Sari la conținut

vladinsky

Membru
  • Număr conținut

    12
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de vladinsky

  1. Salutare! De ieri sunt si eu posesor de honda crf 250X, cu kit athena de 300, lasandu-i fratelui mai mic Honda XR 250R-ul. Diferenta este WOW!!! Cuplu si putere exact pe gustul meu, dupa o duminica plina. M-am dat si cu CRF 250R, dar mi s-a parut mai "vibranta" in mers. Sa nu mai vorbesc de 450R-ul unui prieten, care se ridica pe o roata indiferente de treapta de viteza in care esti...prea puternic pentru iesirea de duminica, un soft enduro Vreau sa ma ajutati cu un manual de reparatii pentru noua jucarie, deoarece cele doua linkuri puse in topic nu mai merg. Multumesc anticipat!
  2. Salutare! Am nevoie de volanta de la magnetou pentru o aprilia af1 futura, motor rotax 123, din '91 si releul de incarcare. Ma poate ajuta cineva? Multumesc!
  3. Nu trb neaparat sa stii modelul exact. Daca vrei kit de lant, numeri dintii de la pinion si foaie, dupa care numeri zalele. Pe XR250R din 1993, al meu, original s-a pus pinion de 13, foaie de 48 si lant cu 108 zale.
  4. S-a rezolvat! Ma bucur ca sunteti atenti! Tot respectul
  5. Salut, Am revenit cu pozele dupa revizie: S-au investit in mobra 610 lei (kit lant DID 13+48, placute frana fata/spate TRW Lucas sinterizate). Cablul de ambreiaj l-am facut eu, dintr-un cablu la fel de gros. Senzatia...wow, e alta mobra acum!
  6. Salutare. Foarte faina mobra. Sa o stapanesti sanatos. Daca imi aduc bine aminte, vazand la un prieten care are un XR400 din 96, jocul la supele de admisie ar trebui sa fie 0,10 +-0.02mm si la cele de evacuare 0,12 +-0.02mm. In ceea ce priveste uleiul, cred ca un 10W40 ar fi ok. Eu la XR-ul meu de 250, in manual scrie 10W40 si 20w50. Am mers pe 10W40, de la castrol. O sa revin si eu cu poze, dupa o revizie cam "scumpa".
  7. Salutare, Voi ce placute folositi pentru mobra? Eu o folosesc doar duminica, in toate mediile: praf, umezeala, noroi, drum uscat, etc Vreau ceva care sa nu scartaie si sa aiba durabilitate mare. Am o frana de motor de invidiat Iar pentru pinioane si lant, care ma lasa in curand, ce ma sfatuiti sa cumpar? Am combinatia 13 cu 50 si mi-as dori sa o pastrez.
  8. Salut, Eu zic ca nu are rost sa te complici. Unii viseaza dupa pornire la buton si tu vrei la pedala... Revenind la mobra mea, XR250R din 93, vreau sa va impartasesc solutia pentru consumul exagerat de ulei. Dupa ce mi-am montat semeringuri la supape cu arc, rosii (150 lei toate 4), tot nu am scapat de consumul de ulei. Am ajuns la concluzia ca trebuie alt kit de piston, desi luasem segmentii noi, OEM de 73.5mm (200lei). Am optat astfel pentru kit piston Wiseco, de 74mm. Kitul a venit din America si am platit pe el + taxa vamala 572lei. Dupa montare, mobra a mai scos fum, banuiesc ca de la uleiul ramas pe toba si a mai consumat aprox. 200ml de ulei la o iesire. Cand am ajuns acas dupa aprox. 50km merg pe munte, fara forja, mobra nu a mai scos fum deloc. Am completat cu ulei la nivel si nu mai consuma. Nici fum nu mai scoate, normal... Ma declar multumit chiar daca "meseriasul" unde am dus cilindrul la rectificat mi-a luat cam mult...deoarece mi-a ramas fanta la segmenti mare, Spun mare, deoarece e la limita de schimbare, daca ma iau dupa manual
