Sari la conținut

Tot Simson


Hadess
 Share

Postări Recomandate

Merge orice condensator. Iei condensator de aprindere de Dacie (capacitatea este ceva in jur de 0.22microfarazi ). Se mai vehiculeaza idei ca n-ar fi bun, ca trebuie de trabant, ca e de 0.20, ca asta de dacie e de 0.25 si e prea mare, dar sincer, nici o fabrica nu poate face condensatori cu atata precizie. Chiar pe condensatorul de dacie e data capacitatea intr-un interval - 0.2 - 0.3 uF. Daca nu e bun, inseamna ca e defect, nu ca nu e compatibil. Poti sa-l probezi pe ala pe care deja il ai pe magnetou cu o baterie si o casca - trebuie sa se auda mici "poc"-uri cand inseriezi toate elementele - baterie, condensator, casca (difuzor), inversand alternativ bornele bateriei. In orice caz, daca magnetoul e slabit, degeaba dai vina pe condensator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia zi H. ai pacalit platina aia, s-au l-ai pacalit in totalitate.

Am vorbit mai de mult cu un mos si mi-a spus ca rotorul de simson se demagnetizeaza doar daca sta foarte mult timp de geaba, respectiv montat, la locul lui, cica s-ar pune la pastrare demontat, adica rotorul scos afara din magnetou, dar probabil pe perioade de ani. Al tau e inca destul de magnetizat, schimba-i firele alea copapte, lipituri frumoase, condensatorul nou, deblocheaza idioata aia de plat., baga-i vasilina la bile, da nu ca Gheorghe!............,SI o sa invie sigur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Grija mare cand faci "toaleta" la magnetou. Dai jos mai intai platoul cu platini, apoi platoul cu avansul centrifugal. Daca rotorul nu e intepenit de tot, nu desface magnetoul, ca risti sa demagnetizezi magnetul (ce putere o mai avea acolo) de tot. Baga si tu vaslina cu un ac de seringa indoit. Spala bine de mazga tot ce e prin jurul fisei centrale de unde pleaca cablul pentru bujie, lucruieste contactul platinilor, vezi cama sa-ti deschida platina. Probeaza "la rece" magnetoul, invartindu-l cu bormasina, sa vezi daca iti da scanteie pe toata plaja de turatzii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca am uitat sa-ti spun ca bilele alea intra pe un canal mic de pe axul rotorului in ambele capete, tu le-ai bagat fortat pe langa canal si rezulta ax blocat. Spor la treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...