Sari la conținut

Tije culbutori Simson Awo T


odie
 Share

Postări Recomandate

Poate cineva sa-mi spuna ce dimensiuni au tijele de culbutori de Simson Awo T? Eu le-am pierdut p-ale mele :banana: si asta ar fi un impediment in a-mi monta cilindrul si chiulasa inapoi; am nevoie de lungimea lor, grosimea si diametrul semisferei din capete, pentru a-mi face la strung draciile. Daca cineva cu un Awo e amabil, as fi recunoscator! Multumesc! Bye! :blbl:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare... Eu am simson awo S si cred ca am prin scule o tija impingatoare. O sa o masor. Nu cred insa sa fie vreo diferentza de la asta la awo T. Chiar si asa, poate cilindrul tau a fost rectificat, chiulasa la fel (sau al meu) si deci nu se potriveste. Oricum, ai tolerantza suficienta din surubul de reglaj al culbutorilor, deci cel mai bine ar fi sa montezi (provizoriu) cilindrul, chiulasa, strangi suruburile binisor, apoi pui si rampa de culbutori, strangi alea doua piulitze, apoi vii cu un betzisor subtzire (de la matura) si il bagi pe unde ar fi trebuit sa vina tijele impingatoare si masori cat e pana la locasul din culbutor. Problema mare este insa alta = tijele trebuie facute din ALUMINIU, la fel ca si cele originale, daca le faci din fier nu o sa se dilate suficient si la cald vei avea un joc foarte mare la supape (explicatzia e ca se dilata si ansamblul cilindru/chiulasa, deci rampa de culbutori se departeaza de blocul motor, iar aceasta dilatatzie trebuie sa se regaseasca si in dilatarea tijelor impingatoare - din cauza asta simsonul are tolerantza atat de mica la jocul de reglaj al culbutorilor - 0.1mm). In concluzie... trebuie sa gasesti o metoda de a turna tijele respective din aluminiu - e mai degraba dur-aluminiu, se indoaie foarte greu tijele respective (trebuie sa ai vreun piston pe-acasa bun de topit), dupa care sa-i faci capacelele. Eu m-am invatzat minte cu ratacitul pieselor si de cate ori lucrez la motor, iau o punga mare in care pun absolut toate reperele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci mult de sfatul cu dilatarea tijelor, chiar nu m-am gandit ca materialul din care-s facute ar conta atat de mult, desi e logic, dar eu... :blbl: faceam din altceva... Acum trebuie sa gasesc si in mester sa ambutiseze partile de metal din capete, care vin in culbutori si in tacheti, ca nu erau tot din aluminiu... Ufff... Uatevăr. Multumesc! :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...