Sari la conținut

Carburator De Dacia Pe Dnepr


berchez_cel_turbat
 Share

Postări Recomandate

NUUUU merge bine cu aia.... Am vazut multe Nepre cu carb de Dacia, nici unu n-a mers bine... Ori nu a pornit, ori au facut figuri in mers. Pt. carb de masina (montata central, evident) ai nevoie de tevi lungi pana la cilindru, iar Niprul are o compresie joasa = ai multe probleme de rezolvat. Poate ca va iesi bine, dar cu multa munca. Si nu stiu daca merita... Pentru ce vrei, pt. consum mai putin, pt. altceva...?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cu caburatoare K68 ( din alea rotunde) cat ar trebui sa consume? Si...cum se regleaza draciile alea? merci!

 

Al meu consuma 4 - 4,5 la suta, in afara de oras. Cu 9 litri am mers pana la Brasov, care e de 160 km de Tg.Mures, si am mers peste 100 km/h... nici mie nu mi-a venit sa cred. Reglajul e simplu, la mine a fost mai complicat, ca am teava de 2 in unu. Dar se regleaza relativ usor. Faza e – acum am auzit de la Bono – ca cu carburile de k68 tre sa ai mult noroc... Daca cumpari o pereche buna, nu ai probleme cu ele. Daca nu... Pacat, ca numai Dumnezeu stie, daca o sa ia noroc... Stii, made in Ukraina... :friends: Oricum, merita mai mult decat sa strici motorul cu carb de Dacia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am pus la Nipru un carburator Solex cu care merge si acum perfect, consum minim 3,4%, mediu 4-4,5%, viteza de croaziera 100 km/h. Cu galeriile lungi nu e NICI o problema (s-a mai discutat), dar ar trebui niste bujii bune cu cifra termica mai mica (adica mai calde).

PS Carburatoarele K65 au o litera stantata, care inseamna tipul (e acelasi corp pentru Voshod, Nipru si IJ, dar cu jicloare diferite). Daca incerci sa pui un K65 cu setari de Voshod pe Nipru, nu o sa mearga niciodata. De-aia apar problemele.

De exemplu, la IJ am avut K65 i (adica N intors, pe ruseste). Altii au avut carburator de Voshod pe IJ (acelasi corp), consuma 3% dar s-a stricat motorul repede, ca nu avea ungere....

Inca ceva...un prieten a pus un carburator de Dacia 1300 la Nipru, si nu mergea mai deloc, pornire grea etc. Dupa ce a schimbat jicloarele cu alea de 1400, alta viata...

Editat de cristi-mic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma pe motoru pe care vreau sa pun carburator de dacia am k68 si is extrem de varza...adica si duse filetele de la partea aia unde se prinde cuiu opturator si le-am prins cu poxipol...joaca butoiasu in ele is gata gata....asa ca ma gandeam sa pun de dacia ca am unu...si bani de carburatoare noi nu am ...asa ca...nu stiu ce sa fac

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai nu stiu de ce sunteti voi asa nemultumiti de carburatorul de Dacie. La noi sunt destule Nepre cu astfel de carburi. Si proprietarii sunt foarte multumiti. Consum mai mic, acceleratie mai buna si altele...Ideea este sa stii cum sa faci acele galerii de admisie. Daca sunt facute cum trebuie nu ai treaba. Exista insa si dezavantaje...este normal. Iarna iti merge foarte nasol si in general cand este frig afara...apare jivrajul... pana se incalzeste bine...dar in general ei sunt foarte multumiti de ele.

 

Numa' bine!

:friends:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

decat cu un carburator nashpa de dacie , rezultate mult mai bune vei avea cu un carburator dublucorp Dell'Orto DRLA 36

de pe AlfaRomeo 33. e ideal pentru motorul boxer, shi reglajele se fac separat pe fiecare corp fara probleme

necazul e ca sunt rare shi scumpe...

post-1567-1134425582_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...