Sari la conținut

Pornirea La Rece - Aprilia Rs125


gabibyte
 Share

Postări Recomandate

Buna,

 

speram ca primele posturi sa nu fie la categoria aceasta, dar se pare ca nu prea am de ales.

Ieri mi-a venit Aprilia RS125, model 2002 paremise. In fine, eu inca sunt paralel cu motoarele in 2 timpi. Ce se intampla e ca am incercat sa o pornesc in dimineata aceasta cu socul tras, a pornit, s-a turat normal si dupa aceea s-a oprit. Am incercat sa o pornesc din nou, nimic. Am scos socu nimic. L-am pus la jumatate, nimic. Nu am reusit sa imi dau seama de ce. M-am gandit ca ar fi din cauza frigului. In momentul asta sunt 10 grade afara. Deci dimineata cred ca au fost 8-9. Daca aveti vreo idee, nu ezitati. Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

dupa ce porneste impingi socul la loc si o tii din acceleratie pana se incalzeste. acum da-i jos bujia si da la demaror ture de 5-6 secunde de cateva ori cu acceleratia la maxim. curata bujia sau pune una noua si o sa porneasca :blink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa-ti zic cum o pornesc pe a mea: socul tras la maxim, o las sa se tureze cateva zeci de secunde, dupa aceea revine singura la relanti, o mai las putin asa, dupa aceea imping socul la loc si o ajut putin din acceleratie cateva secunde si dupa aceea o las singura sa se incalzeasca. Asa am facut de cand o am si nu am avut nici o problema.

 

P.S. Ca sa ajungi la bujie, tre sa ridic rezervorul. In capat (spre ghidon), desfaci surubul cu un imbus si il ridici in sus ca pe o capota de masina :blink: .

 

Succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

socul are rolul sa taie aerul si astfel, alimenteaza motorul cu ceva mai multa benzina, si se foloseste de obicei cand e motorul rece....il tragi, pornesti, si il lasi sa mearga asa pana vezi ca incepe sa "tuseasca" din lipsa de aer, adica, sa se inece treptat...atunci, impingi frumos socul la locul lui, si incepi sa accelerezi usor...cand motorul isi revine daca il lasi la liber o sa stea la relanti...asa ca atunci te poti sui pe el si sa pleci...e lege...NU SE MERGE CU SOCUL TRAS cand e motorul cald :blink:

 

sa scapi de inecare, fa cum a zis stressu...bujiile ar trebui sa fie umede dupa ce le vei desface...asta in cazul in care ti s-a inecat :blink:

 

tati bune :kick:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru raspunsuri.

 

A venit un prieten mai priceput in aceasi zi, a desfacut bujia si a curatat-o. A mers perfect dupa aceea. Oricum inca am nedumeriri in legatura cu socul asta. Chestia e ca dimineata imi arata "cold" pe ecran, iar eu nu stiu cat de mult sa trag socul atata cat sa fie ok, nici sa nu moara nici sa nu il inec(mi s-a spus ca daca trag socul la maxim il inneaca)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...