  9. Multumesc pentru sfaturi baieti! Am sa comand OEM. Totusi, ce zicea Andrei cu punerea gresita a semeringurilor eu nu am vazut nicio diferenta intre cele 4 semeringuri pe care le-am dat jos de pe mobra si care erau OEM. Toate 4 arata la fel, nu difera cu absolut nimic. M-am uitat pe makinaparts.com pentru mobra mea si exista doar un singur semering care se poate cumpara, nu scrie ca e de admisie sau evacuare, avand codul 12208-413-003. » Post actualizat in 11 Feb 2017 06:36 Aseara am desfacut la XR chiuloasa si am constatat ca tija supapelor are diametrul de 5,5, nu 4,97 cat scrie in manual. Supapele de la evacuare au putin joc in ghiduri, iar cele de admisie foarte foarte putin, abia sesizabil. Daca introduc supapa de admisie in ghid de evacuare, are foarte putin joc. Sa fie oare tocite supapele de evacuare sau e normal sa aiba mai mult joc, pt dilatare? Va intreb, gasesc totuși semeringuri cu interiorul de 5,5 cu arc deasupra?
  10. Andrei, te salut si iti multumesc pentru raspuns! Ce probabilitate exista ca din 4 bucati semeringuri sa le pun corect?? Astazi m-am documentat mai bine si am observat ca semeringurile difera cele de la admisie cu cele de la evacuare. Am vederea buna, dar detaliile acestea nu le-am observat cand le-am montat, pe langa faptul ca am crezut ca toate 4 sunt la fel... Cilindrul l-am masurat cu un subler, este ok, e oglinda. Pistonul la fel a fost masurat si este in parametrii. Segmenti am luat mai mari cu 0,5 si i-am facut cu pila la cotele din manual. Luasem initial STD OEM si cand am masurat fanta, intra lera de 0.33. La cei originali de pe mobra, intra lera de 0.5, iar cea de 0.63 nu intra. I-am inapoiat pe cei STD si am luat cu 0.5 mai mari (tot OEM), urmand apoi pila pana la cotele prescrise. Vineri o desfac sa vad ce e pe acolo, desi o sa iau si semeringuri noi. Ce semeringuri imi recomandati ? As lua tot originale dar sunt 150lei si trebuie sa astept 3 saptamani... Plus de asta, nici cele oem nu au arc deasupra. Eu as vrea totusi cu arc
  11. Seara buna, Va deranjez din nou cu o problema pe care o am la XR. Dupa ce i-am pus segmenti noi, OEM, motorul tot consuma ulei exagerat. Zic exagerat deoarece il scoate pe toba. Am desfacut galeria de evacuare si am dat la pedala asa. Cand coboara supapele de evacuare (pe cele de pe admisie nu le-am verificat), am observat ca sunt cu ulei, asta denota ca semeringurile de la supape sunt duse? Nici un an nu este de cand le-am schimbat. Am pus Athena, verzi, cu inel de sustinere doar in partea de jos. Cele originale de pe motor erau la fel, doar ca maro. Ce alte semeringuri se potrivesc cu ARC deasupra, pentru o etansare mai buna? Grosimea tijelor supapelor de admisie este de 4.97-4.99mm si 4.95-4.97 pentru evacuare conform manualului de reparatii pentru honda XR 250R. Va multumesc anticipat!
  12. Va salut domnilor, Sunt nou pe acest forum si doresc sa imi prezint si eu mobra mea: XR 250R din 1993, cumparata de aprox. 1 an, nu prea umblata (cauciucurile sunt din 98-fata, respectiv 99-spate), virgina la motor pana cand m-am decis sa ii schimb segmentii deoarece consuma mult ulei, fum nu mai zic...Suruburi neumblate, pistonul original, segmentii la fel, am decis sa iau tot OEM chiar daca pretul de achizitie este piperat. Ce ziceti, am facut o alegere buna cu motul 15W50?
×
×
  • Creează nouă...