Sari la conținut

pierrotlefou

Super Membru
  • Număr conținut

    1.374
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de pierrotlefou

  1. Acum 5 ore, Johny80 a spus:

    Toți care aduc moto in tara merg legați la ochi nu se uita nici la motor nici la acte numa le încarca..  bineînțeles în afara de Mafalda .

    Nu știu cu ce v-am deranjat postul meu de mă tot înțepați, dacă e greșit cu ceva acest post  rog admini să-l șteargă. Iar dvs am rugămintea  sa vă vedeți de drum și analiza in alta parte daca nu sunteți în categoria căruia i se adresează subiectul acestui post. încărcăm forumul și acest post cu discuții inutile că nu le vad rostul .Vb aia mi-au intrat chilotii-n ......

    Stimabile, nu m-a deranjat. M-a amuzat.

    După cum spunea un alt "meseriaș" (expert în vândut găuri la covrig): "Hai, hai". După gustul meu aș mai adăuga ceva, dar mă abțin.

    Succesuri!

  2. Acum 1 oră, Johny80 a spus:

    De ce este vagă? Mă gândesc că sunt colegi de forum care se ocupa cu transportul ,intermedierea vânzării  motoarelor din afara țării.....

    Nu am timpul necesar să merg in Franța pentru asta plătesc.... transportul verificarea,etc

    Daca din aceasta intrebare "Aduce cineva Piaggio mp3 din Franța ?" tu crezi ca cineva va trage concluzia ca nevoia ta este nu doar de a aduce un triciclu in tara, ci si de a identifica, verifica, testa (atat agregatul, cat si actele), inseamna ca o astepti pe Mafalda.

    Succesuri maxime!

  3. Acum 5 ore, danielll243 a spus:

    Cand tin mainile pe ghidon nu simt nimic, doar cand le iau incepe sa intre in voblaj

    Pai asta este important. Tii mainile pe ghidon si gata.
    Nu-ti strica insa sa faci toate verificarile propuse pe acest topic, ca sa te asiguri ca nu ai alte probleme. Mai ales daca motocicleta a fost "tunata".
    Si dupa cum bine spunea un prieten (referindu-se la masini): cand auzi diverse zgomote ai doua optiuni - fie ai ureche muzicala si atunci portofelul trebuie sa fie bine garnisit, fie te faci ca nu le mai auzi.
    La motocicleta e si mai adevarat, pentru ca mersul pe 2 roti e o pasiune a naibii de scumpa.
    Asfalt uscat!
     

  4. Acum 12 ore, danielll243 a spus:

    Da mi-am luat, ce relevanta are?

    Pentru ca ai facut o tevatura avand in vedere ca esti inca minor. Iar acum, vii cu istorii de voblaj care apar cand nu mai tii mainile pe ghidon. Fapt ce-mi ridica semne de intrebare vis-à-vis de viitorul tau in motociclism.

    Ca sa inchei intr-o nota pozitiva: cand tii mainile pe ghidon, nu simti voblajul? Ca ma indoiesc ca ridicarea mainilor de pe ghidon este factorul declansator.

  5. Acum 3 ore, danielll243 a spus:

    Salut forum, am un CBR 125R 2015, si am o problema cu el, daca ii las ghidonul liber in mers la 50kmh+, imi intra in voblaj. De la ce credeti ca ar putea fi?

    Gata, ai cumpărat motocicleta SH pe numele tău? 

    Și deja voblează?

     

    Trecând peste asta. Întrebarea este: dacă ții mâinile pe ghidon mai voblează?

  6. Acum 3 ore, robyroxy a spus:

    Bună seara,tocmai am cumpărat un scuter yamaha mbk de 50 ,am făcut contract de vânzare cumpărare, iar scuterul nu are carte rar ,este adus din Germania, am doar cartea de Germania și contractul de vânzare cumpărare, eu locuiesc în București nu îl pot înscrie în București deoarece ma trimis la rar pt a scoate carte și costa 500 lei .întrebarea mea este dacă îl pot înregistra la o alta primărie  dacă eu am buletin de  București??

    Pai 500 RON "te face pa tine"?
    A propos, cat te-a costat mopedul (cu cumparat si adus in Rrrromanica)?

  7. Acum 3 ore, Zeeek912 a spus:

    Daca motocicleta vine limitata din afara, cei de la rar nu trec “Limitata la 35 kw din X kw”, ei vor trece cei 35 kw la puterea initiala. Eu sunt curios daca mai apoi in trafic se poate demonstra faptul ca ea nu are 35 kw din fabrica.

    Pai nu are cum sa vina.

    Exista o legislatie europeana care specifica ce intra in categoria limitata A2. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A52023PC0127&qid=1713973806438
    Ce nu vrei sa intelegi este ca limitarea la 35 kW nu se poate face decat la motociclete care nu depasesc 70kW. De pilda, exista un model de Kawasaki Z900 care are standard 90kW, dar care se construieste si cu 70kW tocmai pentru a fi limitata legal la A2.
    Daca cele 2 motociclete mentionate sunt din start peste (nu doar ca putere initiala, dar si ca raport kW/kg, si Kawa aia are 86kW si deja 0,49 kW/kg), cine ti-o aduce iti va da niste acte false.
    Iar cei de la RAR se vor uita rapid in baza de date la caracteristicile initiale si te-ai scos.
    Daca tu vrei s-o tii cu Batman, distractie placuta.

  8. Pai nu poti s-o treci de RAR, pentru ca avand mai mult de 70kW din fabrica, nu se inscrie in categoria A2, limitabila la 35kW.
    Cei de la CTT nu au cum sa-si dea seama de limitare, de-aia ai nevoie de talon.
    Talon pe care nu vei putea sa-l obtii pentru A2 avand in vedere puterea initiala.

  9. Acum 7 ore, Draco76 a spus:

    Sincer nu ma atrage ideea de scuter, as vrea un moto destul de mic pentru inceput...

    Nu stii ce pierzi. Pentru oras, scuterul nu are rival. Si chiar si pentru distante decente in afara, mai ales daca esti pe maxi-scuter. Dupa 14 ani de scuter (pornind de la moped pana la maxi-scuter), nu as folosi altceva intr-o aglomeratie (si haos) ca-n Bucuresti.

    Motocicleta in Bucuresti va fi o chestie complicata. Asa cum s-a spus, cel mai bine este sa incerci mai multe si apoi vezi tu. Cea propusa de @Kristian K este totusi o solutie foarte decenta: lejera, maniabila, fiabila, simpatica si nu-si pierde valoarea.

    Am impresia ca nu s-a mentionat, sa nu uiti ca ai optiuni: naked, sportiva, chopper, touring, enduro. Si fiecare vine cu avantaje si, la fel de important, dezavantaje. Pe mine m-a interesat o motocicleta pe care sa am o pozitie comoda (atat pentru coloana, cat si pentru pozitia picioarelor pe scarite), sa pot sa pun jos ambele picioare cu talpile lipite de asfalt (sa reglabila pe inaltime si/sau kit de modificare a inaltimei suspensiei), confortabila (am ajuns sa fac ture de +400km pe zi), practica (am top case si side case-uri, dar pe ultimele le iau doar pentru turele de cateva zile, nu ca baietii care merg la cafea pe corso cu ghe-ies-uri si valizele metalice asortate), fiabila si cu cuplu cat mare la turatie cat mai joasa. 
    Eu am luat permisul de categoria A acum 8 ani si dupa 1 an cu un motor de 650 cmc, am trecut la 1250 cmc.

    Cat despre echipamente, ai primit suficiente sfaturi de bun simt. Si eu port ochelari si nu am nicio problema cu nicio casca din cele pe care le folosesc: nici flip (Shoei), nici integrala (HJC RPHA). La inceputuri am avut si Jet (open), dar nu recomand din lipsa protectiei (era totusi acceptabila pe moped). Si la inceput, poti sa iei linisit echipament SH (geaca, pantaloni, poate chiar si ghete), dar neaparat nou pentru casca si manusi.

