Sari la conținut

Honda Transalp & On-off`road Lovers !


Lutzifer
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 2,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am facut si eu pana la urma Slide`urile ! Mai greu dar a mers ...

 

Partea 1 pe youtube are 10:20 min ... iar pe MotoTube 13:15 min ! Pe youtube nu ma lasa sa pun film mai mare de 10 min , asa ca l-am modificat nu pic !

O sa postez mai tarziu Slide-urile de pe MotoTube ca inca nu am primit confirmarea , numa ce le-am uploadat !

 

Part 1 TransALPina si prin M-tii Vilcan !

 

Part 2 ...

 

Part 3 ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ruta a fost urmatoarea ... vedeti pe harta ! Albastru prima zi , Mov a doua zi !

post-26086-1224612348_thumb.jpg

 

Am plecat Sambata dimineata la 8:00 din Arad 4 motoare , 3 TransALP`uri ( Eu , Atti si Alex ) si un CBR ( Kato ) ! Dupa 20 de km am mai luat un CB 500 S (Ovi ) ! In Lipova ne-am intalnit cu inca doi din TM ( Geza Transalp , si Mircea Africana ) . Din Deva inca un Transalp ( Calin ) . Si asa s-a format toata echipa ( Una superrrr )

Din Deva am mers spre Petrosani - Obarsia Lotrului - Novaci - Bumbesti Jiu - Petrosani ! Pe TransALPina am fost fara CBR si CB 500 , dar ne-am intalnit cu inca un tip din Sibiu cu BMW F 650 ( Marius ) ... De acolo am continuat inpreuna ! Intretimp am ajutat niste Jeep`uri sa treaca prin zapada , noi ne-am ajutat intre noi ... era destul de frig sus intre 2 si -4 grade , dar nu ne-a fost frig ... din contra , ne-a fost foarte cald de la impins si tras de motoare! :rusinica: Odata am ajuns la o pata foarte mare de zapada ( chiar acolo unde am intalnit-o si in primvara cand nu am putut trece de ea , s-a format in acelas loc , cu 15 m mai sus :blink: ) De data asta nu ne-am lasat si am trecut motoarele , am inpins pe ele oprite si trase cu o chinga ! A mers super treaba ... Pe cand am coborat ne-a prin si intunericul ... pe la ora 22:00 am ajuns langa Petrosani la vreo 10 km , la cabana la un prieten de a lui Geza , unde ne astepta deja Kato cu Ovi ( care nu au fost pe TransALPina )

Am mancat bine , altii au si baut un vin , o tzuica si ne-am culcat pe la 12:00 ! Toata lumea a dormit foarte bine ca am fost rupti de oboseala. Dimineata la ora 8 trezirea , mancat baut ... si la 9:20 am plecat. Am mers spre Campul lui Neag ... de acolo am facut stanga spre Valea cu Pesti ! A fost vreo 40 km de drum forestier ! Am avut parte o urcare foarte frumoasa , lunga si abrupta ( pacat ca un a fost mai umed sa ne fi distrat putin :blink: )

Deodata eu vad o apa ... cum vad apa imediat fac ce fac si vreau sa trec prin ea , dar acuma nu mi-a iesit cum am vrut ! ( o sa vedeti in slide de ce ) Am intrat fain frumos , si am prins o piatra sub apa si mi-a schimbat traectoria direct unde a fost apa mai adanca ! Acolo am stat putin pana au venit ceilalti sa ma ajute ( Atti si Calin ) Motorul dupa vreo 1 min binenteles s-a oprit ca eram in apa pana la rezervor ! Am fost leorca pana la S... si inghetat de frig. Dupa ce am scos motorul din apa am constatat ca " a intrat la apa " ... am scos bujiile , filtru de aer pe unde curgea apa afara ! L-am bagat in viteza a 2-a l-am inpins putin pana a scuipat toata apa afara din motor pe la bujii , am mai dat vreo 10 sec la automat dupa care am bagat bujiile innapoi , am dat 5-10 sec la automat si a luat-o , spre surprinderea tuturor. A pornit intr-un cilindru dar dupa cate sec si-a dat drumul si celalalt ! Dupa 10 km la primu Peco am cumparat ulei , am schimbat uleiu pana acasa ( ca a fost putin si uleiu afectat din motor )

