christensen Postat Iunie 17, 2008 Share Postat Iunie 17, 2008 Buna Azi am desfacut intrerupatorul de neutral si am constatat ca este doar o simpla tija telescopica ce atinge(nu stiu de ce, ca nu am desfacut niciodata cutia....selector?..)si de pe piesa respectiva ia '-' pt a aprinde martorul de neutral(martorul are permanent '+' prin contact si '-' intrerupe ). In viitor doresc sa fac un afisor alfanumeric cu led pt a indica treapta de viteza in care ma aflu!nedesfacand cutia nu stiu cum se misca selectorul de viteza, cat loc am pt a amplasa senzorii HALL, daca mai am loc pt a pune pe furca un magnet(ex. 4x4mm) si o bucata de plastic pt a izola magnetul fata de fier. Daca cineva imi poate clarifica functionarea selectorului de viteza(eventual ceva poze detaliate), ca sami fac o imagine cum as putea amplasa senzori sau vro alta metoda. exemplul de dinainte este doar teorie pura nu stiu daca o pot pune in practica dar sper ca cu ajutorul dumeavoastra am sa gasesc o metoda! PS. pt cei sceptici sau care se baga in seama(fara a fi la subiect) cu raspunsuri ca: nu are rost, costa prea mult, nu se poate etc...recomand sau vada de treburi si sa nu se bage unde nu le fierbe oala! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Iunie 17, 2008 Share Postat Iunie 17, 2008 Poate te ajuta sa te inspiri asta: http://www.veypor.com/veypor.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
christensen Postat Iunie 17, 2008 Autor Share Postat Iunie 17, 2008 mersi dar nu aceasta ma intereseaza cum iau semnalul de stare a selectorului nu cum sa procesez informatia! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Iunie 17, 2008 Share Postat Iunie 17, 2008 http://www.mz-b.de/etz250/t4-7.htm Eu am desfacut cutia si stiu ca nu prea e loc pentru nimic acolo. Nu prea ai pe unde sa pui magneti pentru ca totul e inghesuit. Si hai sa zicem ca pui magnetii,dar senzorul unde o sa il pui.?Nu merge in exteriorul semi-carterului Si oricum,selectorul de viteze este bagat cam 2 cm intr-un lagar.De jur - imprejurul discului negru care are doar un punct dezizolati e un lagar de duraluminiu...adancime : 2 cm ( O idee foarte rudimentara ar fi sa faci mai multe ploturi din alea si sa schimbi si 'senzorul' pe care il ai acum... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
christensen Postat Iunie 17, 2008 Autor Share Postat Iunie 17, 2008 miai dat o idee buna. gaoresc senzorul actual pun o tija si pe tija lipesc un magnet care se deplaseaza in carcasa senzorului actual si in jurul acelei tije pun senzorii. acuma trebuie sa vad ce distante sunt intre viteze si ce cursa are selectorul de viteze(prea lung nu pot pune tija)...cam cati cm se deplaseaza selectorul(aprox)? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Iunie 17, 2008 Share Postat Iunie 17, 2008 Mai, nu stiu cati cm se deplaseaza selectorul. Asta cred ca poti sa o aflii singur, scotand 'senzorul' actual si facand un semn pe chestia aia de plastic...Si selectezi singur...si masori Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi 57 Postat Iunie 18, 2008 Share Postat Iunie 18, 2008 ..piesa la care te referi este ca un semidisc care se roteste angrenand un mecanism ce plimba doua furci care la randul lor plimba pinioanele celor doua trenuri. Piesa la care m-am referit are o proeminenta care atunci cind cutia este in neutru, atinge acel palpator punandu-l la masa si aprinzind becul. Teoretic poti face o piesa care sa includa mai multi palpatori, fiecare indicand treapta respectiva(solutie cred mai fiabila). Probabil ca utilizarea unor contacte magnetice (acele RID-uri) ingreuneaza executia acestui mecanism, apoi in orice cutie se aduna span(praf metalic provenit din uzura fireasca a pieselor aflate in miscare), acesta probabil ca-ti v-a crea probleme prin depunerea pe magnetelul tau Gandestete si succes!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate