Sari la conținut

RAR la scutere?


bogtech
 Share

Postări Recomandate

Va salut, am o intrebare la care nu prea am primit raspuns......era vorba sa bage astia sa se faca rarul si la mopede....s-a votat nu s-a votat , s-a aprobat sau nu ......sau urmeaza??Astept raspuns urgent!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Conform unei discutii cu cei de la RAR se pare ca trebuie facut ITP si la scuter.

Problema e ca nu prea exista statii ITP pt scutere inregistrate la Primarie. Majoritateastatiilor moto nu se baga la scutere.

 

Daca stie cineva unde se poate face in Bucuresti ITP ii sunt recunoscator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Ce topic este asta? Despte ce discutati voi: RAR sai ITP? De vreo 3 ani trebuie facut RAR la scutere in vederea inmatricularii si apoi trebuie facut ITP la fiecare 2 ani. Este adevarat ca nu exista service-uri care sa faca ITP la scutere, dar nici nu intreaba nimani in trafic despre ITP (m-am interesat chiar la un echipaj RAR-control mixt cu Politia si mi-au spus ca dc scuterul are numar, nu-i mai intereseaza altceva).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rar-ul trebuie facut doar daca il inscrii la primarie in oras,dar daca te duci la tara nu iti trebuie rar.

 

Da, asa este, ai dreptate: la tzara se pot inregistra fara RAR si ITP, dar este ilegal...cunosti pe cineva la primarie si iti da numar chiar dc nu ai niciun act la scuter...poate fi furat etc....stiu si eu un caz concret.

 

Mesaj completat

nu trebuie ITP la mopede

 

Asa ar fi normal sa nu se ceara ITP la mopede si nici nu ar fi cazul ca RAR-ul sa aiba vreun amestec in caregoria asta, pt simplu fapt ca ele sunt descrise de lege ca fiind "vehicule" si nu "autovehicule" de care se ocupa Regisrul AUTO Roman...ca d-aia se numete AUTO Roman pt ca se ocupa de AUTO si nu de simple vehicule asa cum sunt mopedele, bicicletele sau carucioarele de butelii.

Din pacate, se cere ITP la scutere si se poate verifica asta incercand sa inregistrezi la primarie un scuter mai vechi de doi ani (la primaria Bucuresti ma refer) si vei fi trimis sa faci ITP-ul...unde faci...e treab ta...ca, de fapt, niciun service nu face.

Editat de maryus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ITP-ul la scutere consta intr-o adeverinta eliberata de orice service moto in care se precizeaza ca mopedul cu seria...bla bla bla...toate datele.....este functional si corespunde normelor pentru a fi pus in circulatia pe drumurile publice.

Hartia asta se printeaza la imprimanta si se semneaza si stampileaza la service-ul respectiv, apoi se depunde la dosarul pt. primarie impreuna cu restul actelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...