Sari la conținut

Auschwitz... Sau Death Factory...


-Sir Daniel-
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Sambata am fost la Auschwitz.

 

Nu vreau sa va stric "surpriza" cu poze sau descrieri ale turului, dar trebuie sa zic cateva lucruri.

 

Detest atunci cand se face tam-tam pe tema unei situatii (sa zicem Holocaustul) si alte situatii similare (daca nu identice) sunt trecute cu vederea (sa zicem Gulag-urile, epurarea politica din URSS, Cambodgia, Africa cu ai sai hutu-tutsi, Coreea de Nord, etc.). Si recunosc ca sunt un om relativ rasist (nu poti sa nu fii in RROMANIA).

 

Am tot regretul si tot respectul pentru victimele nazistilor, pentru victimele Gulag-urilor, pentru Japonezii care au fost discriminati cam in acelasi fel in SUA dupa Pearl Harbour, pentru sarmanii imbecili de hutu-tutsi, care nici nu stiu de ce se omoara, pentru sarmanii oameni din Coreea de Nord, care ajung in lagare de concentrare pentru ca "nu au sapca" cu tot cu familii, si in general pentru oamenii discriminati pe motive "generale" (rasa, nationalitate, apartenenta religioasa*, credinte politice*). Sau poate ca nu mai am nici un pic de respect pentru nici unii, pentru ca nu am decat o cantitate limitata de respect pe care il pot oferi... Nimeni nu s-a implicat si nu se implica in aceste evenimente. Aliatii stiau ce se intampla. Exista poze din avion si cine stie ce alte informatii s-au mai scurs. IBM a realizat sistemul informatic pentru gestiunea activitatii. Cam ca softurile pentru logistica din zilele noastre. Imposibil ca dintre EVREII din SUA, care au avut mereu pozitii inalte, sa nu fi auzit nici unul despre asemenea grozavie. Despre rusi la fel. Iar despre Coreea de Nord nu mai zic nimic. Cu toate astea? Nimic. Nimeni. Si de ce sa ma revolt eu?

 

Pentru ca ce am vazut si am auzit in acel loc, n-a facut altceva decat sa imi intareasca credinta ca oamenii sunt stricati. Complet. Total. In cel mai propriu sens al cuvantului. Softul este praf. Pacat de hardware, ca poate mai mult. Oamenii pot fi manipulati sa creada aproape orice (cuvant urat) si sunt capabili de a-si trata semenii in feluri inimaginabile (crima, violul, pana si canibalismul pot fi considerate tratamente umane pe langa ce am vazut, iar cei ce le practica, criminalii, violatorii si canibalii, niste oameni de treaba) pentru ca li s-a zis ca acei semeni nu le seamana te miri din ce motiv. De catre cine? De catre niste oameni foarte stricati. Deci oamenii cred ce li se zice de catre niste stricati. Pe care apoi ii sustin. Morala? Gasiti-o singuri va rog.

 

Ultima fraza a ghidului a sunat cam asa: "Acum Auschwitz este o bucata istorie, dar nu conteaza. Ce s-a intamplat aici, s-a intamplat si in alte locuri si se intampla si in zilele noastre. Faptul ca avem atat de multi vizitatori este datorita publicitatii (si nu grozaviilor petrecute aici. nota mea)" Acest om mi s-a parut absolut demential. A folosit un ton absolut neutru, fara a fi nici rece nici empatic. Pur si simplu ca un contabil care isi prezinta bilantul sau un inginer care isi prezinta instalatia. Extraordinar!

 

Ce am inteles in urma acestei experiente este ca GRUPURILE, de orice natura sunt ele, sunt nocive. In cele din urma vor duce la discriminare de diverse feluri (cioara manelista conservara imputita jidanca nazista musulmana motorista crestin-satanista poponara), si inevitabil la manifestari de genul. Niciodata nu voi mai detesta o categorie de oameni (fie ei si tigani). Le voi detesta pe TOATE! In schimb, voi pretui sau detesta indivizii, dupa purtarea fiecaruia, nu dupa grupul caruia apartine.

 

Asadar, mergeti, vedeti, ascultati. Sigur veti avea ceva de invatat.

Bine spus.., am citit absolut tot despre EXTERMINARE, de orice fel si din orice loc de pe pamant, nu am fost si nici nu voi putea fi vreodata rasist, pt ca stiu ce a fost si daca stiu, nu vreau sa se mai repete.., pe asta exista TOLERANTA.Anul viitor trebuie sa ajung neaparat acolo, imi doresc de mult timp lucrul acesta.PS Iar cei care umplu topicuri cu mizerii rasiste sa viziteze macar un fost lagar de exterminare sau macar sa puna mana pe o carte despre fenomenul;Holocaust, Gulag..,stiu, este greu, mai bine ignorant si intolerant, e mai COOL!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Sir Daniel, ca de altfel tuturor.

 

Vorbisem ca vin si eu cu voi in septembrie dar nu o sa pot, pt ca pe 1 incep serviciul in RO. Poze in continuare nu voi pune pentru ca nu v-ar spune nimic.

Dar ne putem intalni, inainte sau dupa ce veniti.

Polonia e o tara faina, o sa va placa. Drumurile nu sunt stralucite pt moto, au santuri de la camioane pe portiuni destul de lungi. Preturile sunt ca in RO iar oamenii sunt ospitalieri, dar nu ahtiati dupa straini cum sunt unii pe la noi.

 

Bucurati-va de calatorie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...