Sari la conținut

Axa cu Scame

Super Membru
  • Număr conținut

    3.450
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Axa cu Scame

  1. Salutari tuturor ! Va asteptam si anul acesta la iernat , pentru al 7-lea sezon consecutiv, in aceleasi contitii avantajoase ca si anul trecut, la acelasi pret: 450 lei pentru toata iarna.
  2. Azi e balci mare la Televiziune, la rondul cu "padurea fermecata" : multe masini de politie, jaloane pe carosabil, reporteri TV si tot tacamul, opresc tot inclusiv motociclisti. Se pare ca pesedeii au ramas fara bani de furat si i-au scos pe baieti la produs. Care va stiti cu vre-un nod in papura, evitati zona. Daca aflati mai exact ce vaneaza, scrieti aici sa nu ne-o luam pe carca gratuit.
  3. Motoarele pregatite........check! Izopren,sac,prelata.........check! Lada cu castraveti murati.....check! Chilotii de ploaie.............check! Ignition..............check! And...........lift-off........ Veniiiiiiiiiiimmmmmmmm! P.S. Mai jos atasez programul, asa grav cum l-a prevazut Broasca:
  4. Axa cu Scame

    CZ

    La ultima curatenie in beci am mai gasit o sacosa de vestigii comuniste,CZ si Jawa... un ambreiaj de CZ175, pedale,pistoane si alte maruntisuri. Le dau pe toate cui ii trebuie si vine sa le ia, daca postati o poza cu o bere rece e suficient
  5. Cazare Moto : 300 lei pana la primavara cu transport gratuit in 29 si 30 decembrie ! Pentru ce timp a mai ramas din sezonul de iarna, va oferim acum posibilitatea de a baga motocicleta la adapost cu numai 300 lei pana la sfarsitul lunii aprilie si asiguram transport gratuit pentru Bucuresti, valabil azi si maine (29-30 decembrie). Mai avem doar cateva locuri, va rugam sunati din timp pentru a programa transportul.
  6. Salut ! Daca ai dejantat anvelopa la vulcanizare auto, cel mai probabil ti-au indoit discul cu presa. Nu ar fi prima data cand se intampla...intotdeauna trebuie sa stai cu ochii pe "dorei" si sa-i atentionezi inainte de a face manevra gresita. La ce povestesti tu , ar trebui sa ai o abatere laterala de la 2 mm in sus, iar maximul admis ar fi cam 20 de sutimi. Exista solutii, dar trebuie intai vazut cat de grav este...
  7. Salutari ! Tin minte ca mi-a venit un gs in service cu simptome asemanatoare acum 2-3 ani si s-a dovedit ca cine asamblase ultimul carburatoarele uitase un o-ring...sus la ciuperca de vacuum. Verifica sa ai o-ringul la ambele carburatoare, altfel trage aer. Piesa nr 15 de mai jos....spor la surubarit!
  8. Salutare tuturor! Cu oaresce regret va anunt ca grupul calaretilor de africane s-a imputinat cu unul, adica tocmai am vandut mobra de la care a pornit acest topic in 2006 ... Totusi comunitatea s-a imbogatit cu un nou membru, respectiv fericitul nou proprietar , care nu e tocmai strain de forumul nostru. /index.php?/topic/723681-honda-xrv-750-africa-twin-rd07a-1999/&do=findComment&comment=3927438 Adio dar raman cu voi
  9. Salutari ! Dupa ce ai avut exc si duke, vei scoate la vanzare un proaspat achizitionat tenere in maxim 2 saptamani ). Ai ajuns intr-un punct unde toti ajungem pana la urma, si anume tocmai ti-ai dat seama ca producatorii moto dupa 2000 incoace s-au (cuvant urat) pe nisa asta de piata, adica a celor care stiu sa foloseasca un enduro-touring la limita,solo sau cu bagaje full si pasager, si in offroad si pe sosea. Acestia sunt prea putini si nu intereseaza economic fata de o mare categorie de motociclisti care vin de pe stradale si cred ca un varadero sau un v-strom au ceva "enduro" in ele , sau altii care se urca direct pe un 1200 GS Adv numai pentru ca isi permit si oricum maximul de enduro pe care il fac e linia de tramvai pe piatra cubica. "Piata" moto este cea din vest, iar acolo nu mai poti scoate o motocicleta de pe sosea decat in cadru organizat, caz in care mergi direct pe un cross, iar a ta ramane doar pe strada. Au calculat ca daca ar scoate un 750 decent cu 200 kg la plin, 80 de cai si suspensii bune , ar ramane cu ele nevandute, pentru ca oricum noi, astia, asteptam sa se invecheasca un pic pana sa ni le permitem sh. Suntem inca privilegiati in Europa pt ca mai putem scoate mobra "la noroaie" la liber. Din cate ai povestit optiunea ta acum care intra si pe buget este un F800GS, pe care sa-l protejezi cu scut,crashbar-uri si sist de bagaje. Atata doar ca trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca noul tau motor de 7000 de euro poate sa isi borseasca uleiul pe motor din 20 in 20 de mii de km si are in el atata electronica de nu o mai descurca nici aia din reprezentanta cand incepe sa se aprinda pomul de craciun in bord. PS 990 Adv iti da senzatii foarte "ude" daca te tin bracinarii sa dai in el cat poate el sa duca, pe sosea si in coclau... probelma e ca te impinge la situatii necugetate, iar cand eziti.....gata, l-ai scapat. A, si in oras iti fierbe bijuteriile de familie de nu iti mai trebuie nimic dupa o zi de vara in bucuresti... Spor la alegeri !