In Herculane ne-am oprit la niste mici si am plecat spre casa pe Oravita - Moravita - Tm - Arad ! De la Timi pana la Arad am mancat un frig de numa , erau afara 4-5-6 grade, dar am fost foarte obositi si a intrat frugul in noi pe parcursul zilei ! La ora 00:30 am fost acasa ! Dush cald si supica calda ! Dupa care Somn !

Asta a fost in mare povestea , sper ca v-a placut ! Mai multe vedeti din Poze si Slide`uri ! :D

Editat de Lutzifer
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Slide 1 de pe MotoTube de 13:15 min ... :rusinica: Nu ca si pe

de 10:20 min ...

 

Slide 2 de pe MotoTube

 

Slide 3 de pe MotoTube

Editat de Lutzifer
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cateva poze de la mine:

 

Traseul de Sambata:

 

normal_day1_1.JPG

 

si Transalpina:

 

normal_day1.JPG

 

Foto Sambata:

 

La pestera Bolii:

 

P1060636_resize.JPG

 

Cheile Jietului:

 

P1060643_resize.JPG

 

Vedere spre Retezat:

 

P1060653_resize.jpg

 

Vitezanele isi iau la revedere si rateaza Transalpina:

 

P1060666_resize.jpg

 

Loc de luat o gustare mica, chiar la inceputul golului alpin:

 

P1060668_resize.jpg

 

si

 

P1060672_resize.jpg

 

I-am jurat dragoste eterna:

 

P1060685_resize.jpg

 

Nici urma de zapada pana aici:

 

P1060686_resize.jpg

 

Aici incepe show-ul:

 

P1060694_resize.jpg

 

Daca nu pe drum atunci pe langa el, doar sa continuam, nu voia nimeni sa se gandeasca la intoarcere:

 

P1060698_resize.jpg

 

Asta dupa ce am excavat o bucata buna de zapada:

 

P1060701_resize.jpg

 

Semnele iernii:

 

P1060709_resize.jpg

 

Breathtaking scenery:

 

P1060711_resize.jpg

 

P1060721_resize.JPG

 

 

Fagarasii in departare?

 

P1060725_resize.jpg

 

Tata jeepurilor:

 

P1060728_resize.jpg

 

Mircea, dornic de aventura isi infunda mobra in zapada:

 

P1060729_resize.jpg

 

The G spot on the D day:

 

P1060735_resize.jpg

 

P.S. Se va continua

Fade

Editat de fade2black
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super poze Gezule ! Au meritat opririle alea pt poze ! Asteptam si restu ... :rusinica:

Editat de Lutzifer
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Continuam. Strategia a fost sa trecem un singur motor si sa-l trimitem in cercetare sa vada daca in continuare mai sunt pete mari de zapada imposibile de traversat. Fercicitul castigator a fost Calin, dupa ce i-am dezbracat mobra de toate accesoriile am tracut-o cu brio. L-am asteptat pe Calin pana a ajuns aproape de pasul Urdele, de unde banuiam noi ca drumul era liber de zapada, unu ca era pe partea cu soarele si doi pentru ca vedeam jeepurile disparand in zare.

Hopa tzupa si cu celelalte mobre:

 

P1060739_resize.JPG

 

Duda isi dadea duhul dupa ce a facut cunostinta ca gemenele African:

 

P1060742_resize.JPG

 

Schubi se incalzea la soare:

 

P1060745_resize.JPG

 

Peisagiu de toamna sub ultimele raze de lumina ale zilei:

 

P1060747_resize.JPG

 

P1060759_resize.JPG

 

P1060763_resize.JPG

 

Ranca in apus de soare:

 

P1060764_resize.JPG

 

P1060774_resize.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faine si pozele astealalte ... dar povestea de la sfarsit la topicul cu excursia de pe " Imagini calatorii pe 2 roti " ii ceva ... te lasa masca :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Valea Sohodolului. Apa a sapat in calcar mici ochiuri de apa, ce prindeau culori albastru - verzui. Depinde de unde priveai:

 

P1060857_resize.JPG

 

P1060870_resize.JPG

 

P1060871_resize.JPG

 

Hopa, hopa incetisor ii ajung pe baieti din urma de cateva ori, doar ca sa pornim iara la drum. Tot mergand observ mobrele pe un petec de pietris langa malul apei si pe protagonistii:

 

P1060884_resize.JPG

 

Eu ma gandesc in sine ca s-au oprit sa se mai scape putin de putoare si sa-si racoreasca picioarele, ma gandesc instant ca nu am slip la mine dar as face si eu o baie cu toate astea. Idiot incurabil! Am mai recidivat odata cu o baie momorabila in Taul Agatat(2208m) din M-tii Retezat incercand sa impresionez doua gacici, rusoaice. Trei zile am umblat cu frigul in oase si imbracat cu toate hainele in miezul zilei, parca eram un nigar venit in Europa in toiul verii. Intreb totusi pe malul celalalt: "Baaah, e rece apa?". Primesc doar hohote in schimb si Mircea imi arata o dara in albia raului. "Asta e de la motoru' lui Berty". Ah faina traba, numa ca Transalpul s-a inmuiat bine de tot si refuza sa porneasca.

Prietenii stiu de ce. Bineinteles ca avea apa in toate maruntaiele. De aici n-am poze ca am ajutat la resuscitarea animalului innecat. Ar fi de amintit ca dupa ce am inviat mobra, inca ardea focul lui Calin, facut pentru purjarea bujiilor. Lihniti de foame dupa atata impins, unde mai adaugi si mirosul de fum ne-a fost suficient sa incingem o clisa fripta cu ceapa, la fata locului, cum s-ar spune.

 

Cheile Sohodolului. Eterna intrebare: pentru ce e teava aia care strabate cheile dintr-o parte in alta si apare in toate pozele?

 

P1060887_resize.JPG

 

P1060894_resize.JPG

 

P1060901_resize.JPG

 

P1060911_resize.JPG

 

Baia de Arama- Herculane. Peisajul se schimba si oamenii la fel. Vreau sa spun ca toti kinderii de pe marginea drumului mi-au facut cu mana si eu le-am raspuns. Dar spre deosebire de alti kinderi, astia chiar faceau in semn de salut si nu in semn de "da-i gaz", pe care-l urasc de altfel.

 

P1060917_resize.JPG

 

P1060922_resize.JPG

 

Aici m-a batut gandul sa-mi ingrop amanta in frunze si sa ne tragem in chip impreuna. Din pacate m-am aruncat doar eu in frunze, cu Wanda era pericol sa nu mai ies din sant, eram ultimul din trupa.

 

P1060927_resize.JPG

 

P1060928_resize.JPG

 

Herculane, my love:

 

P1060930_resize.JPG

 

P1060938_resize.JPG

 

Mici si ciorba de incalzire in Herculane, sub privirile pensionarilor aflati la "tratament". Ne prinde noaptea de-a binelea si decidem in unanimitate sa evitam traseul Herculane-Caransebes-Timisoara, nemarcat, plin de semnale si aflat in lucru decidem sa abordam Oravita-Moravita-Timisoara.

Am mai fost pe el dar demult, la lumina farurilor vedeam peretii uriasi de stanca ce margineau valea. Am ramas iar in urma sa pot aprinde faza lunga, vedeam mai bine ce venea dupa curba, puteam sa ma concentrez mai bine.

Chiar la iesirea de pe valea Minisului, dupa intersecti cu durmul ce duce la Anina este o portiune de drum nou reparata si trasata. Prind curaj si cresc viteza la 70. Vine curba, aplec mobra, vad capatul, gaz si vad pe partea dreapta ceva maro. Las instant din gaz, trec de obiect, ma uit la el. Un cal. Mai 5 metri, alt cal. Inca unul. Stop! Trei cai la marginea drumului, din care unul chiar la iesire din curba. Ma opresc transpirat tot. Nu se poate asa ceva. Un pas daca era mai spre interiorul soselei nu puteam sa-l evit, intram in el. Tic, tac si ceau. Nu ma pot impaca cu gandul nici acum si nici atunci. A fost cea mai brusca trezire la realitate din viata mea.

 

Noapte buna!

 

P1060940_resize.JPG

 

 

Fade

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravooo !!!!!!! :D :blink: :blink:

Felicitarile mele ... :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Link cu toata povestirea:

 

Transalpina in culori de toamna

 

si mai multe poze in galeria Transalp.ro

 

Foto transalp.ro

 

Fade

 

P.S. Recunosc ca m-am mai oprit la intrarea in Oravita, la locul ala ciudat unde cica urci la deal. Am facut masuratori cu barometru sa vad cum sta treaba. Prima impresie e ca nu e asa. Mai trebe cercetat ca atunci am prins un morcov, tot aveam impresia ca e cineva in spatele meu cat m-am plimbat pe acolo. Cand merem?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:rusinica: Da intradevar beton pozele tale domnu Gheza dar face mult si aparatul ,ca eu cat as fi vrut sa le fac de faine nu ma ajuta telefonul deloc dar promit ca la urmatoarea iesire sa am si eu un aparat mai de doamne ajuta !! :D
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana una`alta eu m-am plictisit si am facut un slide dintr-o tura mai veche , asa mai la inceputul anului in iarna ... mai exact 3.Feb.2008 post-26086-1224706946_thumb.jpg

 

Daca vreti sa vedeti pozele si separat le gasiti Aici

 

Slideu ii doar cu poze ca pe vremea aia inca nu era si cu filme... eram mai incepatori ! :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Link cu toata povestirea:

 

Transalpina in culori de toamna

 

si mai multe poze in galeria Transalp.ro

 

Foto transalp.ro

 

Fade

 

P.S. Recunosc ca m-am mai oprit la intrarea in Oravita, la locul ala ciudat unde cica urci la deal. Am facut masuratori cu barometru sa vad cum sta treaba. Prima impresie e ca nu e asa. Mai trebe cercetat ca atunci am prins un morcov, tot aveam impresia ca e cineva in spatele meu cat m-am plimbat pe acolo. Cand merem?

 

 

 

gheza.... poze de nota :D ...si cum zicea si alex,asta era motivu pt care tu tot ramaneai in urma... :rusinica: ...super pozele

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana una`alta eu m-am plictisit si am facut un slide dintr-o tura mai veche , asa mai la inceputul anului in iarna ... mai exact 3.Feb.2008 post-26086-1224706946_thumb.jpg

 

Daca vreti sa vedeti pozele si separat le gasiti Aici

 

Slideu ii doar cu poze ca pe vremea aia inca nu era si cu filme... eram mai incepatori ! :D

hahaaaaaaaaaa...foarte tare...ce amintiri faine...asta a fost prima tura impreuna,in tura asta ne-am cunoscut...:rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai am un slide ... tot asa inca de pe vremuri :D

Initial am vrut sa trecem de la Moneasa la Vascau , dar am ratat o intersectie si am luat-o pe drum gresit prin noroaie si ne-am intors ! :rusinica:

Am mers spre Varfurile si de acolo Vata de Jos de unde am trecut dealu si am ajuns la Petris pe Valea Muresului ...

 

Aici se pot vedea si Pozele

 

 

 

 

 

Sa ne intoarcem in timp si mai mult , pana in 2007 ! Octombrie cand am cumparat motorul ...

