Sari la conținut

SFATURI - INTRETINERE TIMP DE IARNA


perseu77
 Share

Postări Recomandate

Lasand la o parte strofocarile din topicul capului rautatilor, vreau sa aflu de la voi, care ati facut si aveti experienta cum sa conserv motocicleta pe tipul de iarna.

Am inteles de la mecanici batrani ca e bine, in cazul in care motorul nu mai este folosit o perioada mai indelungata sa se desfaca bujia i sa se toarne ulei de motor, din restul care a mai ramas de la schimbul de ulei ...Uleiul se toarna bineinteles in capul pistonului si are rolul de a preveni eventualele oxidari ale acestuia. Apoi infiletam putin bujia.

logic ca se va scoate si bateria sa nu descarce. Cantitatea de ulei pusa la un piston la un motor de 600 cc am inteles ca este de 20 ml, volum ce poate fi dozat cu o seriga UF de acelasi volum ,de la orice farmacie.

In partea a 2-a a acestei activitati, cand dorim la primavara sa scoatem din hibernare bestia, dupa ce punem bateria, scoatem bujiile si dam la automat ca sa arunce uleiul care a stat in capul pistonului. Daca nu facem acest procedeu uleiul respectiv se va arde si se va depune pe supape, va duce la pierdere de compresie sau la gomaj, adica blocarea segmentilor in conductul pistonului datorita depunerilor .

Multumesc ptr viitoarele raspunsuri!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...