  10. Poti folosi fara probleme o pompa radiala in locul celei normale, daca volumul de lichid impins la o cursa normala a manetei e suficient, dupa cum ti-au recomandat si forumistii de mai sus... ca regula generala, daca etrierii motocicletei donatoare au pistonase mai multe/mai mari ca diametru sau macar la fel, pompa va face treaba buna si pe modelul tau. In principiu, ar trebui sa ai o forta de franare mai mare la o apasare mai fina a manetei.
  11. Si despre intinderea corecta a lantului e ceva de povestit, dar , pe scurt: "Sageata" sau "burta" lantului pe cricul lateral sau central, dup caz, e data de manualul producatorului pentru a ajunge la acelasi rezultat: cand axul pinionului de atac se aliniaza perfect cu axul basculei si cu axul rotii, lantul trebuie sa fie perfect intins dar nu tensionat. Aici sunt incluse majoritatea motocicletelor, cu suspensie conventionala. Asadar, intinderea lantului nu depinde in nici un fel de incarcatura motocicletei, ci doar de geometrie. Cum "sageata" lantului se masoara de obicei pe cricul lateral, fara incarcatura pe moto, din geometrie rezulta la clasa enduro o sageata de 40-50 mm sau mai mare, iar la sportive si stradale cca 15-30 mm. Ca regula generala, cand nu esti sigur, il lasi un pic mai slab, nu strica nimic. Daca il strangi prea tare strici mai repede lantul si rulmentii din iesirea cutiei si de la roata.
  12. Salut ! Kitul de lant are si el o viata proprie, care incepe asa: 1: kitul nou, montat in service , reglat cum trebuie, in cca 1000 km isi face rodajul initial, lantul se "lungeste" un pic( cu exceptia celor "pre-rodate" de la fabrica), trebuie intins nitel; 2: kitul rodat, necesita curatare si ungere periodica, nu cere reglaj intindere cu miile de kilometri; 3: incepe sa apara uzura, pasul lantului se mareste, dintii pinioanelor incep sa se uzeze, cere intindere din ce in ce mai des 4: kitul e aproape gata, pe ultima mie de kilometri cere sa fie intins de mai multe ori, uzura creste exponential, dintii se ascut, incepe sa zornaie. Daca tragi de lant in spatele foii de la roata se ridica de vezi juma' de dinte sau chiar un dinte intreg, e timpul sa arunci cheia dupa sifonier si nu mai mergi cu moto pana nu schimbi kitul de lant. 5: Incepe zona de pericol in care lantul se poate rupe sau sare de pe foaie cand accelerezi mai tare intr-o curba. Dintii de la pinion si foaie se ascut pana se barbieresc, simti pe acceleratie si frana de motor cum lantul " sare dinti" . Ai avut destul noroc pana acum, e cazul sa te opresti! Se poate schimba si numai lantul si refolosi pinioanele vechi, dar scurtezi mult viata noului lant . Mai sunt multe lucruri de discutat despre subiectul asta, amanuntele pot deveni foarte "tehnice" , dar lucrurile de baza sunt mai sus. Daca nu esti sigur in care faza din cele de mai sus te gasesti, cel mai bine rogi pe cineva care se pricepe sa verifice, orice motociclist mai vechi sau un service iti va oferi un sfat cu placere. Spor la plimbari !
  13. Un alt sezon moto e aproape de incheiere si dorim sa multumim celor care ne-au acordat increderea lor in cei aproape 4 ani de activitate, devenind clientii nostri. Acestora le oferim intaietate la ocuparea locurilor pentru iernat si ii rugam sa ne contacteze pentru a rezerva loc. De asemenea, oaspetii noi sunt bine veniti , in limita locurilor disponibile. La fel ca si in anii trecuti, echipa WolfMoto va ofera posibilitatea gazduirii motocicletei pe timpul iernii, in incinta service-ului nostru, in intervalul noiembrie 2013 - martie 2014, la un pret de 350 lei pentru toata perioada. Oferta include: Verificare tehnica “din roata in roata” la receptia motocicletei, pregatirea pentru iernat, intretinerea acumulatorului pana in primavara. In plus, in aceasta perioada putem efectua lucrari de orice fel, de intretinere si reparatii, la cererea dvs., inclusiv furnizarea de consumabile si piese de schimb. Service-ul nostru e localizat in Bucuresti Str Tipografilor, sectorul 1, (in spatele Casei Presei) si este dotat cu sistem de supraveghere video si alarma 24/24 h. Pe timpul iernii activitatea service-ului se desfasoara dupa program normal, de luni pana vineri .Optional, asiguram transport cu remorca specializata. Pentru detalii si programari, sunati la : 0755 961 230 - Irina 0727 132 163 - Axa 0733 627 147- Andrei Email: wolf.moto@yahoo.com comenzi@wolfmoto.ro
  14. Nu cred ca aveai cum sa ajungi la problema asta pentru ca ai demontat/montat ambreiajul, daca nu ai facut si altceva. Verifica daca iti inchid bine toate supapele( evacuarea) sau daca ramane actionat decompresorul. Sa nu traga aer fals pe langa admisia in cilindru, care sa duca la amestec sarac. Sa nu ai membrana de carburator sparta--> amestec sarac. Cert e ca daca insisti sa mergi cu el asa, prajesti motorul. Spor!
  15. Daca plecati in concediu cu motocicleta, sigur va trebuie un spray de lant la voi...de ce sa nu fie unul bun ?
  16. Bine ca ai zis, ca la pahare ne-am pregatit cu cateva divizii, da' de linguri am uitat De acasa trebuie sa va aduceti doar cheful si voia buna, se va gasi cate ceva si pt piloti
  17. Jeane, daca te uiti aici, in prima poza, ai sa te vezi si pe tine si pe el, deschidere si inchidere de pluton http://wolfmoto.ro/index.php/galerie-foto/istorie In rest, in ceaun sigur nu va fi stevie , si de beut nu e obligatoriu cu alcool.
  18. Cum au mai spus alti colegi de forum mai sus, daca toata partea mecanica de la maneta pana la clapete e ok, dupa ce ai clarificat problema aerului fals( de obicei aerul fals tras pe langa carburator iti da probleme mai urate de atat), simptomul indica amestec un pic sarac pe relanti. Este foarte interesanta partea cu " vezi ca e reglat de fabrica, sa nu umbli " poti sa umbli linisitit atata timp cat stii sa le reglezi la loc daca nu se schimba in bine comportamentul motorului....evident vorbesc de suruburile de amestec, pe care le mai poti desface cate un sfert de tura pentru a imbogati amestecul pe relanti si progresia in primul sfert de gaz.
  19. Multumim frumos de informare, este util de stiut ca pe un alt forum se dau "remi" in bani la un concurs de mecanica aplicata online "doar !! viteza". Va uram succes si la cat mai multe "organizaturi in folosul la romani care cunoaste".
  20. Salutari! Asa cum am mai explicat si unui coleg de forum din paginile anterioare, o revizie nu e un "piramidon" universal pe care sa-l administrezi motocicletei periodic Te asteptam la service, facem o verificare "din roata in roata" , operatiune gratuita pentru clientii nostri, si apoi iti propunem un numar de operatiuni de care motocicleta ta are nevoie pentru a functiona fara probleme. Detaliat pe PM,iti trimitem o lista cu operatiuni ce se fac in mod normal primavara la inceput de sezon la modelul tau de motocicleta. Asfalt uscat, curat si CALD !! Wolf Moto
  21. Salutari! Conform codului de model RC09 gasesc in cataloage VF750C Magna , nu VFR Pentru clarificarea detaliilor privind modelul exact pentru care iti trebuie piesele, lasa un nr de tel la care te putem contacta, sau suna la 0721489412 (nr meu) sau 0729941216(Bogdan). Numai bine !!! Axa, WolfMoto
  22. Foarte bun topicul, sunt kilometri intregi de scris aici Incepem cu releele de incarcare, ca tot ati vorbit de ele, la multe modele pica dupa 40-50 mii , cred ca le-au calculat bulangii aia sa-ti mai traga un ban din cand in cand. La modelele cu probleme ( de ex. multe honde ) le prelungesti viata racindu-le. Gauri de ventilatie in carene, radiatoare pasive (placa de cupru/aluminiu in spatele releului, pasta termica intre ele, un radiator de CPU adaugat pe aceeasi placa ) sau racire activa cu ventilator pe 12 v, sau o combinatie intre variantele astea.De multe ori se mai prajesc in mufa contactele care vin din alternator ( 3 fire galbene de obicei), se inspecteaza, se curata si se schimba papucii daca e semn de buleala.