Intre primele iesiri mai serioase inafara de Lipova dupa apa minerala, ca alea au fost tot la cateva zile :blink: Una din ele a fost pe la Debelagora , prin zona pe la Casoaia ... foarte frumos ! M-a dus Atti pe drumurile pe unde mergea cu prietenii la Endureala !

Chiar am vb cu el si am zis sa mergem acuma Duminica asta pe acolo iara , ca sa mai facem plimbari si prin zona ... nu tot la sute de km ... Is dealuri si paduri si pe aici la 80 - 100 km de noi.

 

In primele iesiri astia am fost care vedeti in slide ... ( Eu cu Atti )

Spuneti daca va place zona ...

 

 

 

11.Noeimbrie.2007 , Aveam numerele rosii expirate pe TransALP si am vrut sa plecat la plimbare ... am si facut-o! doar ca eu am cerut la Atti DR-u si cu ala am mers :blink:

Am mers pe la Siria unde am vazut ca este zapada , am si atacat-o imediat ! Dupa care am plecat spre Tautz sa frigem o clisutza !

 

 

Am combinat 2 iesiri intr-un slide !

Mai bine zis : Julita-Gurahont 21.Oct.2007

Si: Gurahont-Julita 24.Noie.2007

 

In primele iesiri a fost si Calin cu noi ... era client fidel :moto:

Dupa cate am auzit la radio din 2009 se incepe asfaltarea acestui traseu!

 

 

 

Pe 25.Noiembrie.2007 am fost pe Arad-Lipova-Faget-Lugoj-Tm-Arad !

Eu cu Diana , Atti , Calin si Ionu (Nashoo) ... faine vremuri ! :lol:

 

 

 

Toate iesirile la Baile Lipova ! De la sfarsitul lui 2007 si inceputul lui 2008 ! 7 mai exact !

 

 

 

Mai am un slide din 14.Octombrie.2007 , Eu cu Atti si Calin + pasagerele Moni si Diana !

Am reusit sa il uploadez doare pe MotoTube penru ca pe Youtube am pritmi un mail ca mi-au anulat slide-ul pentru ca am facut cica " copyright " am pus in slide o mel de la Guns`n Roses ... infine !

 

Slide pe MotoTube ... Clik !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

V-ati gandit la ceva traseu pe duminica ??

Atti mere pe deal cu DR-u , iar eu stau acasa si bag la lucru ... ca sa recuperez !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai bine zis : Julita-Gurahont 21.Oct.2007

Si: Gurahont-Julita 24.Noie.2007

 

In primele iesiri a fost si Calin cu noi ... era client fidel ;)

Dupa cate am auzit la radio din 2009 se incepe asfaltarea acestui traseu!

In 2009 nu sunt alegeri, asa ca nu au motiv sa asfalteze :blbl:)

Acuma, serios, de la Julita la Slatina de Mures se poate sa asfalteze, nu ar fi mare lucru.

Dar de la Slatina de Mures se trece dealul pe pante si curbe care nu vor fi asfaltate niciodata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci eu maine dimineata pe la 10 as pleca intr-o plimbarica pana la pestera Scarisoara si ma intorc pe munte pe la Poiana lui Horea si de acolo cobor catre Campeni ,retur Deva . Depinde plecarea si de vreme ca daca ploua se amana !! Sar putea sa mai vina si Misu de la Cluj , care mai vrea e bine venit eu ma intalnesc cu iel in Campeni !

;) :blbl:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci eu maine dimineata pe la 10 as pleca intr-o plimbarica pana la pestera Scarisoara si ma intorc pe munte pe la Poiana lui Horea si de acolo cobor catre Campeni ,retur Deva . Depinde plecarea si de vreme ca daca ploua se amana !! Sar putea sa mai vina si Misu de la Cluj , care mai vrea e bine venit eu ma intalnesc cu iel in Campeni !

:blbl: ;)

Sper sa aveti vreme buna si sa faceti multe multe poze ;) ... sa va fac un slide ! ceaules :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...