    Si ultimul lucru extrem de important: mersul pe 2 roti este o pasiune costisitoare! E bine sa ai bugetul aferent, mai ales daca nu te pricepi la mecanica (macar la chestiile de baza: schimb ulei, filtre etc.). Iar pentru echipament, acolo este critic. Si sa fie de calitate, si sa fie complet. Este plin bombardierii care se cred zmei pe motoare destul de puternice si in afara de casca, isi etaleaza echipamentul standard: Vans, tricou, pantaloni scurti, mainile goale pe ghidon. Plus motoare intr-o stare jalnica, inclusiv pneurile terminate sau imbatranite (recunosc, mi s-a intamplat si mie sa am DOT-uri trecute de 4 ani).

    Incepe scoala, vezi ce-ti place si ce nu, si apoi mai vezi. Asfalt uscat.

    P.S. Daca ai nevoie de echipament, am cateva articole de vanzare (geaca, jacheta, pantaloni), ti se potrivesc sigur :D

  10. Dixit anuntul autorului: "Astăzșmâine Zair și familia lui de mama, tata și copilu' vă așteaptă la Bucuresti Mall, în cadrul Motorfest, cu cartea Dusîntors, la o vorbă, un autograf, o poză, d-astea lumești. Suntem înconjurați de Poliție, Pompieri, totul e safe, nicio grijă."

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=122141804558145736&set=a.122097871436145736

     

    Am luat si autograf, ca tot am ajuns si eu prin Mongolia :D

  11. Salut,

    Prefer la Sincai, e langa birou. Asa cum am spus, daca ne auzim din timp, pot sa fiu disponibil si in weekend. Cat despre negociere... Mai bine contacteaza-ma.


    Am decis sa mai fac niste reduceri :D 
    1. Geaca touring Furygan - 330 RON (redus de la 350)
    2. Pantaloni Rev’It - 280 RON (redus de la 300)
    3. Geaca vara Louis Edition 80 - 180 RON (redus de la 200)
    4. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 230 RON (redus de la 250)

     

    POMANA!

  12. Casca flip-up HJC RPHA 90 - Vanduta!
    Raman la vanzare (in ordinea numerelor de pe tricouri):
    1. Geaca touring Furygan - 350 RON
    2. Pantaloni Rev’It - 300 RON  
    3. Ghete Alpinestars SMX-v1 - 300 RON
    4. Geaca vara Louis Edition 80 - 200 RON
    5. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 250 RON
     

    01_Geaca Furygan fata.jpg

    01_Pantaloni Revit fata.jpg

    01_Ghete fata.jpg

    01 Geaca vara fata.jpg

    01 Palton fata.jpg

    La 09.04.2024 la 23:25, pierrotlefou a spus:

    Casca flip-up HJC RPHA 90 - Vanduta!
    Raman la vanzare (in ordinea numerelor de pe tricouri):
    1. Geaca touring Furygan - 350 RON
    2. Pantaloni Rev’It - 300 RON  
    3. Ghete Alpinestars SMX-v1 - 300 RON
    4. Geaca vara Louis Edition 80 - 200 RON
    5. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 250 RON
     

    01_Geaca Furygan fata.jpg

    01_Pantaloni Revit fata.jpg

    01_Ghete fata.jpg

    01 Geaca vara fata.jpg

    01 Palton fata.jpg


    Casca flip-up HJC RPHA 90 - Vanduta!
    Ghete Alpinestars SMX-v1 - Vandute!

    Raman la vanzare (in ordinea numerelor de pe tricouri):
    1. Geaca touring Furygan - 350 RON
    2. Pantaloni Rev’It - 300 RON  
    3. Geaca vara Louis Edition 80 - 200 RON
    4. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 250 RON

  13. Acum 2 ore, MotoS Garage a spus:

    au dreptate colegii care rad de astia pe scuter. daca vrei sa fii in cel mai bun caz confundat cu un hipster metrosexual ia-ti wc din ala. eu cand vad pe vreunu' pe scuter il intreb de unde-si ia tampoanele mai ieftin, ca sa-i spun si nevesti-mii...

    Dacă e cu ironie, e "tare" subtilă...

     

    @longilinul- tu vrei să dai bine la galerie sau vrei ceva care să îți facă plăcere, răspunzând criteriilor pe care le-ai menționat?

×
×
  • Creează nouă...