Sari la conținut

Am Urgent Nevoie De Pareri Si Ajutor.


M!rra
 Share

Postări Recomandate

am un cross cr250 , si mam gandit sai desfac si sai scot furca si shoku spate.

pt ca curge ulei pe la semeringu de la fratu din dreapta a furcii , iar shoku spate nu mai are ulei si nici gaz.

 

am desfacut cele de brate ale furcii :D dar nu reusesc sa scot capacu de deasupra si nici cel din fund.iar la cel de deasupra e cam busita prinderea cu cheia.

 

am desfacut shoku spate si am ajuns la tija dinauntru amortizorului... si am observ ca are o piesa cu 2 semeringuri....dar nust cum sa o scot !

 

voi reveni cu poze!

 

daca ma puteti indruma intrun fel...cu vreun manual, poze, pareri si deasemenea daca stiti cat ulei sa pun in furca si in shoku spate si....de prsiune sa pun la amortiz spate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la shock o sa ai un pistonas la capatul tijei, iesirea acestuia este blocata de o siguranta aflata la cca 5 mm de buza cilindrului, scoti. Pistonul este format din 2 piese, una culisanta si cealalta prinsa cu o piulitza pe capatul tijei. Doar tre sa smucesti si vei reusi sa scoti pistonasul din cilindru. Te duci la un dealer Fartex si dai dimensiunile simeringului aflat in interiorul partii culisante si il comanzi. Te duci la un dealer Morul si intrebi de ulei de shock...sa nu bagi ulei de furca. Cei de la Motul au ulei special pt shock. Bagi ulei cat sa bagi pistonul fortat si sa inghita siguranta. Daca mai ai nelamuriri, trage un racnet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am reusit sa desfac furca....tot ce trebuia... am scos semeringurile si uleiul , si ma duc maine sa le schimb.

ulei am cumparat deja...Motul fork oil light 5w....37lei, doar 1 litru am luat.

Nu stiu cat ulei sa bag.... am scos din fiecare brat cate 0,5l de ulei....si nu pot sti daca a fot pusa cantit corecta inainte.

 

La shoku spate am desfacut tot...am ajuns la partea cu pistonu.

Pe o tija prinsa la un capat cu o piulita mai mare(elem 5 din poza)...si la celallat capat o alta piulita(piesa 1 din poza) (cu o siguranta(2 poza) care prinde un element fix. intre cele 2 capete este un element ce culiseaza(3). am observ ca se imparte in 2parti si anume 3 si 4 (din poza).

Problema este ca nu stium cum sa scot piesa 3 si 4...... adika partea ce culiseaza...vreau sa le schimb garniturile sau ceo avea acolo.am vaz ca are oleak de jos(probabil normal)...si ca are 2 garnit..una la elem 4 iar cealalta in interioru la elem 3.....Dar nust cum iese garnit d ela elem 3....pt ca are o piulita ceo tine...si care nu poate fi scaosa pt ca are o buza ce o acopera.

 

 

deci am incercat sa tin contra la piulita (5) si sa desfac piulita (1).dar am observ ca "siguranta"(2) se rupe.si mam oprit.

Am ramas in dilema.... rup siguranta? sau cum o pot scoate.park a fost turnata pe piulita ....sau capsata. numi dau seama.

 

222de9.th.jpg

referitor la ulei....de ce nu pot pune ilei de furca? nici macar provizoriu pt cateva saptamani? ce presiune bag apoi in rezervoru de gaz? si cu ce umplu? aer sau azot?

 

 

 

 

astept raspuns urgent de la cunoscatori....(vreau sami termin moto pana in weekend)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hmmm...destul de diferit fata de ce aveam eu la suzuki...

principiul e acelas. Daca te uiti bine, la capatul care ar trebui sa fie in cilindru o sa vezi ca exista o infloritura. E facuta pt ca piulitza sa nu se desfaca. Nu te atingi de capatul ala decat daca e tija belita. Tu lucrezi pe partea cealalta. Incearca sa scoti piulitza din partea cealalta. Daca ai tija belita si ciocanita ai inbulinat-o pt ca o sa iti curga lichidul chiar daca schimbi simeringurile...a trebuit sa imi fac si eu tija pt a mea si m-a costat cam 140 ron dar a fost gata in 2 zile. Daca nu reusesti da-mi un tel la 0723185663 si o sa vb cu nieste baietzi care repara shock-uri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...