Sari la conținut

transfagarasan


zambet crunt
 Share

Postări Recomandate

Vizitator stress_L&P

da' sa stii ca intalnirea simsonarilor e din 20 in 20 de km, la standurile de reparatii special amenajate pt. simsoane pe strazile din toata tara! :drink: :laugh: :( :baldy: :crack: :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai se pare ca nu stie nimeni asa ca o sa merg singur... :drink: preferam niste camarazi cu simsonuri ca stiti si voi cu ce viteza se merge.... din toti simsonarii pe care ii cunosc, nu se baga nici unul... pacat!! eu zic ca daca ai motorul pus la punct poti merge linistit oriunde!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hm... asa am zis si eu... cand aveam simsonul, mergeam in "blana" cu el, a fiert uleiul, l-a scuipat pe la reniflard, a ramas fara ulei - s-a blocat pistonul in cilindru. Deci daca te bagi pe Trans iti trebuie rabdare multa si mai bine prea multe pauze decat prea putzine. Motorul se incinge la deal rau de tot si nu stii de unde poate sa cedeze... un joc prea mic la supape... din cauza tasarii unei garnituri.. => supraincalzirea supapei - rupere din coada... in fine.. orice e posibil. Urcusul dinspre Sibiu e mai usor de facut zic eu, e distantza mai mica si panta doar un pic mai mare. Ideal ar fi sa prindetzi o zi cu vijelie sau ploaie, nu se mai incinge motorul. In orice caz, nu uita ca la fiecare pauza sa masori nivelul la ulei, daca apuca sa fiarba zboara imediat pe la aerisitoru de carter.

Pe de alta parte, simsonul nu moare cu una cu doua. Am tras de el ca de caine mort pe Dealu Negru, dinspre Sibiu, aveam garnitura de chiulasa fisurata de scotea "flacari pe nari", de-abia mai puteam sa-i dau a doua la deal, dar totusi m-a dus pana la Bucuresti.... Pe Transfagarasan insa panta e mult mai mare, curbele mai dese si nu mai ai unde sa iei viteza sa ai racire. Pe coborare e marfa, frana de motor raceste motorul foarte rapid (circula prin cilindru aer curat, rece, de afara - vezi sa reglezi ralantiul cat mai jos posibil).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi de sfaturi!!! stiu ca au probleme cu caldura da am avut grija pana acum sa nu-l calez si voi avea si de acum incolo! acum vreo 2 ani am avut o problema mai mare cu o supapa care sa gripat... si de acolo mari probleme: a lovito pistonul si a rupto si am facut praf motorul.... dar l-am adaptat cu piston de golf si sunt multumit de el!! prostia mare este ca nu i-am facut si arborele (doar l-am schimbat ca originalul era super prost facut: fusul maneton nu era presat(nu mai avea cota de presare) ci era sudat!! :drink: si cand l-am scos a si cedat sudura!) si se pare ca asta are ceva uzura.. dar vara asta inca mai tine !! sunt super fiabile simsonurile astea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da' sa stii ca intalnirea simsonarilor e din 20 in 20 de km, la standurile de reparatii special amenajate pt. simsoane pe strazile din toata tara!

Parafrazand cazul Silver vs Bhairava la categoria choppere:

 

"I'd rather push a Simson than ride an Ij" :drink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

da, sunt bune si simsoanele astea pt. sanatate: faci muschi grupa mare! :drink:

 

p.s. v-ati dat seama ca glumesc, nu? chair daca se strica mai des si nu se mai gasesc piese tot motoare sunt si oricum pentru oricine motorul lui este cel mai bun!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu cred ca m-am laudat vreodata ca simsonul este un motor bun !... intradevar a supravietuit 50 de ani dar asta nu inseamna ca trebuie sa tina piept celorlalte motoare! :( asa cum e el inca mai merge... :laugh: am de gand sa-l tin asa.. pentru mine, cat o mai vrea sa mearga... am investit in el ff multa munca si parca nu ma lasa inima sa-l dau!! simt si eu nevoia de mai multa putere dar parca simsonul i-ti da ceea ce alte motoare nu o mai fac de mult : i-ti dau timp sa privesti locurile prin care treci!! :drink: oricum nu vreau sa ma opresc aici, dar consider ca motorul asta e un inceput bun!! am avut innainte un m72 dar nu l-am pus niciodata pe picioare....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Motorul meu este în familie de 24 de ani. Drumurile copilăriei mele au fost fenomenale Âşi datorită ei! Nu am trecut ca descreierații pe potecile patriei grăbindu-ne spre nicaieri. Întotdeauna am ajuns acolo unde ne-am propus! Uneori a fost încărcată ca pe un asin de la o stână din vîrf de munte. Nu a zburdat până acasă dar am ajuns! Dar poate cel mai important este că a fost tratată cu respect Âşi atenție. Iar la reparat au fost evitați ciocănarii, Âşi alți meseriaÂşi care mai mult strică decât repară! Măsurat de trei ori, tăiat o dată Âşi bine. ÂŞi am Âşi acum satisfacții cu ea. Bineînțeles că îmi voi cumpăra Âşi una mai nouă Âşi mai puternică, dar nu voi renunța la Simson niciodată! Omul sfințeÂşte motorul. Amin!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...