Sari la conținut

Ceva Acte ...


JOker
 Share

Postări Recomandate

Eh... e o gramada de explicat, cauta in arhiva, ca s-a mai detaliat pe aici.

Pe scurt : Actele vechi sunt pe numele tau si vrei sa le faci noi ? Sau e schimbare de proprietar propriu-zisa.

Daca e schimbare de proprietar, atunci fostul proprietar trebuie sa RADIEZE motocicleta de pe actele vechi, nu inainte de a face cu tine actul de Vanzare/Cumparare. Motocicleta o data radiata, trebuie sa ajungi la RAR, neaparat, ca doar ei elibereaza carte de identitate (primul pas catre "acte noi"). Apoi traseul e simplu, ai de la RAR Cartea de identitate, care contine si revizia tehnica si certificatul de verificare a corespondentei seriilor, mai trebuie inregistrata la taxe si impozite, platita asigurarea, platita placutza de inmatricularea, taxa de inmatriculare (tot la taxe si impozite) si te prezinti in asteptarea mult doritului talon nou si numar nou.

Desigur, asta e varianta cea mai simpla. Varianta complicata este daca vanzatorul e din alt judetz. In cazul asta, o sa tot umbli dupa numere provizorii pana cand ajunge din teritoriu asa-numita confirmare de radiere (ce merge foaaaarte lent - 2-3 luni si mai bine, ca merge prin posta).

Un alt aspect important este starea de sanatate a celui trecut in actele vechi, respectiv sa nu aiba vreo forma de deces, ceva, caz in care birocratzia atinge culmi nebanuite, cu notari, testamente, succesiuni... milioane grele... e mai scump sa mori in romania decat sa traiesti.

In concluzie, daca ai dezvoltat talente de spagasin, mergi asa cu actele alea, fa-ti RCA-ul, sa nu busesti vreun mercedes, iar milioanele care te-ar fi costat sa faci actele tine-le de spaga, pentru ca in general, militianul cand te vede, te vede din fatza si nu stie daca ai numar vechi sau nou. Iar daca te opreste, oricum nu pleci fara sa scoti ceva. Atat doar sa demonstrezi ca nu e furata (sa ai vreo copie dupa buletinul proprietarului, ceva...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca e pe numele tau-->simplu

te duci la RAR sa-ti faca carte de identitate....cu aia te duci la militie pentru preschimbarea talonului , cu ala vechi si tabla cu nr vechi ,plus o fisa dactilo luata de la orice birou de acte de prin zona ...pe fisa aia tre sa ai viza de la circa financiara ca s-a platit impozitul. Pe langa astea la dosar mai bagi si chitante ca ai platit taxa de inmatriculare si contravaloarea talonului nou...numerele le platesti direct la politie.

Ca bani te scoate ....@ 400 la rar,@400 la politie, plus numar si fisa de inmatriculare ...cam un bulion.

 

Daca nu esti tu ala de e scris pe talonul vechi tre sa te duci cu titularul la RAR si politie sau tu cu procura...dupa ce iti face raru carte si iti da "verde", trebuie facut act de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare,stampila de la finanicar...tot tacamul.

 

Bafta si rabdare ...ca ai nevoie...mama lor de nenorociti hartogari :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc mult de tot. :P fostul proprietar n-a murit inca shi sper sa nu moara prea curand ca e de treaba dar un lucru as vrea sa mai stiu: daca fostul proprietar nu are platite toate impozitele la zi (ma refer la casa , masina, etc. ) poate radia motocicleta ?; ca am auzit zvonuri cum ca nu se poate radia pana nu ai toate taxele platite....si chestia asta e cam aiurea :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...