Sari la conținut

Din nou pe la bulgari...


Postări Recomandate

Cine a zis ca Bulgaria este, in simplitatea ei, o tara minunata? A, eu! Hmm... Si prietenii mei! Ei bine, asta mi se confirma la fiecare trip acolo. Bine, aici depinde mult si ce cauti ca, e clar, Bulgaria nu este pentru fandositi. Eu, de exemplu, caut natura asa cum e ea si imi place pustietatea locurilor, naturaletea oamenilor, simplitatea care te izbeste la tot pasul si „bogatia” vestigiilor istorice si a bucatelor traditionale.

Iata, o saptamana plina petrecuta la bulgari, impreuna cu Lorevergrey (Suzuki SV) si Vulturul cu Dinti (KTM portocaliu :laugh: ) :

Sa incep cu „Calaretul din Madara”. Traseu: Bucuresti, Ruse, Razgrad, Sumen, Madara. Calaretul este, cu adevarat, overwhelming (pentru cei carora le place istoria). Este vorba despre un basorelief realizat la o inaltime apreciabila fata de sol. Personajul isi infige sulita intr-un leu care zace la picioarele calului sau. Un vultur zboara inaintea calaretului, iar un caine alearga in spatele sau. Sculptura a fost realizata in jurul anului 700 era noastra si se pare ca apartine unui trib de razboinici nomazi care s-au stabilit in nord-estul Bulgariei, alaturi de slavi.

Am urcat apoi paaaana sus la cetate, iar efortul merita din plin, atat pentru ca locul este incarcat de istorie dar si pentru peisajul ce cuprinde superbe stanci, specifice Bulgariei, atat de vechi incat sunt rontunjite de vreme.

In continuare, Skorpilovci.

Mesaj completat

Dupa ce ne-am tras rasuflarea, am luat-o pe drumuri laturalnice catre Varna, dar am cotit-o, conform planului, catre Skorpilovci, o statiune de la malul Marii Negre. Stiam ca e ocolita de romani, asta si vroiam si stiam ca e simpla, adica nu ofera nimic extravagant. Dar ca este bucatica rupta din plajele anilor 70, asta aveam sa aflam curand. Aici gasesti cazare cu 20 de euro pe noapte, paduri de stejari, stuf, plaja cu nisipul ca grisul, oameni simpli. de conditie medie, liniste si apa limpede. In cazul nostru si calda. Si mai gasesti in padure „vestigii” ale comunismului in care s-au zbatut si bulgarii - campinguri vechi, nefolosite acum, care pe vremuri adaposteau turisti straini, iar acum zac in paragina. A doua zi ne-am dus sa vedem rezervatia Kamchia, am facut niste enduro, apoi niste safari - am pozat porci negri care ieseau din noroiul raului si pasteau miristea si am si cazut, conform

obiceiului. Si cum stateam eu culcata pe dreapta, cu un picior prins sub motor, asteptand sa ma scoata cineva de acolo, trece prin preajma, tacticos, un harciog, care imi arunca o privire jalnica si apoi imi arata un fund gras, inainte de a se baga intr-o gaoace. Si sedeam eu asa in tufisul plin cu

maracini, cu piciorul drept prins sub motor, inconjurata de o natura mult prea salbatica pentru niste neaveniti si radeam gandindu-ma... azi esti la munca, intr-un oras sufocant, presata de indatoriri... maine stai intr-un maracinis, cu motorul pe tine si vezi fundul unui harciog gras... Ce poate fi mai fain??

Mesaj completat

Pobiti Kamani

La 18 km de Varna se gaseste acest loc misterios, parca de pe o alta planeta. Imediat ce pasesti in aceasta zona, care zici ca e dintr-un film SF, te simti coplesit de grandoarea si de multitudinea pilonilor tociti de vreme. Este un loc magic, incarcat cu energie, izvor de legende, loc de ritualuri si

subiect de cercetare pentru numerosi oameni de stiinta din lume.

Mesaj completat

Ne-am dus apoi in vizita la Nesebar, un oras port la Marea Neagra, care pe mine m-a impresionat profund. Imbina influente grecesti cu turcesti si aduna anual zeci de mii de turisti din toata lumea. Nu este un loc in care sa stai daca vrei liniste, insa nu trebuie ratat, chiar e deosebit.

Urmeaza Sinemorec.

Mesaj completat

La Sinemorec aveam sa ne petrecem restul concediului motorizat. Statiunea se afla foarte aproape de granita cu Turcia si am constatat cu surprindere pe drum ca toate locurile odata simple si pustii,

acum sunt populate de vile in constructie, foarte aproape de plaje. Din fericire insa exista inca multe

locuri virgine pentru turisti asa ca se poate pune cortul in frumoase golfulete de la malul marii, marginite de stanci. Este un oras super, in care te poti relaxa si poti manca foarte bine. E clar, ne-a facut sa ne dorim sa ne intoarcem.

Mesaj completat

In drumul catre casa am dat o raita si prin Sozopol. Acesta seamana cu Nesebar, este tot oras port, insa nu are acea spectaculozitate, care m-a facut sa ma indragostesc de Nesebar. Il recomand pentru peisajele deosebite si pentru amatorii de suveniruri, in special obiecte de argint (cercei, bratari, inele etc.).

Mesaj completat

Din pacate, pozele nu s-au postat in ordinea in care as fi vrut eu si nici cum as fi dorit.

Iata si o harta cu traseul aproximativ.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...