ubord Postat Aprilie 26, 2006 Share Postat Aprilie 26, 2006 (editat) senzori Hall din unitati de flopy partea de procesare a semnalului manufacturata, intr-o cutie de releu auto de 24v , poate actiona doua ruptoare electronice ( de Tg.Mures) facind si distributie stinga-dreapta. Aprindera propriuzisa este un invertor in jurul unui TL494 care consuma in repaus vreo 50mA, si la regim de 50-70Hz(6000-8000r/min) vreo 800mA. incarca cite un condensator de 0,47uF la 400V pe fiecare ramura, adica ar fi disponibili 30-40 mJ care fac o scinteie destul de hotarita si la o distanta de 10mm. face doi ani de functinare anul asta si nu a capotat inca(cam string din buci pentru ca nu am apucat a fac una de rezerva.... folosesc doua bobine de Dacia nu mai exista diferente de moment de aprindere intre stinga si dreapta .Co stroboscopul se poate vedea foarte fain cum se pastreaza reglajele, si cum misca avansul al fel pe ambii cilindrii.Am pastrat avansul centrifugal initial, platina si tot restul golobanţurilor in ideea ca daca crapa ceva departe de casa sa pot pune la loc veche instalatie si sa ma duca.... Am si o varianta 'de birou' a a vansului controlat de microcontroler cu curba de avans tabelata , care la probele de birou merge fain , dar din pacate nu am aproape de loc timp disponibil ca sa o refac intr-o varianta solida care sa reziste la vibratii si sa pot face niste probe de teren. Editat Aprilie 26, 2006 de drobu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticolino Postat Mai 2, 2006 Autor Share Postat Mai 2, 2006 Bun, daca am inteles bine, ai un cdi clasic (invertor de tensiune de cca 300v, care incarca un condensator) controlat de un senzor hall. Invertorul e ceva de genul asta? http://www.shlrc.mq.edu.au/~robinson/Infor...nverter_4W.html Cum ai facut transformatorul? Daca puneai niste condensatori mai mari (1u), nu aveai mai multa energie? sau nu aveau timp sa se incarce? Asa, si nu am inteles cine controleaza avansul. tot centrifugalul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticolino Postat Mai 11, 2006 Autor Share Postat Mai 11, 2006 Am descoperit o schema de oscilator foarte simpla, ce poate fi folosita cu success ca invertor. E foarte permisiva, am implementat-o in aer cu spire la intamplare si a mers din prima! Din bateria de 3.75V scotea 75. Ca transformator am folosit un tor de ferita alb-galben dintr-o sursa ATX, folosind spirele existente. Si aceeasi schema, dar in care se evidentiaza modul de amplificator cu reactie: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate