Sari la conținut

?probleme? Schimbator Viteze


unnamed
 Share

Postări Recomandate

Este in schimb o gresala GRAVA sa abandonezi frana spate. Pierzi procente bune din capacitatea de a frana a motocicletei intr-o situatie de urgenta. La fel cum inveti sa controlezi frana fata pentru a nu rupe aderenta, la fel inveti si cu frana spate. O problema poate fi reflexul de la condusul masinii, de a calca puternic frana. Da' vorba aia, ce are invat are si dezvat.

 

 

Stiu, chiar cu mult se reduce distanta de franare. Dar eu am adoptat in materie de franare conceptul francez al pluralistilor prin care trag mai intai frana fata (ca si prima reactie), iar apoi frana spate sacadat in acelasi timp cu apasarea ambreiajului. Toate acestea pentru a castiga ceva secunde la reactie...am spus ca am renuntat la frana spate ca am avut destul de recent un eveniment neplacut :D din cauza franei spate...

 

Zici ca era dezvat...cum ar fi? Pe bune ca ar trebui sa invat :)

 

Iar in ceea ce priveste cu retrogradatul vitezelor, cobor 2 odata.....si cu o puternica frana de motor si cu frana fata nu se compenseaza? Stiu ca am puternice reactii de la "bicicleta", dar nu in asa fel cum am patit cand am apasat frana spate (100% ca s-a blocat roata spate :ok:)

 

Merci de raspuns, bafta :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai nu suprasoliciti nimic in frana de motor efectuata corect, sunt regimuri de turatie normale pentru piese.

 

 

aha. cel putin eu stiam ca un motor cu atat mai vechi si mai uzat, cu atat frana de motor mai slaba. sunt sigur ca el e gandit sa reziste franelor de motor, dar totusi, cu cat mai mult folosita, cu atat mai mare uzura?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...
Vizitator stress_L&P

discurile de ambreiaj ating in mod semnificativ cand ambreiajul este reglat necorespunzator si uleiul este de proasta calitate! altfel de abia se freaca din cauza fortei centrifuge si a filmului de ulei! multi spun ca nu e bine sa stai la semafor debreiat si ca mai bine e sa stai in viteza! corect... daca stai mai mult de 30-45 de secunde, uzura nu creste cu mult dar creste!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...