Costin_sim Postat Aprilie 8, 2006 Share Postat Aprilie 8, 2006 Salut. Sunt (ne)fericitul posesor al unui ij din 1975 si caut pe cineva care sa ma ajute sa ii fac telescoapele functionale explicandu-mi pe ce principiu functioneaza ele. Ale mele cred ca nu mai sunt originale, avand partea activa (cilindrul pt ulei si toate jucariile necunoscute mie) in partea de jos. Am incercat sa demontez unul dar nu am reusit decat sa ma aleg cu un jet de ulei hidraulic intre ochi Multumesc anticipat celor care se vor obosi sa-mi raspunda... Sunt exact ca cele din imagine... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
k_davre Postat Aprilie 8, 2006 Share Postat Aprilie 8, 2006 salut io am demontat multe telescoape dar..................... nuprea o sa functioneze ca lumea niciodata dar le poti face cat de cat e simplu de demontat este o keie mai speciala care pe care o folosesti si la esapamente nu trebe decat sa le cureti in interior sa schibi semeringurile ca sa nu dea uleiul afara pe urama le pui la loc.biineinteles schimbi si uleiul pui cam 150grame de ulei de cutie de viteze e f buun in fiecare telescop si pe spate poti face acelasi lucru numai ca acolo iti trebuies 4 maini ca sa le desfaci e mai complicat oleaca bafta si sa auzim numai de bine app am io niste cutii de ij veki cel putin asa stiu dra io nu sunt in tara la vara ma intorc ti le dau moca nu-mi trebe nimik dar in iulie bafta app si inca ceva am vazut ca ai pantalonii taiati incerca sa ii cureti cu niste smilgher fin de apa si dai cu niste lac ca sa nu mai rugineasca ca iti bulesti semeringurile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Costin_sim Postat Aprilie 8, 2006 Autor Share Postat Aprilie 8, 2006 mersi mult de raspuns....poza nu imi apartie...am pus-o pentru ca cei ce urmaresc postul sa isi faca o idee despre cum arata telescoapele fiindca nu ma pricep sa spun ce model sunt... Astept cu nerabdare sa vii in tara fiindca NU GASESC CUTII LA NIMENI si mai am putin si ma apuc de acte... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 8, 2006 Share Postat Aprilie 8, 2006 1- iti trebuie o cheie speciala pt demontat de la jumate piulitele alea cu gauri, cu cleste mops le nasolesti. 2 - desfaci suruburile alea amai de pe jugul de sus (parca cheie de 36) 3 - desurubezi tijele infiletate in suruburile de sus (inauntru) acum poti sa dezasamblezi complet telescoapele pt refacere: si 2 seturi de bucse si un set de semaringuri - semeringurile le gasesti in piulitele alea care le desfaci cu cheia aia ciudata. sunt de 2 tipuri: unele care se pot schimba doar ele (ieftin) altele care se schimba cu tot cu piulita (scump) - primul rand de bucsi sunt infipte in paharela de jos, si o sa ramana pe tijele care sunt prinse in jug (de obicei sunt din t extolit sau alte porcarii) - al 2-lea set de bucse sunt prinse cu sigurante la capatul de jos al tijelor care raman prinse in juguri (de obicei sunt de bronz) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
k_davre Postat Aprilie 10, 2006 Share Postat Aprilie 10, 2006 da asa e am uitat sa precizez anumite chestii:P iar cat despre cutii ID_ul meu este K_davre2003 in fiecare seara dupa ora 23:oo oraromaniei:D Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate