Sari la conținut

Achile

Super Membru
  • Număr conținut

    2.005
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Achile

  1. Cuiul. Desfa si vezi daca are canal pe el. Daca are, se schimba.
  2. Pentru a face improvizatii functionale, un mecanic are nevoie de o cunoastere profunda a modului de functionare si rolului pieselor individuale ale motocicletelor. Pe langa aceasta cunoastere, imaginatia, perspicacitatea si memoria fotografica sunt vitale. Improvizatia reusita sub presiune este o arta.
  3. Daca nu ma insel, eram de fata cand ti-a murit bateria(primavara lui 2010, nu?).
  4. Din contra, un topic pune degetul pe rana, cu conditia ca nemultumitii sa exprime problemele punctual si obiectiv.
  5. Daca au permis, poarta echipament si se comporta civilizat in trafic, da! Unii posesori de motocicleta nu pot fi numiti motociclisti, din punctul meu de vedere. p.s: in privinta angajatilor, se poate discuta cu conducerea si exprima multumirea sau nemultumirea fata de serviciile prestate; feedback-ul este pulsul strazii; clientul conteaza, el plateste salariile!
  6. Mecanica de circuit nu are legatura cu cea de service. Logistica, timpul, stresul...este o diferenta de la cer la pamant. Improvizatia rapida si functionala este marca unui mecanic bun. Nu l-am cunoscut pe Balamuc. Nu stiu ce face. Nu il ridic in slavi.
  7. Pistonul, ca si toate piesele examinate, a fost pus la masuratori. N-am avut ce masura. Nu am avut abateri. Eu speram sa aiba, sa comand compresie 11:1 )
  8. Ca sa inchei si sa ma retrag, bagati fratilor ce vreti, cat vreti si cand vreti. Adiy, barosane, sa ne vedem sanatosi! Ai vazut top end rebuild-ul de la atelajul meu?
  9. Aham...si pe ce considerente il numesti pishat? Eu ma uit in manual si apoi la clasificarile API si Jaso. Cata vreme depaeste necesitatile impuse de producator, e ok. Hai sa fim seriosi, nu sunt facute din unt sau plastilina. Cat despre uzuri, nu e mare lucru sa bagi 200 de euro in segmenti, garnituri si simeringuri de supapa la 50 000. Pistonul nu-l vad sa se duca. p.s: vorbesc din experienta first hand, cu un numar de motoare desfacute si revizionate cu micrometrul, comparatorul si sublerul in mana
  10. Avand in vedere turatia si transmisia puterii prin cutia de viteze, te contrazic. Este vorba de intretinere, nimic altceva.
  11. Tind sa cred ca instructiunile din manualul de fabrica sunt litera de lege. Nu ma apuc eu sa reinventez apa rece, in conditiile in care oamenii care au scris manualul sunt cei care au proiectat si construit motorul. Cat despre full sintetic, semi si mineral...unde scrie-n carte de care sa bagi? Daca te apuci sa le faci dupa capul tau, ridici costurile de exploatare in mod nejustificat.
  12. a spus cineva ca suntem??? Tin sa il contrazic pe individul care a spus sau va spune ca sunt intreg la cap! Am o reputatie de mentinut.... mah, adevarul si neadevarul...f subiectiva treaba
  13. Cum sa nu aiba voie sa isi exprime o parere si sa compuna un pamflet?? Mie mi s-a parut chiar nostim ). Omul a sintetizat anumite aspecte nostime...dar reale! Daca recitesti topicul, aspectele prezentate de stimabilul nostru interlocutor incep sa iasa la suprafata. Traim in Coreea de Nord si n-avem voie sa vobim?? BQGDDAN, suna, domne, sa iti trimita o bujie sa ai dreptul sa vorbesti! p.s: ce-mi place cand devii autoritara! bate-ma stapana, nu ma ignora!!
  14. La drz, blanitza de miel sub curuletz este indispensabila la drum. Am avut experienta cu unul acum cativa ani si inca imi amintesc de senzatia unei pene de lemn infipte in anus. Daca vrei compromis, iei un XR650R. Ai de facut niste modificari care iti fac viata usoara, schimbi uleiul la 2500-3000 daca o exploatezi in regim normal(1000 la off).
  15. din acest motiv am preferat sa iti dau direct link, decat sa ma apuc sa iti explic. Pana sa dau de site-ul asta, traiam cu impresia ca suspensiile sunt un fel de magie ).
  16. ai aici toate explicatiile posibile+soft pentru simulare http://www.shimrestackor.com/Code/Sample_Applications/Spring_Change/spring-change.htm Eu l-am folosit cand am facut tuningul la valvele furcii. Urmeaza spatele.
  17. Acerbis si IMS fabrica rezervoare aftermarket pentru drz...poate si Monier, dar mi-a fost sila sa verific. Da, exista. Scorurile sunt intre 250 si 400 $
  18. pai bine istetule....daca ai 90 kg, nu tre sa schimbi arcurile la WP? Nu umbli la valve? Eu am showa fata spate si am sag-urile reglate, valvele pe fata modificate si urmeaza spatele. ...deci, mergand pe rationamentul tau, daca ai 70 kg, habar n-ai de sag si setari in functie de teren, iti iei WP si o sa iti ofere o performanta medie. daca nu vrei performanta medie, te apuci sa modifici aranjamentul valvelor si sa schimbi arcuri(sau sa tai si sa adaugi distantier, daca ai nevoie de arcuri mai rigide si nu vrei sa dai bani) in functie de greutate si teren....iar asta tre sa faci la orice marca...(bine...mai sunt unele suspensii cu low si high speed compression clickers si iti usureaza viata) Deci? Cum e, istetule? ))
  19. ...Cazimir...doi ani...doi ani de suferinta acolo )) Targovistea e mai faina...dar nu ajunge la genunchiul Brasovului ))
  20. Achile

    Honda Xr 650 R

    10 L stock-ul 196 km/h pe gps cu roti de SM si calcatura 15/40...cred ca mai mergea autonomie...cam 170 km pana da in rezerva, mers in 110-120 in teren...intre 30 si 150 km...depinzand de teren Acum am calcatura de noroi, 13/50 dinti
  21. stii tu? Oi fi si securist acoperit, pe deasupra.
  22. HondaSan, nu ma apuc sa imi scriu memoriile. Am vazut suficient. Am pus umarul la construit diguri din saci de nisip in timp ce localnicii se uitau la noi. Am adus ajutoare sinistratilor si mi s-a reprosat ca a adus doar alimente de baza. Sunt multi indivizi de genul acesta, dar nu este o scuza sa iti caracterizezi astfel tara in care te-ai nascut, in care traiesti si pentru care au murit sute de mii in razboaiele pentru intregirea neamului.
  23. Stii tu ca-i iubesc? Stii tu ca nu-mi pasa? Vad ca ti se rupe ca un conational iti denigreaza tara. Oameni ca mine? Ia descrie-ma, daca ma cunosti atat de bine.
×
×
  • Creează nouă...