Sari la conținut

Pitesti - Viscri - Sighisoara - Transfagarasan


marook
 Share

Postări Recomandate

Faina tura. :( ceva povesti ,cum a fost ,impresi de drum nu ne spui :( .

Servus!

Sincer sa fiu, e prima data cand pun fotografii pe forum si nu am indraznit sa le mai si comentez, dar, pentru ca tu spui s-o fac, am sa incerc, cu speranta ca n-am sa ma pierd in detalii aiurea, cum fac de obicei ... :disappointed:

Initial trebuia sa megem la Sibiu, apoi la Obarsia Lotrului, dar le-a fost mila de mine (de fapt de Fazer-ul meu ...) si am cotit-o spre Agnita.

Eu nu prea am iesit in ture lungi cu motorul si, spre disperarea Olgutei si a lui Razvan, m-as fi oprit din 5 in 5 minute sa fotografiez ceva, sau pur si simplu sa-mi pierd privirea in peisajele absolut superbe.

Am ramas perplex de cat de bine stia Razvan fiecare potecuta, indiferent de zona pe care hotaram s-o vedem!

Senzatia, pe tot parcursul "evadarii", a fost una de calatorie nu numai in spatiu, dar si in timp. Oameni de o natura aparte care cred ca ei apartin pamantului si nu invers ...

Am ajuns pe intuneric la marginea Viscri-ului (unde si-a luat printul Charles casa ...) si, pe bajbaite, ne-am pus corturile. Noaptea s-a lasat o ceata de nu vedeai la 1 m (fara exagerare!), dar n-a fost frig deloc.

Am vizitat dimineata cetatea din Viscri si, tot pe ceata, am plecat spre Sighisoara, unde senzatia de calatorie in timp a fost si mai pregnanta. Nu va pot povesti ce am simtit batand strazile orasului vechi, pentru ca nu exista cuvinte care sa exprime asta.

Se facuse destul de tarziu si am decis sa scurtam traseul si am pornit spre Transfagarasan. Am oprit la Sambata, sa vedem herghelia si, aproape imediat ce am iesit din Sambata, mai mult am simtit decat am vazut ceva in stanga mea; erau Fagarasii, care pareau sa pluteasaca pe covorul norilor. Mergand si mai aproape, am vazut cum se ridicau, precum un zid imens si am simtit un nod in gat; nu tin minte ca un peisaj sa ma fi impresionat mai mult. Pareau ca o bariera impenetrabila, de o frumusete ce numai Dumnezeu poate crea, si care, de ce sa nu recunosc, mi-au creat, pentru o clipa, un sentiment straniu, de claustrofobie ... Chiar m-am intrebat, " oare o sa putem trece?" ...

Pe Transfagarasan mai fusesem, dar numai in sens invers. Cert este ca, de la Bilea Cascada, n-am putut negocia curbele decat intr-a-ntaia, ca la scoala, mai rau decat cu bicicleta; imi fugea spatele de fiecare data, daca incercam sa merg mai repede. La Bilea Lac, ce sa va spun, zapada, frig, polei si apa lacului care crea o oglinda perfecta! M-a dus cu gandul la basmele fratilor Grimm.

Am trecut tunelul si am ajuns iN IAD!!! Partea argeseana a Transfagarasanului e o mizerie si o ofensa adusa, cu nesimtirea caracteristica autoritatilor argesene, dar nu numai, tuturor celor ce trec pe acel drum.

Am ramas surprins de cata lume era la orele 19:30 la barajul Vidraru! Lumini ca-n Las Vegas si o gramada de masini si de "turisti".

Am plecat spre Pitesti pe un intuneric bezna si cu o viteza cam mare ..., pentru mine, cel putin ... Mi-a placut mult cum sunau motoarele in tuneluri! ...

Dupa ce-am iesit la drum "drept", am dat drumul la gaz si ..., cam atat; la 20:30 am fost in Pitesti.

Un lucru pe care trebuie neaparat sa-l spun: am fost extrem de incantat de companie si le multumesc pentru ca m-au acceptat alaturi de ei! Si inca ceva, ceva ce mi-a adus multa amaraciune, prin ceea ce s-a intamplat unor foarte dragi prieteni: NU CIRCULATI NOAPTEA CU MOTOARELE!!!

Una peste alta, asa cum am spus si mai sus, pentru mine a fost o "evadare" mult asteptata si care m-a facut sa uit COMPLET de restul vietii mele si de problemele cotidianului.

Va multumesc mult daca ati avut rabdarea sa cititi toate acestea si va rog sa ma iertati daca nu v-au placut, daca am fost plictisitor, sau enervant!

Toate cele bune si asfalt uscat tuturor!

:(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

Citind ce ai scris si vazand poze mi-am adus aminte de calatoria mea pe acel traseu.M-ai facut sa imi revad pozele si sa imi reamintesc superbele momente petrecute pe Transfagarasean. FRUMOASA TARA AVEM.

Drumuri asfaltate si mult noroc ! :(

 

:disappointed:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pozele ca pozele dar descrierea e superba.felicitari de tura si sper sa nu te opresti aici,mai sunt multe de vazut in tara asta.apropo ce te deranjeaza mersul noaptea?mie imi place mai mult noaptea ,pe ploaie,sau of -road decat prin orase aglomerate sau europene full unde se circula bara la bara.parerea mea sper sa nu deranjeze pe nimeni.

 

Poi scuze nu am stiut :) .atunci iti doresc sa te faci bine si peste ceva timp sa ne pui si tu poze cu iesirile voastre :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pozele ca pozele dar descrierea e superba.felicitari de tura si sper sa nu te opresti aici,mai sunt multe de vazut in tara asta.apropo ce te deranjeaza mersul noaptea?mie imi place mai mult noaptea ,pe ploaie,sau of -road decat prin orase aglomerate sau europene full unde se circula bara la bara.parerea mea sper sa nu deranjeze pe nimeni.

 

 

Poi scuze nu am stiut :) .atunci iti doresc sa te faci bine si peste ceva timp sa ne pui si tu poze cu iesirile voastre :)

Multumesc inca o data pentru cuvintele voastre frumoase si pentru aprecieri, desi, sincer sa fiu, eu ma indoiesc de calitatea artistica, sau de alta natura, a fotografiilor mele; sunteti prea buni cu mine, dar, pentru ca-mi sunteti prieteni, va iert ... :D

De fapt, cred ca ma repet, emotia traita, cu atat mai putin peisajele si oamenii, nu pot fi descrise nici de cuvinte nici de imagini.

Cum sa ma supar (de faptul ca tie-ti place sa mergi noaptea)?! Si mie-mi place nespus sa bantui pe coclauri si pe vreme de orice fel, dar, de ce sa ma ascund, a fost primul drum lung facut noaptea in afara localitatii si am fost cam stresat. Ruxyque, un om extraordinar si, iarasi ma repet, tare drag mie, sufera pe nedrept in urma unei intamplari stupide, petrecute noaptea.

Ruxyque, iti doresc din suflet ca totul sa fie bine cat mai repede si, asa cum spune si cs-marius-b, si cum ne dorim cu totii, sa te intorci pe drumurile asfaltate sau nu, pe propria ta motoreta, in cel mai scurt timp!

Toate cele bune!

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...