Sari la conținut

Alpi, Dolomiti Si Alte Cele...


FZ6S
 Share

Postări Recomandate

Ziua a cincea

 

La Bolzano m-am oprit doar pentru un sandwich, o cafea d’aia buna si o privire scurta prin piata centrala.

DSC03340.JPG

Val Gardena mi-a amintit ca asta iarna imi promisesem sa vin aici la schi...

DSC03349.JPG

Passo Sella cu vant puternic si alti motociclisti de ambe sexe.

DSC03356.JPG

Marmolada si ghetarul lui se vad deja catre sud-est. In vale e oraselul Canazei unde, in mod normal, n-ar trebui sa intru dar imi trebuie benzina.

DSC03364.JPG

Ajuns in oras, de la sensul giratoriu de la intrare am ales s-o iau catre stanga. Nici o benzinarie pana la iesire. Ma intorc, o iau in partea cealalta si gasesc benzinaria. Self-service cu bancnote de care eu n-am! 50 de euro e totusi prea mult pentru un rezervor atat de mic chiar la 1,56 eur cat era litrul, iar masinaria nu da rest. M-a ajutat un localnic care, vazandu-ma nervos si injurand amarnic, mi-a schimbat niste bani. Passo Pordoi s-a urcat de la vest la est spre deosebire de alte dati cand am mers in sens invers.

Image010.jpg

Mobra trage bine, iar eu imi imaginez ca aproape ca ating asfaltul cu scarita. Nu, n-am atins pana la urma si nici nu cred ca am sa reusesc vreodata. Nu pe sosea pen’ca mi-e frica! O fi rusinos dar asta e... Poate pe vreun circuit daca o sa am sansa vreodata... In varf descopar ca telefonul meu e descarcat. Cu ce fac io poze acum? Am gasit o priza potrivita la unul din barurile locului si l-am incarcat vreun sfert de ceas. Marmolada se vede dintr-un unghi nou.

Image001.jpg

Ar trebui sa ma duc si pe Strada Statale 641 care trece mult mai aproape de muntele asta dar asta ar insemna sa ma intorc in Canazei si renunt cu lasitate. Si, de altfel, de-abia astept sa vad Passo Falzarego, frumos si asta de pica! Uitati-va si voi...

DSC03377.JPG

DSC03381.JPG

Catre Cortina d’Ampezzo drumul e la fel de frumos ca oriunde in muntii astia minunati.

DSC03389.JPG

Cortina e, asa cum stiti, de fitze. Eu credeam ca doar iarna e asa dar si vara e la fel.

DSC03399.JPG

Asta nu face oraselul mai putin frumos dar face ca preturile pe la hoteluri sa fie prohibitive. Si aveam nevoie de un pat primitor, de un dus adevarat si de un pic de internet dupa noaptea trecuta in cort. Ma resemnez si plec catre Misurina unde auzisem ca exista un camping.

DSC03404.JPG

Exista unul dar, data fiind altitudinea, e frig foarte. Nu e chiar ca in trecatori unde am gasit intre 3 si 6 grade dar nici mult mai cald nu-i..

Image005.jpg

Cu greu ma hotarasc sa ma cuibaresc dar, odata impachetat in sacul de dormit si cu gluga aceluiasi sac stransa in jurul capului nu e chiar rau...

 

*********************************

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In legatura cu benzinariile, in Italia si Elvetia sunt foarte multe cu self-service, mai ales seara/noaptea. Adica nu prea gasesti altfel. Se poate plati insa si cu cardul de lei fara probleme, la cusrul BNR.

Faceti calcul cata benzina credeti ca mai intra in rezervor sau minim cat aveti nevoie, introduceti suma (bancnote sau card) iar daca ati introdus mai mult, se pierde...

 

Lucru recomandabil si la travesraea Ungariei, nu are rost sa schimbati forinti, platiti totul, benzina, vignieta, mancare etc cu cardul normal de salariu sau ce card are fiecare. Daca platiti cash cu euro, cam iesiti in pierdere.

 

Legat de cazarea la Cortina... noi am gasit hotel f bun de 3* cu 33euro/pers/noapte. N-as zice ca este asa mult, era si micul dejun inclus si totusi era in Cortina...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...