  23. Salut ! Operatiunea e destul de simpla , dar trebuie sa demontezi tuburile din tripla, daca incerci sa le bagi pe jos te chinui pana le rupi. Nu umbli la piulita mare de pe coloana de directie decat daca eventual ai ceva joc in rulmenti si mai vrei sa ii strangi. Suruburile care tin tuburile in tripla merg stranse la mana, atata timp cat nu te opintesti prea tare in suruburile de sus care intra in filet de aluminiu. Tine minte cam la ce forta se desfac si nu le strangi mai tare de atat. Unde ai 2 suruburi alaturate le strangi in tandem ,cate putin pe fiecare, nu pe rand. La capacul de a ambreiaj la fel, nu iti trebuie dinamometrica, dar nu le strange prea tare ca smulgi filetele. Le strangi in cruce cate putin pe fiecare, iar cand esti in dubiu , nu mai pune forta pe ele in plus... mai bine sa ramana mai slabe si daca pica ulei le mai strangi putin, decat sa stragi prea tare sa rupi un filet. Daca schimbi si uleiul dai jos capacul cu motorul vertical, daca nu schimbi uleiul il culci pe o parte aproape la orizontala ( nu de tot , doar cat sa nu curga ) Burdufurile stau la fel de bine si in coliere si in soricei... e doar chestie de estetica si optiune personala. Ai gria sa le pui cu gaurile de aerisire spre spate, altfel iti intra apa si noroi in mers. Revenind la chestia cu cuplul de strangere la filete...dupa ce strangi/desfaci destule, mana deja stie cat cuplu sa puna pe ele in functie de dimensiune si materialul in care intra. Daca ai piese vechi de orice fel, de aruncat, cu filete in aluminiu (M6 si M8 in principiu) prinde-le in menghina si strange suruburile pana smulgi filetele . Asta iti da un reper sa-ti dai seama cam cat de usor ajungi sa plangi dupa piesa daca te ia valul:P Fa la fel si cu suruburi si piulite simple, strange-le pana se reteaza sa vezi cam cum se simte. Incearca variante cu si fara vaselina/ulei pe filet, nu e tot una daca strangi pe uscat sau uns. Inca o smecherie, cand strangi filete in aluminiu (inclusiv bujii), nu apuca cheia de la capat ci mai din scurt, asta iti da un brat mai mic in care sa fortezi. Odata ce capeti ceva eperienta , nu iti mai trebuie dinamometrica decat la chiulasa sau alte locuri sensibile, cum ar fi lagare de axe cu came, cuzineti de biela samd Spor la surubarit !!!!! P.S. daca tot ce ti-am povestit ti se pare complicat sau daca pana acum nu ai pus mana pe chei si surubelnite nici sa schimbi o priza, mai bine te duci la un service ... iti ia ceva bani dar e mai ieftin decat reparatiile la piesele pe care le strici
  24. Salutari tuturor ! Dupa cum poate stiti deja, de la 1 iunie nu se mai poate face ITP decat la RAR. Eu am aflat ieri, si am dat fuga sa ma uit in talon: expirat de o luna In concluzie, trebuie sa ma apuc sa dau jos xenoanele, goarnele de tir si alte maimute, si imi mai trebuie o toba stock de imprumut pentru RAR. Asadar... cine are un RD07 sau RD07A cu toba intacta si e dispus sa faca schimb de tobe cu mine pentru cateva zile ? Dureaza cca 10 minute si va promit ca veti fi foarte incantati de toba mea, e tot stock dar "oleaca" modificata Dupa ce trec prin RAR, le schimbam la loc... si, bineinteles, dau bere Axa.
  25. Slabeste reglajul de la maneta pana cand prinde ambreiajul unde vrei tu... chair daca o sa ai joc mare in maneta la finalul cursei nu e nici un bai. Daca incepe sa agate cand schimbi pe loc la semafor, mai strange-l putin inapoi. Si mie imi place acelasi stil de reglaj, mi se pare mai rapid si mai precis de dozat.
×
×
  • Creează nouă...