Sari la conținut

Bmw F650 Problema

Postări Recomandate

Primo: tare sunt curios ce a rezolvat uomu', ca n-a mai postat de-atunci pe topic..

Secundo: al meu e pe butuci as we speak, pentru ca bateria veche era in scurt, si l-a ucis.. muthaf_cka!! :blink:

Terzo: Din ce am vazut aici, cel mai bine e sa il inlocuiesti cu unul de GS.. procedura e descrisa in detaliu.. :D

John

daca bateria este moarta si are elementi in scurt, nu-ti omoara releul ci infasurarile alternatorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

Releul de incarcare este o problema specifica la BMW F650 ! Factorul principal este pozitia aleasa de fabricant : sub sa ! Dc a-ti studiat problema pe net sunt zeci de locatii unde se vorbeste despre asta. Eu am cumparat unul de pe e-bay.de la 86 eur + 8 eur trasport. E facut in Japonia si merge bine! Cel vechi era pe duca si cu toate ca i-am schimbat pozitia nu a mai dus-o mult ! Modele noi de GS au releul in fata , uneori chiar in fata motorului , jos ! Uitativa si voi. L-am pus si eu in fata dar am recablat degeaba : in oras datorita faptului ca stau la stop tot se incinge destul de mult! Asa ca am trecut (de peste un an) la metode active de racire : un ventilator (de surse ptr calculator) montat pe el si pus in exterior in dreapta seii linga tancul de expansiune apa ! Ventilatorul se alimenteza f simplu de la masa si firul ce vine din contact al releului iar cablul ptr releu nu trebuie modificat ci doar ales un alt traseu! Mare atentie si la mufele de la cele trei faze care ies din motor : sunt situate in zona carburatoarelor in stinga : datorita oxidarii apare rezistenta de contact si de aici caldura .....restul las pe voi sa ginditi !

O metoda provizorie poate fi si folosirea unui releu de 5 fire de la atv sau alte motociclete : nu mai folositi firul ce vine de la contact ci numai pe cel rosu (ala gros). Am folosit asa ceva cam o luna pina a venit cel bun ! Atentie : la turatii mari si lumina aprinsa releul nu face fata si usor usor bateria se descarca. Eu cind am plecat in tara am luat un mic incarcator cu mine si incarcam seara bateria sa fiu sigur ca e bine. In oras nu apare aceasta problema (multe ture mici si nu sunt regimuri de ture mari pe timp indelungat). Succes :moto:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri