Sari la conținut

Ulei Amortizoare


Andrei_D
 Share

Postări Recomandate

Salutari! In manualul motocicletei am citit ca amortizoarele au nevoie de 80 ml ulei cu vascozitatea 4-5(grade) E, la o temperatura de 20 (grade) C. Asta cum se traduce in uleiurile de astazi?

 

Am mai intrebat un mecanic si mi-a spus ca in amortizoare se poate pune ulei hidraulic sau ulei de motor 10W. Voi ce stiti? Daca nu gasesc in magazin ulei hidraulic, ce ulei de motor sa pun? 10W20, 10W30, 10W40, etc ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de motor in nici un caz...ulei hidraulic mai merge..recomandat ulei de furca...10-15W depinde cat de tare vrei sa fie la suspensia fata..si nici nu e f scump pt furca...si depinde de fiecare constructor si tip de mobra cat ulei tre sa bagi..daca ai manual si zice 80 ml pai atat bagi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

depinde de amortizor fiecare producator recomanda un anumit tip insa te poti adapta in fct de situatie..daca e MZ cum vad in avatar 15W sau 20W, 10w ar fi riscant sa nu-ti curga tolerantele sunt mari, 5W in nici un caz se foloseste des pt upside down....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru MZ ES 175 amortizoarele fata sunt aproape acelasi tip cu cele spate si necesita 80ml ulei. E OK uleiul furca disponibil pentru motociclete .La motocicleta asta nu stiu daca mai are importanta vascozitatea prescrisa fiindca e mare lucru daca supapele amortizoarelor nu sunt deja varza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Supapele par a fi in stare foarte buna, acum nu stiu daca si cu cat si-au modificat cotele originale dar asta nu conteaza fiindca au o plaja de reglaj destul de mare.

 

Am scris bine, intra 80ml in fiecare amortizor. Acest ulei furca il gasesc si in benzinarii sau numai la magazine specializate in motociclete?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...