Sari la conținut

Valea Valsanului-Raul Doamnei (preambul la Transfagarasan)


Postări Recomandate

Pornind de la ideea lui stifferu si cu gandul la Transfagarasan, mi-am luat consoarta la plimbarea obisnuita de weekend, planuind sa ajungem sambata la lacul Baciului/barajul Valea Rea, apoi sa innoptam la Corbeni si duminica sa atacam cu aplomb Transfagarasanul.

Ca de obicei am pornit greu sambata, asa ca abia pe la 11 jumate paraseam Petromul de la iesirea pe A1, la putin timp dupa gasca de 3+1 fete +carmaci, care se deplasa pe directia Cozia.

Ne-a suflat vantul pe autostrada, s-au lipit de noi inca trei mobristi pana cand ne-au parasit la intrarea in Pitesti si, dupa pauza de tigara in ultima parcare de pe A1, am intrat usurel pe varianta Budeasa, spre Malureni si apoi Bradet, tinand Valea Valsanului. Intentia era sa sarim de la Bradet peste deal la Nucsoara si apoi la Slatina, iar punctul terminus urma sa fie barajul de pe Valea Rea/lacul Baciului. Apoi coborat pe raul Doamnei, Domnesti-Curtea de Arges si cazare+relaxare in Corbeni, pe Valea Argesului, pe drumul spre Vidraru.

N-a fost sa fie: din Bradet, drumul spre Nucsoara nu arata prea bine pentru CB: pietris de rau pe jos si in panta. Am decis sa ne intoarcem pana in drumul national Curtea de Arges-Campulung si sa intram pe Raul Doamnei pe la Domnesti. Ceea ce am si facut. Pana la Slatina, acolo unde s-a terminat asfaltul, am facut o escala la manastirea sapata in gresie de la Corbi, unde am tras o repriza de poze, cu ochii in patru dupa tiganii cersetori care se perindau prin sat.

Eh, si se termina si asfaltul imediat la iesirea din Slatina, dupa cum aminteam. Am plecat in recunoastere vreo 300 m, m-am convins ca forestierul care urca pe vale era de fapt autostrada in toata regula, lat si nivelat, fara gropi majore si aparent prietenos cu CB-ul. Mi-am indemnat prin sistemul de comunicare fata sa ma urmeze si uite-ne mergand in tandem pe macadam. Am tinut drumul pana cand, ghinion, vaca mea a dat semne de sete dupa doar 215 km parcursi. De obicei se intampla dupa 250-270 de km, dar de data asta reprizele de 130-140 km/h de pe autostrada au deshidratat-o serios. Oprit, pus pe rezerva si intrebat un nene cat mai e pana la baraj: vro 10 km, zice el, si deja imi faceam griji. Pana la urma, intre a ramane fara gaz la cel putin 50 de km de prima benzinarie si a atnge destinatia finala am ales solutia rationala a intoarcerii. Pana la Domnesti am mers usurel, la consum, si am bagat cu teama vro 5 litri de la o benzinarie foarte bine ascunsa, indicata de niste localnici care isi sorbeau berea la barul din intersectia cu DN-ul.

Usurati, am taiat-o spre Curtea de Arges si de-acolo spre Corbeni, unde camera la pensiunea Trei Ponei era deja rezervata (100 RON camera dubla). Surpriza a fost ca seara, la barul pensiunii, am dat peste un nou membru al forumului, nicon din Curtea de Arges, detinator de Suzuki Freewind, insotit de nea Nelu, detinator de mai multe pisici, cu care am stat la povesti si la bericioaice pana dupa miezul noptii. Gasca s-a intregit cu patronul pensiunii, si el fost pasionat de motociclete. Dupa schimbul implicit de numere de telefon si cu promisiunea de a ne revedea pe plaiuri argesene cat de curand, am bagat cornul in perna si a doua zi la 7 jumate eram in picioare, pregatit de ziua lunga care tocmai incepea.

Transfagarasanul a fost spectaculos, la fel si scurtatura Sercaia-Poiana Marului-Rasnov-Paraul Rece, dar despre asta am mai amintit aici.

 

Traseul de sambata: Bucuresti-Pitesti-Budeasa-Valea Marului-Malureni-Robaia-Bradet-Robaia-Domnesti-Corbi-Slatina-Domnesti-Curtea de Arges-Corbeni.

 

Starea drumurilor - asfalt bun si nou turnat pana in satul Budeasa, unde am intalnit gropi si nisip

- asfalt cu gropi si plombe pe DN73C intre Robaia si Domnesti

- asfalt bun, cu zone de alunecari de teren (praguri si macadam cu gropi pe portiuni de 20-100 m) intre Domnesti si Slatina

- drum forestier foarte bun (atat cat am mers pe el, adica vreo 5 km dupa estimarile mele) din Slatina spre lacul Baciului

- asfalt decent pe DN7C Curtea de Arges-Corbeni (primele gropi apar mai departe, la urcarea spre Vidraru)

 

...(si binenteles) Poze:

 

P1070178.jpg P1070183.jpg

 

P1070194.jpg

 

Valea Valsanului la Bradet:

 

P1070203.jpg P1070205.jpg

 

Corbi:

 

P1070209.jpg P1070214.jpg

 

P1070224.jpg P1070230.jpg

 

P1070233.jpg

 

Drumul forestier spre lacul Baciului, pe Raul Doamnei:

 

P1070236.jpg

 

Oesti (DN7C):

 

P1070243.jpg P1070248.jpg

 

Corbeni (DN7C):

 

P1070251.jpg P1070257.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte faina zona, si pozele la fel! (banuiesc ca ai mai ai si alte poze :P ). Pacat ca sunt asa departe de Vest aceste zone ... nici nu ii asa mare problema distanta cat costul unei iesiri mai lungi. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multam de aprecieri! :D

 

Intr-adevar zona este superba si se afla la doar 150-200 de km de Bucuresti, asa ca se poate vizita si intr-o zi daca nu faceti ca mine si va urniti de dimineata.

@Lutzifer: Ehe, si voi aveti destule zone de vizitat prin Arad. Numai cand ma gandesc la curbele de pe Gurahont-Varfurile... :P

 

Mai am cateva poze. Le-am facut mai mici, sa nu mai aglomerez pagina.

 

P1070177.jpg P1070182.jpg P1070197.jpg P1070181.jpg

 

P1070195.jpg P1070227.jpg P1070180.jpg

 

P1070199.jpg P1070225.jpg P1070244.jpg

 

P1070226.jpg

Editat de Doctor X
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumoasa tura...ma mir ca nu ne-am intilnit...uite unde am fost noi...

 

/index.php?...p;#entry1948919

 

 

Cred ca voi ati trecut mai tirziu pe Valea Vilsanului...

 

Multam. Si voi ati tras o tura pe cinste, cu diferenta ca noi suntem deocamdata dependenti de asfalt, din pacate.

La Bradet am ajuns, intr-adevar, foarte tarziu, pe la 3 dupa-amiaza. Din pozele voastre, se pare ca noi abia intram pe autostrada cand voi va racoareati cu berica la Bradet.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Bradet am ajuns, intr-adevar, foarte tarziu, pe la 3 dupa-amiaza. Din pozele voastre, se pare ca noi abia intram pe autostrada cand voi va racoareati cu berica la Bradet.

 

 

Intradevar...pe la prinz ne racoream pe Valea Vilsanului...pe terasa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Lutzifer: Ehe, si voi aveti destule zone de vizitat prin Arad. Numai cand ma gandesc la curbele de pe Gurahont-Varfurile... :cheers:

Da , avem si noi prin imprejurimi zone fruoase. Dar sti cum ii , fiecare vrea ceva nou. Ne-am cam saturat de locurile de pe aici ... :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bravo bravo, frumoasa plimbare in doi, decat in cismigiu mai bine pe forestiere, nu :cheers: ? poate data viitoare "ne cuplam" toti astia care alegem aproximativ aceeasi zona si scoate o super tura de gashca, zic io :-) , un exemplu ar fi zona Sibiului pe 3-4-5 iulie si trecem si pe la baietii cu dominatoare, hai ma c-ar fi frumos ;-) !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma, intre a ramane fara gaz la cel putin 50 de km de prima benzinarie si a atnge destinatia finala am ales solutia rationala a intoarcerii. Pana la Domnesti am mers usurel, la consum, si am bagat cu teama vro 5 litri de la o benzinarie foarte bine ascunsa, indicata de niste localnici care isi sorbeau berea la barul din intersectia cu DN-ul.

 

 

sa sti ca pseudo-gazaria aia pitita acolo e foarte de incredere, de fiecare data cand urc la stana alimentez la plin d-acolo si nicioadata nu am avut probleme

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...