odie Postat Septembrie 9, 2004 Share Postat Septembrie 9, 2004 Poate cineva sa-mi spuna ce dimensiuni au tijele de culbutori de Simson Awo T? Eu le-am pierdut p-ale mele si asta ar fi un impediment in a-mi monta cilindrul si chiulasa inapoi; am nevoie de lungimea lor, grosimea si diametrul semisferei din capete, pentru a-mi face la strung draciile. Daca cineva cu un Awo e amabil, as fi recunoscator! Multumesc! Bye! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
moshulik Postat Septembrie 10, 2004 Share Postat Septembrie 10, 2004 Salutare... Eu am simson awo S si cred ca am prin scule o tija impingatoare. O sa o masor. Nu cred insa sa fie vreo diferentza de la asta la awo T. Chiar si asa, poate cilindrul tau a fost rectificat, chiulasa la fel (sau al meu) si deci nu se potriveste. Oricum, ai tolerantza suficienta din surubul de reglaj al culbutorilor, deci cel mai bine ar fi sa montezi (provizoriu) cilindrul, chiulasa, strangi suruburile binisor, apoi pui si rampa de culbutori, strangi alea doua piulitze, apoi vii cu un betzisor subtzire (de la matura) si il bagi pe unde ar fi trebuit sa vina tijele impingatoare si masori cat e pana la locasul din culbutor. Problema mare este insa alta = tijele trebuie facute din ALUMINIU, la fel ca si cele originale, daca le faci din fier nu o sa se dilate suficient si la cald vei avea un joc foarte mare la supape (explicatzia e ca se dilata si ansamblul cilindru/chiulasa, deci rampa de culbutori se departeaza de blocul motor, iar aceasta dilatatzie trebuie sa se regaseasca si in dilatarea tijelor impingatoare - din cauza asta simsonul are tolerantza atat de mica la jocul de reglaj al culbutorilor - 0.1mm). In concluzie... trebuie sa gasesti o metoda de a turna tijele respective din aluminiu - e mai degraba dur-aluminiu, se indoaie foarte greu tijele respective (trebuie sa ai vreun piston pe-acasa bun de topit), dupa care sa-i faci capacelele. Eu m-am invatzat minte cu ratacitul pieselor si de cate ori lucrez la motor, iau o punga mare in care pun absolut toate reperele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
odie Postat Septembrie 11, 2004 Autor Share Postat Septembrie 11, 2004 Merci mult de sfatul cu dilatarea tijelor, chiar nu m-am gandit ca materialul din care-s facute ar conta atat de mult, desi e logic, dar eu... faceam din altceva... Acum trebuie sa gasesc si in mester sa ambutiseze partile de metal din capete, care vin in culbutori si in tacheti, ca nu erau tot din aluminiu... Ufff... Uatevăr. Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hadess Postat Septembrie 11, 2004 Share Postat Septembrie 11, 2004 Sfatul meu e sa nu incerci sa le faci pt ca nu vor iesi cum trebuie. Mai bine cumperi unele de la baietii care vand piese. Trebuie sa se potriveasca si tijele de la AWO S. Vorbeste cu Klaus, poate mai are el: 0724223558 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate