Sari la conținut

Ajutor scuter mort


Postări Recomandate

Salut. am un scuter Garelli Vulcan ca are aprinderea stricata. Aprinderea era o cutie neagra plasata undeva sub sa si din ea ieseau vreo 4 fire cu mufe. Problema e ca ea nu mai dadea scanteie la bujie. Am incercat sa-i pun o alta aprindere, una facuta de un electronist, dar nu merge. Electronistul mi-a spus ca aprinderea nu se sincronizeaza cu senzorul de la magnetou. Adica aprinderea actioneaza mai lent decat senzorul... Asa ca mi-a zis sa comand un senzor HALL SM230 care ar fi bun pt. aprinderea asta... Dar nu se gaserste nicaieri. Eu cel putin nu am gasit. Mentionez ca da scanteie mica de tot cu aprinderea asta si cu un senzor improvizat in loc de cel original, dar tot nu porneste. Spuneti-mi va rog ce pot sa-i fac ca nu mai stiu... De unde sa cumpar o alta aprindere eventual. Orice informatie e bine venita. Mentionez ca incerc si eu sa gasesc varianta cea mai ieftina :makeout:

 

PS - scuterul e fabricat in 2003 si e de 96 motorul. Aprinderea originala era de 61A (amperi) Multumesc pt. ajutor si sper sa mi se raspunda cat mai repede :ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca Garelli e fabricat tot de alde Piaggio & Co, sau eventual se potrivesc piesele, incearca la Paneuro (Pe Titulescu, intre Victoriei si Primaria sectorului 1). Du-te cu aprinderea ta in mana si intreaba-i "Dom-le, asha ceva avetzi ?". Daca aia e, pe mine m-a costat 1.100.000. In principiu, aprinderea ta e CDI, asta se foloseste pe scara larga, iar cele 4 fire care-ti "ies" din aprindere sunt de fapt cam asha:

 

1 din ele e masa, al doilea e pentru tensiunea mare (in jur de 200V) care urmeaza a fi amplificata, al treilea e declansatorul (semnalul care vine din senzor si care-i spune aprinderii cand sa dea scanteie) si al 4-lea e fisha care iti intra in bujie presupun.

 

Daca zici ca ai probat alta aprindere si iti da scanteie de 1 mm pune mana pe ea si pune-ti-o !!! La aprinderile CDI tensiunea e mai mare decat la aprinderea clasica cu platina (practic CDI-ul inlocuieste platina, bobina de inductie exista in continuare) asa ca scanteia e de mai buna calitate si la o distanta mai mare intre electrozi.

 

Bafta si spune-ne ce ai rezolvat

Editat de Midnight_Caller
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi pt. raspuns. Nu sunt din bucuresti, ci din ploiesti. A fost o reprezentanta paneuro si in ploiesti dar nu mai e. Poti s-ami dai un nr de telefon de la paneuro te rog ? Ca daca au sa ma duc sa o iau. Scuterul Garelli e italienesc, dar aprinderea era marca C.P.I., si problema e ca nu o mai am. Si motorul lui e tot marca C.P.I.

 

Oricum, un nr de telefon m-ar ajuta mult :makeout:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S.C. PANEURO TRADING S.R.L.

Soseaua Bucuresti-Targoviste nr.16

sector 1, Bucuresti, România

Tel.: +40(0)21-202 50 00

Fax: +40(0)21-202 50 01

e-mail: office@paneuro.ro

Telverde: 0800 812505

 

Nu stiu numarul de la magazinul de pe Titulescu, dar cred ca cel mai sigur acolo mai bine dai telefon...

 

Si uite si nr. de la Service: 0724.561.013 / 0788.266.917 sau ciprianneculai@gmail.com

 

Bafta !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu ai pentru ce, si eu am alergat dupa piese si cunosc ce inseamna sa nu stii de unde sa le iei. Sper sa-ti fie potrivita, si sa ne vedem la o :makeout: cu scuterele... Sau pardon, la un :ok:

De asemenea am speranta ca voi fi si eu ajutat in viitor de catre alte cei mai priceputi ca mine si trecuti prin mai multe probleme :moto:

Asfalt uscat ! Si sper sa se termine ploaia asta mizerabila, ca as vrea si eu sa ajung la Arc totusi azi :blbl:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai facem asha atunci: eu beau una pt. tine aici, si tu bei una pt. mine acolo... Am copilarit in Pl, langa Gara de Sud :makeout:

Una peste alta, rezolva-ti problema si anunta-ne cum a iesit ! S-ar putea sa trec prin Pl la un moment dat, dar nu stiu daca vin calare pe fier... cam mult 60 de km pentru mopedutza mea, inca nu sunt stapan pe toate "ifosele" ei :ok:

 

Bafta !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...