Sari la conținut

Transalpina


sharpe
 Share

Postări Recomandate

Care te bagi la o Transalpina wkd asta? plecat din bucuresti vineri dupamasa, facut traseul de la sud la nord sambata, intors pe v oltului sau transfagarasan. Sau macar niste sfaturi in legatura cu traseul ar fi utile (intersectii nemarcate, portiuni mai dificile, etc)

Mersi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...sfaturi in legatura cu traseul...

..daca nu ploua, nu-s probleme! Pe transfagarasean este mai sigura intoarcerea(e ceva mai frig), evita aglomeratia de pe valea oltului!

E super traseul, am fost acum o luna. Sa intrii in munti cu rezervorul plin, in rest: bafta, asfalt uscat si drum bun!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut Transalpina sambata trecuta intr-o singura zi. Plecat la 8.30, intors la 12 noaptea. A fost cam la limita, merita mers 2 zile, relaxat.

Traseul e relativ simplu de gasit. Din Ranca o tii tot inainte, la deal. Nu ai ramificatii, sau doar cu drumuri care se vad clar ca sunt mai mici. Dupa ce treci de podul de inainte de Obarsia Lotrului (vezi ca se poate trece si pe pod, nu numai prin apa), faci dreapta si o tii tot inainte pana dai de drumul principal, apoi iar dreapta pana la Obarsie (mai multe case/cabane). Acolo tre sa faci stanga, dupa care o tii tot inainte pana in Sebes. Ai indicatoare de Sebes sau Sugag.

 

Ca dificultate, Ranca-Obarsie poate sa puna ceva probleme. De la aia care lucreaza la drum e posibil sa dai de ceva bolovani mai mari sau santuri proaspat sapate. Si pe partea de coborare spre Obarsie mai dai de ceva noroi, dar te descurci daca mergi incet si cu grija.

Dupa Obarsie drumul e asfaltat pe bucati. Ba mergi cu 80+, ba tre sa reduci la 20-30. In afara de asfaltul ce se termina brusc si inca una-doua portiuni cu ceva noroi, nu ai nici un stres pe acolo.

Mesaj completat

Sa intrii in munti cu rezervorul plin, in rest: bafta, asfalt uscat si drum bun!

Depinde de motor. Eu am facut plinul in Valcea si m-a tinut pana in Sibiu. Din Novaci sunt aprox 120 de km pana in Sebes.

Editat de FanFane
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Duminica asta (16 august) am fost pe Transfagarasan urcand din Arges si coborand spre Sibiu. Trafic infernal la Balea Lac si coloana de vreo 2-3km care astepta sa urce dinspre Sibiu. Partea buna e ca Transfagarasanul are niste bucatele noi noute... Deci nervi de otel cu turismul de weekend va doresc...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...