Xomin Postat Aprilie 12, 2008 Share Postat Aprilie 12, 2008 Ce acte mai sunt necesare in afara de RCA, talon, permis si CI pentru o tura prin UE daca motoreta e pe firma ... trebuie asigurare "speciala" ? trebuie imputernicire de la fima ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
djeepgu Postat Aprilie 12, 2008 Share Postat Aprilie 12, 2008 ar fi buna o imputernicire de la firma ... cred asigurarea medicala cred ca este in continuare obligatorie, chiar daca nu e .... oricum e buna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zsak Postat Aprilie 15, 2008 Share Postat Aprilie 15, 2008 pentru asigurare medicala , scoate cardul de la CAS (Casa de Asigurari de Sanatate ) care este valabil in UE ( bineinteles daca esti angajat sau platesti contributiile ) Se poate obtine foarte simplu : completezi o cerere tip , adeverinta de la locul de munca , copie C.I. si vreo 3 lei (cred ca taxa card ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xomin Postat Aprilie 15, 2008 Autor Share Postat Aprilie 15, 2008 Cardu de asigurari - trebuie sal fac Partea cu imputernicirea / delegatie / comodat mie neclara .... o informatie concreta de unde sa iau ... de la politie? astia se ocupa? (teoretic nu mai exista frontiera ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zsak Postat Aprilie 15, 2008 Share Postat Aprilie 15, 2008 (editat) eu zic sa te duci la un notar public si sa faci un contract de comodat . teoretic nu ar trebui sa ai probleme la granite dar cine stie ... mai sunt cateva tari in UE care's membri noi si poate isi fac de cap . Contractul de comodat la noi (Tg. Mures) costa cam 50 lei , asta e minimul ,daca valoarea motocicletei este foarte mare de ex. peste 10.000 de euro atunci poate ca o sa fie putin mai scump . Editat Aprilie 15, 2008 de zsak Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IraSciBil Postat Aprilie 15, 2008 Share Postat Aprilie 15, 2008 De asigurare medicala nu mai ai nevoie in UE de cand suntem ca la noi acasa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zsak Postat Aprilie 16, 2008 Share Postat Aprilie 16, 2008 De asigurare medicala nu mai ai nevoie in UE de cand suntem ca la noi acasa. nu este nevoie sa faci separat o asigurare medicala , dar fara cardul european de sanatate nu poti sa beneficiezi de serviciile medicale in tara respectiva. Si daca cumva se intampla ceva , nici in cazul acela nu iti este gratis absolut nimica , numai dupa ce te intorci in tara cu factura emisa in UE si CAS ul iti da baniii inapoi . Ah si este si o lista care exclude cateva chestii care nu intra in asigurare de ex . stomatologie si boli pe care deja ai avut acasa ( deci nu mai merge faza cu hai sa mergem in Itali sau Grecia sa ne facem dintii...) --- Mesaj completat în 16 Apr 2008 16:48 ------------- De asigurare medicala nu mai ai nevoie in UE de cand suntem ca la noi acasa. nu este nevoie sa faci separat o asigurare medicala , dar fara cardul european de sanatate nu poti sa beneficiezi de serviciile medicale in tara respectiva. Si daca cumva se intampla ceva , nici in cazul acela nu iti este gratis absolut nimica , numai dupa ce te intorci in tara cu factura emisa in UE si CAS ul iti da baniii inapoi . Ah si este si o lista care exclude cateva chestii care nu intra in asigurare de ex . stomatologie si boli pe care deja ai avut acasa ( deci nu mai merge faza cu hai sa mergem in Itali sau Grecia sa ne facem dintii...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xomin Postat Aprilie 22, 2008 Autor Share Postat Aprilie 22, 2008 multam pentru precizari azi ma duc la notar pentru comodat ... motoreta nu e scumpa e un dominator cu care vreau sa ajung in portugalia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KHK Postat Aprilie 22, 2008 Share Postat Aprilie 22, 2008 Ce acte mai sunt necesare in afara de RCA, talon, permis si CI pentru o tura prin UE daca motoreta e pe firma ... trebuie asigurare "speciala" ? trebuie imputernicire de la fima ? De CI (cartea de identitate?) nu ai nevoie, nu vad de ce... vrei s-o vinzi acolo? Talon/asigurare, permis si pasaport (mai bine decat buletinul). Intr-adevar, procura ar fi bine pt orice eventualitate. Contrat de comodat nu vad de ce... Nu cred ca vrei sa deduci cheltuieli... sau?? Eu as face si o asigurare de sanatate d-aia de 20-30 de RON, e mai simplu de utilizat/acceptat in caz de Doamne-fereste; pana la urma asta este rolul ei, asigurare pt calatorie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xomin Postat Aprilie 24, 2008 Autor Share Postat Aprilie 24, 2008 (editat) pasaportul mi-a expirat acum doi ani si pana nu apar alea noi (biometrice) nu imi mai fac - de CI am pomenit pentru ca este un act de identificare valabil in UE oricum multam pentru raspunsuri va fi o vara super Editat Aprilie 24, 2008 de decatett Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate