ar fi culti si ar avea simtul umorului ar pretinde ca vor sa ii vaccineze pe cei din categoria 1, ca sa nu mai viseze urat, insa se incapataneaza sa nu recunoasca decat existenta Clostridium tetani in sol si asta doar cand se simt incoltiti. In fata cisternelor cu dejectii din Dambovita sunt cuprinsi de nostalgia sarbatorilor; cand recunosc miasmele festive ochii li se umezesc usor si devin putin mai buni. Revin relativ repede la comportamentul lor agresiv, un melanj intre pornirile maidanezilor si apucaturile primatelor. Asteapta sa le expire interdictiile pentru a reveni in occident, 'la produs'. Voteaza mereu aiurea. Cu toate aceste diferente, in ansamblu, comunitatea pastreaza totusi un caracter unitar, datorita trasaturilor comune fundamentale - sunt pasionati de motociclete, au o afinitate pentru traiul in tarile civilizate si se duc la vot.
  18. Pai daca asa stau treburile, regret sincer ca am intervenit la subiect. Continuati divagatia despre aparate de emisie-receptie, va rog. Desi neoficiala, e foarte amuzanta.
  19. mai interesant e ce raspunde instanta de judecata
  20. Am citit, problema nu s-a mai pus exact asa si am cerut parerea politistului.
  21. Daca am inteles bine, vehiculul in urma utilizarii caruia rezulta vatamarea grava sau decesul unei persoane trebuie retinut de politie (pag 5, post 45 din prezentul topic). Daca eu ma vars de prost pe drum sau acrosez/sunt acrosat de alt participant la trafic si ma ia salvarea se cheama ca am fost implicat intr-un accident din care a rezultat cel putin o vatamare corporala - a mea. Politia nu are de unde sa stie cat de grava e starea mea sau daca voi deceda in urma accidentului pana nu sunt externat, asa ca cel putin pana in momentul ala ar cam trebui sa retina vehiculul meu. Si nici nu stie cine e vinovat de accident pana la terminarea cercetarilor. Iar eu, chiar daca scap bine, sanatos ar trebui sa ii dau in judecata daca nu retin vehiculul pana se afla toate detaliile despre accident, asa cum si ei obisnuiesc sa faca dosar penal pentru propria vatamare corporala (ca ala se termina cu NUP e alta poveste, dar ideea e cam aceeasi - se respecta strict niste proceduri). In concluzie, recomand patitului sa studieze problema recuperarii prejudiciilor in instanta, de la politie, din motivele expuse mai sus. D-le. politist, ce parere aveti despre acest aspect?
  22. Salut, are cineva manualul utilizatorului pentru acest model? Al meu s-a pierdut. Manual de service am gasit pe net, dar mi-ar fi mai util cel de utilizator. Am gasit de cumparat online din state dar costa 20$ carticica si 170$ transportul. Exagerat! Daca aveti un scan v-as fi recunoscator. Daca sunteti din Bucuresti va propun o intalnire la un Xerox. Multumesc anticipat
  23. tepi

    Conservarul

    "Conservarule" ... asa cum te-ai numit ... imi pare bine ca ai postat ... asa ti-ai dat si tu seama ca nu suntem absurzi ... sa nu-mi spui ca nu ai in sange motociclismul ca nu te cred ...si eu sunt si motorist si conservar ,si recunosc ca sunt si motociclisti teribilisti ....nu tin pe nimeni in brate ! drept dovada ,multi dintre noi mor si din vina lor ...dar in schimb ei nu omoara pe nimeni(poate mai sunt si exceptii dar nu asa multe ca in cazul opus) ... mie mi s-au intamplat o gramada de faze schock gen...la semafor intre masini sa incerce un rahat bolnav de la tara sa se dea cu mine cu o dacia 1300 si sa-i sara masina in stanga si-n dreapta mai mai sa ma atinga ...sau sa merg in trafic si sa se dea inspre mine intentionat(caz in care i-am spart geamul - nu stiu cum s-a spart de la un pumn - si am tras pe dreapta dupa care i-am dat si 2 bucati cu carboanele fix in pometi ... nu ma injura ca era Prahovean ) ... asta nu o sa mai faca asa ceva niciodata ,poate o sa aibe acelasi caracter ca si tine (o sa se dea cativa cm la o parte sa pot sa trec si nu o sa mai deschida usa fara sa se asigure) ... recunosc ,nu imi sta in caracter sa fac asa ceva dar cand simti masina ca mai are un pic sa te atinga pe picior iti iesi din fire ... Pentru soferii care se asigura la moto am tot respectul,jos palaria.... P.S. - Ia-ti motor
  24. tepi

    A Mai Murit Un Motociclist

    o sa va tin la curent daca nu uit sa reactualizez post-ul ... cel care a avut accident pe poligrafiei ...o sa trec data si locul inmormantarii
×
×
  • Creează nouă...